Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 16:52, 06 mar 2015

Madżen - bo nie zdziera się kory tylko to co samo odpada

Ren133 - donice kupiła Gierczusia, ale kolor nie pasował, wiec ja odkupiłam od niej.. ale już nie pamiętam kto to sprzedawał. Dawno to było

Rench - skleroza moje drugie imię Pierwszy sezon nie powalił na kolana, ale musi się chyba rozrosnąć... testowo kupiłam po 1 szt. różne, tylko co po testach jak już nie pamiętam która jest która ???

Kitek - do lekarza muszę sama zajechać, sama muszę zresztą wszytko też zrobić, bo nie mam nikogo o kto mnie wyręczy nawet w chorobie. eMuś stara się jak może ale on jeszcze też inwalida. I to raczej jemu powinnam pomagać.

Akcja 5 minut czy nie ma ciemireników takich jak w zeszłym roku (do lekarza jadę obok giełdy).. i wyszłam z kartonem prymulek.. piękne

Gabrysia_ 16:56, 06 mar 2015

Anek ale piękne prymulki przytargałaś
roma2 16:56, 06 mar 2015

No cóż. Ogrodnik czy zdrowy czy chory, to zawsze ogrodnik. Nawet ten Mimo Woli. Prymulki cudne. Zdrowiejcie.
agata19762 18:07, 06 mar 2015

Ania w ubiegłym roku miałam takie prymulki jeszcze w żółtym kolorze
po przekwitnięciu posadziłam je w ogrodzie i przezimowały
ciekawe jak zakwitną ???
a po ile płaciłaś ? bo u nas w kwiaciarniach są za 6,50

Mala_Mi 18:22, 06 mar 2015

Joaska napisał(a)

Aniu ogromne dzięki za lekcję o przywrotniku, nie ma to jak informacja z pierwszej ręki. Czyli jak go posadzę z kocimiętką w ramce z bukszpana to nie powinien mnie tak drażnić bo się będzie co najwyżej pokładał na siebie. W jakich odstępach posadzić do w kwadracie 2mx2m, żeby stworzył jednolitą plamę??? przyjmijmy że będę miała tą wyższą odmianę .. bo chyba taką zamówiłam sobie w styczniu, a ma dotrzeć do mnie w marcu ... ale sobie zapomniałam ... ... zresztą do ramki to może i lepsza taka wyższa odmiana?? Swoją drogą, to piękne te zdjęcia ..... szczególnie to z piwonią!!!

Ja sobie tego połączenia nie widzę... ani wizualnie ani praktycznie.
Jedno zagłuszy drugie i ani efektu z kocimiętki, ani z przywrotnika nie będzie.
W dodatku zagłuszy bukszpany.
Jedno i drugie się tnie w podobnym okresie.. czyli maj, czerwiec ładne a potem byle co.
Kocimiętka ładna jak ma słoneczko, pod przywrotnikiem słonka nie będzie.. będzie wyższy od kocimiętki i ją stłamsi.
Niski przywrotnik to tak i duże plamy. 2 na 2 metry to spory kwadrat.
Przywrotnik nadaje sie jako wypełniacz, ale nie cel sam w sobie..
Ale to moje zdanie i mogę się mylić.
Ta inspiracja jest cudna.. ale tu numer jeden to róże... przywrotnik, kocimiętka i szałwia to wypełniacze.
stąd pożyczyłam foto http://zszywka.pl/p/bialy-plot-roze-przywrotnik-ostrokl-2809199.html

Mala_Mi 18:25, 06 mar 2015

agata19762 napisał(a)
Ania w ubiegłym roku miałam takie prymulki jeszcze w żółtym kolorze
po przekwitnięciu posadziłam je w ogrodzie i przezimowały
ciekawe jak zakwitną ???
a po ile płaciłaś ? bo u nas w kwiaciarniach są za 6,50

Były najprzeróżniejsze kolory i desenie. Żółte pełne też były i łamałam się nad nimi, szczególnie pięknie wyglądały z tymi bordowymi.... Jakbym miała przygotowaną rabatę pod oknem to poszłyby na wypełnienie.. ale do rabaty długa droga
Były po 4 zł. Duże sadzonki
Wielkie doniczki ciemierników białych, ale takich nie typowy Niger były po 20 zł. Pełne też będą ale jeszcze nie teraz bo cena kosmiczna.. a pani stwierdziła że u nas to niewiele osób się zna na kwiatach i jak drogie to nie pójdzie, chociaż rarytas
Za obeznanie w zielonym dostałam pięknego niebieskiego skrętnika grais, tylko sie w podróży ciutkę połamał.. Listek już się ukorzenia
popcorn 18:27, 06 mar 2015

cudne te prymulki! milego weekendu, Aniu!
Mala_Mi 18:29, 06 mar 2015

popcorn napisał(a)
cudne te prymulki! milego weekendu, Aniu!

Karola ,, nawzajem.. ja pracuję .. bo mam zaległości Teraz też wracam do pracy Patyzaki pomoczone... bo 3 tygodnie już nie podlewałam
lojalna_ 18:30, 06 mar 2015

Ale kolor łał
Kacha123 18:32, 06 mar 2015

A nie mówiłam! Codziennie coś nowego pięknego znajduję u Ciebie!