Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 15:41, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
czyli skrzynia na warzywka?

W przyszłym roku w skrzyni kapuste posadze co, by motylkowi nie utrudniać życia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:18, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Sebek ty to bys mógł se nawet na krzesle u nas klapnąć, bo tak masz blisko

Dziękuję za zaproszenie, kiedyś na pewno skorzystam W końcu zobaczyć tak piękny ogród i dom to zaszczyt
Dla odmiany czas na zmiany... 15:15, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

no przeca, ino jedna jędza na forum jest

A mnie się wydaje, że jeśli już to dwie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:02, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ostatnio powąchałam lilie i pojechałam do sklepu, dopiero jak wróciłam to okazłao się że pojechałam z całym pomarańczowym nosem Serio serio

Może ludzie myśleli że to nowoczesny makijaż
Moja "przyziemna" :) pasja 14:58, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Jagódko- akurat ja rozumiem
Długo miałam syf, ale ja jestem schematyczna. Wszystko ma swoją kolej, mi zależało żeby rośliny na rabatach już rosły (a to jednak był sezon do przodu) i wiedziałam ile jeszcze mamy planów i elementów architektury ogrodowej do zrobienia" trawnik miał być wisieńką , kropką nad "i" , po co go zadeptywać bez sensu, tu gruz, tu przenoszenie desek, tu malowanie tu cięcie, i mnóstwo innych prac było.
A nie lubię robić czegoś na chwilkę lub byle jak i potem się wkurzać. Wole raz a porządnie.
teraz mam cudnie i tak jak lubimy i przyznaję najgłośniej jak potrafię jestem dumna i uwielbiam patrzeć na swój ogród i uwielbiam spędzać w nim czas i go dopieszczać, a wieczory do północy z mężem na leżaczkach pod kocykiem i przy trzaskających płomieniach i grających świerszczach wynagradzają mi każdą minutę spędzoną w bliskim kontakcie z przyjaciółkami (taczką i łopatą).

Buuuuuuu, toś mi uświadomiła braków.... pal licho trawnik! Ani leżaczków, ani ogniska, ani męża... koc jakiś stary się znajdzie, a świerszcze to posłucham, bo nie wiem czy u mnie są dalej łopata i taczka... i jak tu szczęśliwym być ??? hehehe

Gośka, ja chyba mam trochę charakter do Twojego podobny . Lubię logikę działania.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:37, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O matko tosz to szok taki tłum u mnie???

Dziewuszki mam limit 2 minuty bo mam gosci - dziś robota zgodnie z planem zrobiona.
Kolejne etapy ukończone

Wróce jutro lub w poniedziałek

ps. jestem mega zadowolona z osiągniętych rezultatów i zamierzam niebawam pożegnac moje "grobowe pazur" na rzecz pięknych pazurków

Gosia, znalazłam taką fotkę, widać płytki chodnikowe i żwirek. Tak myślałam, ze będie to ładnie wyglądać. Całość też ekstra. Zaznaczam sobie twój wątek do oglądania, ale już nie wyrabiam z ilością pięknych ogrodów.Pozdrawiam.
Ogród niby nowoczesny ale... 14:33, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
gardzisz babo?

ps. ja mam u siebie płyty chodnikowe ot wybraliśmy tańszą opcję

Gosiu, aż poleciałam do ciebie, ale tam tyle tych stron, gdzie szukać tej tańszej wersji?
A widziałam twój stół w kuchni, mam podobny (dębowy), ale większy i przez e-Musia zrobiony. Dumna jestem z tego.

Ooo czyli ja bogata?! Moj stan konta na to wcale na to nie wskazuje ale dziękuję
Malkul ma rację...można zamiast granitowych wziąć płyty chodnikowe...wydaje mi się, że wyglądają fajniej i też się nad nimi zastanawiałam ale juz miałam obrzeża z kostki granitowej zrobione więc nie chciałam kombinować i misz maszu robić u siebie.
Buziaki

Magda, u ciebie tak pięknie na bogato, że jak e-Musiowi pokazałam, to myślałam, że jakiś katalog mu pokazuję.
Pomysł z płytami betonowymi dobry, bo u mnie kamień naturalny w ogrodzie i kostka betonowa, więc granit by nie pasował.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:10, 04 sie 2014

Do góry
A ja sie pogubiłam To stół taki plastikowy czy ten jadalniany drewniany? I cerata ma być na takim "imprezowym" a nie tym jadalnianym? Chyba mi przyduszno i mózg nie pracuje odpowiednio Za to znalazłam:
malkul napisał(a)
wklejam może komuś sie przyda:
PRZETWORY - sekrety sukcesu

i wydrukowałam bo fajne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:04, 04 sie 2014

Do góry
Sebek ty to bys mógł se nawet na krzesle u nas klapnąć, bo tak masz blisko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:55, 04 sie 2014

Do góry
hihihihi Madzaia nononno

kosalka stół był tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=48
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:55, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
mam stary stół taki http://rolmarket.pl/product-pol-2491-Stol-ogrodowy-plastikowy-owalny-140x80cm-zielony.html

juest juz straszny ale na imprezki bedzie jak znalazł, trza go tylko "odświeżyć" , szczęki Wam opadna jak go odpicuję. ma plus taki że jest spory więc za szwedzki stół" może spokojnie robić.

a na nowym wypoczynku na tarasie będzie "sypnięty różowy kolorek" więc te pastelowy różówe groszkowe jak ulał. całość się ładnie zgra

Nie nadążam za Tobą...jak babcie kocham...
Muszę zobaczyć aby sobie wyobrazić...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:52, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Bogda ma rację - własnie ta dębina mi się juz znudziła

ps. madzia a co z tymi grszkami nie tak?

Aaaa. do domu? Ufff.....bo myślałam, że do ogrodu na stół.

Groszki jak najbardziej do Twojej kuchni pasuja...do ogrodu już niekoniecznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:51, 04 sie 2014

Do góry
mam stary stół taki http://rolmarket.pl/product-pol-2491-Stol-ogrodowy-plastikowy-owalny-140x80cm-zielony.html

juest juz straszny ale na imprezki bedzie jak znalazł, trza go tylko "odświeżyć" , szczęki Wam opadna jak go odpicuję. ma plus taki że jest spory więc za szwedzki stół" może spokojnie robić.

a na nowym wypoczynku na tarasie będzie "sypnięty różowy kolorek" więc te pastelowy różówe groszkowe jak ulał. całość się ładnie zgra

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:50, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

a po co to? kolejna robota, no musisz pokazac te cudo

No jak to po co? żeby było ładnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:45, 04 sie 2014

Do góry
Sebak zgadles wezmę rózową. Serio taką chcę.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:45, 04 sie 2014

Do góry
Bogda ma rację - własnie ta dębina mi się juz znudziła

ps. madzia a co z tymi grszkami nie tak?
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:43, 04 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

otóż to robienie kantu pomiędzy kostką brukową a trawnikiem. Jak byłam u Ani to była ot i cały w trakcie robienia.

a po co to? kolejna robota, no musisz pokazac te cudo
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:41, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

co to za panienka ta głupia?

Aniu- wiem że masz młyn- jak się zluzuje to napisz mi o co chodziło z tym kanckowaniem krawęzników jak u ciebie?

ps. trzymam mocno kciuki aby się poukładało tuliskam pyskulkę

Mogę Ci odpowiedzieć bo widziałam
otóż to robienie kantu pomiędzy kostką brukową a trawnikiem. Jak byłam u Ani to była ot i cały w trakcie robienia.
Uśmiałam się jak mnie Ania oprowadzała po ogrodzie, szłyśmy i Ania mówiła "tu to, tu to, tu tamto ot nic ciekawego" hahhah.
Ania próbowała nas zatrzymać dłużej, a ja mówiłam że tylko na chwilkę... skończyło się na kawie, grilu i ciachu, a chłopaczydła wymoczyły tyłki w basenie.... Piotr mówi do Kazka że się zbieramy by im już głowy nie zawracać bo mają jutro imprezę, a Kazek ze spokojem a cóż to za impreza, nic szczególnego parę osób...
Jeszcze raz wieeelki buziak.
Aniu jechaliśmy ponad 2 godziny bo objazdy były, w pewnym momencie objazd przechodził przez jakieś podwórko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:41, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Znalazłam http://allegro.pl/cerata-tkanina-laminowana-140cm-grochy-usa-1metr-i4416373488.html mozecie dalej nawijać

groszki?!
Ogród niby nowoczesny ale... 13:37, 04 sie 2014

Do góry
gardzisz babo?

ps. ja mam u siebie płyty chodnikowe ot wybraliśmy tańszą opcję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies