Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

agam 12:20, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)

Jeśli A4, to całkiem niedaleko do mnie miałaś .

Tak, tak A4 pędziliśmy . Jadąc do Wrocka myślałam o Tobie, a we Wrocku usilnie szukałam ogrodu Madżenki .
Jagodaa 12:26, 04 sie 2014

agam napisał(a)

Tak, tak A4 pędziliśmy . Jadąc do Wrocka myślałam o Tobie, a we Wrocku usilnie szukałam ogrodu Madżenki .

O jak miło... serio
agam 12:29, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)

O jak miło... serio

Stwierdzam że ogrodowisko to takie choróbsko, niegroźne mam nadzieję .
Jagodaa 12:30, 04 sie 2014

Jak już zaczęłam myśleć o nowej rabacie to na całego .

Teraz mnie olśniło, że jedną skrzynię już niebawem będę mogła przenieść na nowe miejsce, bo mam w niej fasolkę... fasolka się kończy... do tego, jest to ta właściwa skrzynia, której brak zrobi miejsce na nowe działania!

Jupi! Przechowalnik szybciej się opróżni niż myślałam!
Jagodaa 12:34, 04 sie 2014

agam napisał(a)

Stwierdzam że ogrodowisko to takie choróbsko, niegroźne mam nadzieję .

Niegroźne, przynajmniej ja tak uważam .

1. Fajni ludzie z tą samą pasją i chętni do pomocy
2. Prowadzenie wątku dodatkowo mnie dyscyplinuje w działaniach
malkul 12:37, 04 sie 2014

Jagódko policzkoczerwona - oba punkty to prawda
Jagodaa 12:40, 04 sie 2014

malkul napisał(a)
Jagódko policzkoczerwona - oba punkty to prawda

Ja ostatnio myślałam o Tobie a propos przewijającego się u mnie tematu trawnika. Długo nie miałaś porządnej trawy (sorry hehe) i jakoś żyjesz, na pewno mnie rozumiesz, dlaczego odkładam sianie .
malkul 12:51, 04 sie 2014

Jagódko- akurat ja rozumiem
Długo miałam syf, ale ja jestem schematyczna. Wszystko ma swoją kolej, mi zależało żeby rośliny na rabatach już rosły (a to jednak był sezon do przodu) i wiedziałam ile jeszcze mamy planów i elementów architektury ogrodowej do zrobienia" trawnik miał być wisieńką , kropką nad "i" , po co go zadeptywać bez sensu, tu gruz, tu przenoszenie desek, tu malowanie tu cięcie, i mnóstwo innych prac było.
A nie lubię robić czegoś na chwilkę lub byle jak i potem się wkurzać. Wole raz a porządnie.
teraz mam cudnie i tak jak lubimy i przyznaję najgłośniej jak potrafię jestem dumna i uwielbiam patrzeć na swój ogród i uwielbiam spędzać w nim czas i go dopieszczać, a wieczory do północy z mężem na leżaczkach pod kocykiem i przy trzaskających płomieniach i grających świerszczach wynagradzają mi każdą minutę spędzoną w bliskim kontakcie z przyjaciółkami (taczką i łopatą).
Magda70 14:49, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Jak już zaczęłam myśleć o nowej rabacie to na całego .

Teraz mnie olśniło, że jedną skrzynię już niebawem będę mogła przenieść na nowe miejsce, bo mam w niej fasolkę... fasolka się kończy... do tego, jest to ta właściwa skrzynia, której brak zrobi miejsce na nowe działania!

Jupi! Przechowalnik szybciej się opróżni niż myślałam!

Jak ja lubię takie momenty...jak się posuwamy we właściwym kierunku
Jagodaa 14:58, 04 sie 2014

malkul napisał(a)
Jagódko- akurat ja rozumiem
Długo miałam syf, ale ja jestem schematyczna. Wszystko ma swoją kolej, mi zależało żeby rośliny na rabatach już rosły (a to jednak był sezon do przodu) i wiedziałam ile jeszcze mamy planów i elementów architektury ogrodowej do zrobienia" trawnik miał być wisieńką , kropką nad "i" , po co go zadeptywać bez sensu, tu gruz, tu przenoszenie desek, tu malowanie tu cięcie, i mnóstwo innych prac było.
A nie lubię robić czegoś na chwilkę lub byle jak i potem się wkurzać. Wole raz a porządnie.
teraz mam cudnie i tak jak lubimy i przyznaję najgłośniej jak potrafię jestem dumna i uwielbiam patrzeć na swój ogród i uwielbiam spędzać w nim czas i go dopieszczać, a wieczory do północy z mężem na leżaczkach pod kocykiem i przy trzaskających płomieniach i grających świerszczach wynagradzają mi każdą minutę spędzoną w bliskim kontakcie z przyjaciółkami (taczką i łopatą).

Buuuuuuu, toś mi uświadomiła braków.... pal licho trawnik! Ani leżaczków, ani ogniska, ani męża... koc jakiś stary się znajdzie, a świerszcze to posłucham, bo nie wiem czy u mnie są dalej łopata i taczka... i jak tu szczęśliwym być ??? hehehe

Gośka, ja chyba mam trochę charakter do Twojego podobny . Lubię logikę działania.