Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:17, 02 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Oj napracowałam się dziś niemało... Wyczyściłam prawie sto tui i opryskałam je Promanalem. Oby tylko jutro nie padało

Jestem pod wrażeniem...
Właściwie nie wiedziałam, że tuje powinno się czyścić. Przyjrzę się jutro moim
Ogród wśród pól i wiatrów 20:09, 02 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Zanim zaoraliśmy trawnik, też mnie pytano kto mi projektował ogród To co to będzie po rewolucji ogrodowiskowej?

No, mnie to jakoś wcale nie dziwi
Piękne masz te zimozielone nasadzenia.

A jak teraz jeszcze dodasz koloru, to już będzie "bombonierka"

Ogródek Iwony 20:02, 02 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
No proszę, jakie wspaniałe wschody.

Tez je lubię. Nawet gadam do moich trawek

ren133 napisał(a)

Ja ciągle żyję w biegu! Może w końcu praca w ogrodzie nauczy mnie cierpliwości Ja swoją wrbenę wysiałam 6dni temu. To przyjdzie mi trochę poczekać

Z werbeną trzeba cierpliwie czekać. Czytałam, że czasami zaczęła rosnąć, jak się ją do ogrodu wyrzuciło, jako nieudany siew

kosolka napisał(a)
U mnie też deszczyk. Bardzo się cieszę, bo sucho było mocno. Rano trochę popieliłam.. Ale jeszcze dużo zostało!
Pięknie już Ci wszystko wyrosło! U mnie największe są ostróżki, ale reszta buja się powoli. Pomidory siałam w sobotę. Czekam jeszcze na stipę od Joasi.
Pozdrawiam Iwonko!

Olu, zazdroszczę ci pielenia. Ja jeszcze poczekam, bo bym musiała odsłonić kopczyki z różami. Do połowy marca trzymam ręce w kieszeni
Kiedy siałaś ostróżkę, bo u mnie jeszcze nic nie wschodzi (17 luty)
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:18, 02 mar 2015

Do góry
Zajrzałabyś do mnie w sprawie odkurzacza
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:25, 02 mar 2015

Do góry
Czy taki byłby dobry?

http://allegro.pl/odkurzacz-ogrodowy-bosch-als-25-dmuchawa-gratisy-i5116732105.html
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:48, 02 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Miłam jechać jutro, ale nie wytrzymałam.
Co prawda są mniejsze niż miałam w minionym roku, ale i tak się skusiłam

A ja myślałam, że to ja jestem niecierpliwa...
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:41, 02 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

I pozwolisz im odebrać sobie tyyyyle przyjemności jaką możesz mieć z sadzenia? Ja dopiero czekam na projekt nawadniania ale ... ekipa nie wchodzi w grę... mąż się wykarze
Dzisiaj u nas taka zawierucha, że może i ja skuszę się na jakieś wiosenne ożywienie do domu

No właśnie, zawsze sami sadziliśmy, obracaliśmy i dopieszczaliśmy
Bbardzo lubię wybierać roślinki
Mus to nawadnianie, a tego sami nie zrobimy.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:37, 02 mar 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Gosia matko jak Ty te swoje akumulatory odpalisz to ja się aż będę bała do Twojego wątku zaglądać z zazdrości oczywiście pozdrawiam ciepło ciekawa Twojego projektu bardzo, bardzo!!!!!

Będzie wrzało!
Przedwiośnie ogrodu..:) 15:35, 02 mar 2015

Do góry
martika napisał(a)
musisz szukać , ceny bywaj bardzo różne za to samo drzewo czasami różnica nawet 200 zł.

Wow
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:26, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
W tym roku jeśli prognozy się nie zmianią to prawdopodobnie pod koniec marca, początek kwietnia. Trzeba obserwować kiedy obudzą się po zimie i możemy opryskiwać

Odkurzacza nie polecę bo mam jeden przemysłowy i niestety nie sprawdził się do smaragdów.

Aha... czyli Pinivit do oprysku? OK A za odkurzaczem rozejrzę się na Allegro. Dziękuję Polinko
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:10, 02 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Reniu witam u mnie.
Panowie się starają bo pewnie chcieliby wszystko sadzić.Zobaczymy jaka będzie wycena.

Dzwoniłam do ogrodniczego i mają już bratki

Jutro podjadę zobaczyć.Może coś kupię

I pozwolisz im odebrać sobie tyyyyle przyjemności jaką możesz mieć z sadzenia? Ja dopiero czekam na projekt nawadniania ale ... ekipa nie wchodzi w grę... mąż się wykarze
Dzisiaj u nas taka zawierucha, że może i ja skuszę się na jakieś wiosenne ożywienie do domu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:02, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie smaragdy podobnie wyglądały. Trzeba je czyścić min. 2razy do roku. Można sobie uprościć jeśli mamy odkurzacz przemysłowy albo ogrodowy i wtedy ładnie je odkurzyć. Jeśli nie posiadamy takiego sprzętu, polecam rozłożyć jakąś folię, szmatę naokoło rośliny i gałązka po gałązce ręcznie czyścić. To wszystko suche, brązowe ładnie zlatuje
Z każdym kolejnym czyszczeniem jest coraz mniej tych uschniętych gałązek. Czyszczę od 3 lat trzy razy w roku i wiem jaka to przykra robota.

Co do nawozu to polecam pinivit w płynie do prysków

Dziękuję za rady
O takim odkurzaczu myślałam. Możesz polecić sprawdzoną markę? Szczerze, to myślałam, że wystarczy raz w roku takie czyszczenie zrobić a tu masz...
A Pinivit kiedy najwcześniej?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 14:54, 02 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
U Ciebie to się kochana juuuuż dzieje
Jak Ty to robisz, że przy okazji nawadniania dostajesz projekt ogrodu gratis?

Reniu witam u mnie.
Panowie się starają bo pewnie chcieliby wszystko sadzić.Zobaczymy jaka będzie wycena.

Dzwoniłam do ogrodniczego i mają już bratki

Jutro podjadę zobaczyć.Może coś kupię
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 14:32, 02 mar 2015

Do góry
U Ciebie to się kochana juuuuż dzieje
Jak Ty to robisz, że przy okazji nawadniania dostajesz projekt ogrodu gratis?
Przedwiośnie ogrodu..:) 14:12, 02 mar 2015

Do góry
martika napisał(a)
A jeszcze cena , no tego co juz mam kupiłam za 110 zł, a ma jakies 2m.wysokosci.

Dzięki
Cena do przeżycia jak za tak wysokie drzewo. Ciekawe tylko czy u mnie takie znajdę?
Ogródek Iwony 14:10, 02 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ta werbena jest z 4 lutego. Drugą turę siałam 17 lutego, ale tam jest tylko kilka wzeszłych roślinek, na resztę trzeba poczekać. Czasami wschodzi nawet 2 miesiące. Wymaga cierpliwości

Ja ciągle żyję w biegu! Może w końcu praca w ogrodzie nauczy mnie cierpliwości Ja swoją wrbenę wysiałam 6dni temu. To przyjdzie mi trochę poczekać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:04, 02 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Te suche, obumarłe środki w tujach trzeba chyba oberwać, żeby więcej powietrza dochodziło do środka. Ja też takie mam

Iwonko
Ja właśnie je obrywam. Wstyd się przyznać, ale od kiedy posadziłam tuje nigdy jeszcze tego nie robiłam. Myślę, że teraz będzie im lepiej bo od środka są wyczyszczone i korzenie będą miały łatwiej bez włókniny. Pozostaje tylko je odżywić - ale to chyba dopiero gdzieś pod koniec marca?
Pytam o te zasuszone środki, bo wydaje mi się, że może te moje tuje mają po prostu za sucho?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:42, 02 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Witaj Reniu.
Już niedługo będzie się działo u Ciebie
Będę kibicowała.
Pozdrawiam.

Dziękuję!
Zanim jednak rozpocznę rewolucję, czeka mnie ,mam nadzieję, niedługi, epizod szpitalny
Ogródek Iwony 12:38, 02 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Werbenę też pomału widać, chyba mi się też wysiała tam stipa:

Iwonko,
A długo wschodziła Ci werbena?

Ta werbena jest z 4 lutego. Drugą turę siałam 17 lutego, ale tam jest tylko kilka wzeszłych roślinek, na resztę trzeba poczekać. Czasami wschodzi nawet 2 miesiące. Wymaga cierpliwości
Ogródek Iwony 12:35, 02 mar 2015

Do góry

Werbenę też pomału widać, chyba mi się też wysiała tam stipa:

Iwonko,
A długo wschodziła Ci werbena?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies