Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 13:39, 02 mar 2015

Mysza napisał(a)

Hi, hi będzie niespodzianka
U mnie grad teraz padaOby nie połamał ciemiernika.

U mnie za oknem leje. Za chwilę pociągiem mam jechać do miasta, nie wiem, gdzie jest parasol. Zawsze zmienia właściciela.
A ja jak zmokła kura mam okazję wyglądać
eda 13:54, 02 mar 2015

Iwonka macham pocieszyłaś mnie z lawendą poczekam trochę jak wszystko ruszy i ocenię sytuację wzrostową
beata_m 14:00, 02 mar 2015

Iwonko wow ale masz bogactw u siebie, powiedz mi proszę czy trzymasz je wszystkie w domy czy też w garażu w chłodniejszej temperaturze, ja dopiero zabieram się za sianie werbeny? ale potem gdzie z nią na parapet do pokoju np?! do słoneczka?!

parasol się znalazł?!
Karol99 14:08, 02 mar 2015

No proszę, jakie wspaniałe wschody.
ren133 14:10, 02 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Ta werbena jest z 4 lutego. Drugą turę siałam 17 lutego, ale tam jest tylko kilka wzeszłych roślinek, na resztę trzeba poczekać. Czasami wschodzi nawet 2 miesiące. Wymaga cierpliwości

Ja ciągle żyję w biegu! Może w końcu praca w ogrodzie nauczy mnie cierpliwości Ja swoją wrbenę wysiałam 6dni temu. To przyjdzie mi trochę poczekać
ryska 15:00, 02 mar 2015

Fajnie Ci się zazieleniło, stipa imponująca Moja werbena powoli wypuszcza listki właściwe i w końcu widać, że to ona pozdrawiam
polinka 15:04, 02 mar 2015

Iwonko to mnie zaskoczyłaś swoją produkcją roślinną Jestem pod wrażeniem Będzie u Ciebie w tym roku spektakl trawowy. Fajnie te kiełki stipy wyglądają.
Iwk4 15:16, 02 mar 2015

Właśnie kupiłam wielodoniczki i podstawki. W jednej zmiesci się 54 sadzonek. I dokupilam nasionka jeżówki purpurowej i white swan. Zaplątał się też krwawnik. Chciałam kupić dolomit, ale poproszę e-Ma jak będzie samochodem. Zapominam, że mam ograniczenia w dźwiganiu
Nadal pada. Znalazlam jakiś parasol.
kosolka 15:28, 02 mar 2015

U mnie też deszczyk. Bardzo się cieszę, bo sucho było mocno. Rano trochę popieliłam.. Ale jeszcze dużo zostało!
Pięknie już Ci wszystko wyrosło! U mnie największe są ostróżki, ale reszta buja się powoli. Pomidory siałam w sobotę. Czekam jeszcze na stipę od Joasi.
Pozdrawiam Iwonko!
JoannA 17:15, 02 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Największą zagadkę mam z trawką od Ani (Skandynawia po krzyżacku):
Tak wyglądały nasionka, które dostałam

Wysiałam tylko kilka nasionek, ma to być duża trawa, ale nie wiem, jaka. Wysiana 17 lutego dziś wygląda tak i się nadaje na rozsadę:

Jakby kto wiedział, co to za trawka, to proszę o rozszyfrowanie. Trochę się boję inwazji w ogrodzie, gdyby się okazałą wielka. M się śmieje, że najwyżej widok na sąsiadów zasłoni Chyba w donicy ją zadołuję na początek

Iwonko.
To jest rozplenica 'Purple majesty'.