Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod Górą 18:33, 16 mar 2019

Do góry
Kwiatki kwitną a wierzba ma kotki
ogród (nie)Mocy 18:32, 16 mar 2019

Do góry
Moje siewki- jedne są maciupeńkie, drugie wybujałe Cynie mi chyba raczej na pewno się za bardzo wyciągnęły, czy coś z nich będzie jeszcze czy takie cienizny porosną? Mam tylko jeden parapet od strony południowej, ale i to okno jest na podcieniu tarasu, więc światła dociera mniej. Jedna ostróżka się wybija, ale na razie cieniuśka jak igiełka.

Widziałam w K..ndzie takie regały 4-półkowe, z folią taką, jakby mini szklarnie. Czy one nadają się na uprawę na zewnątrz? Bo wtedy mogłabym wynieść te wszystkie siewki do takiej szklarenki na taras i miałyby słońce tylko czy taki foliowe szklarnie dają radę?

Stipa

werbena

jeżówka

i wybujała cynia

Ogród pod Górą 18:27, 16 mar 2019

Do góry
Bambusy przezimowaly na nowym stanowisku idealnie

Inności
Ogródek Iwony II 18:26, 16 mar 2019

Do góry
Basiu, Odessanum rośnie mniejszy, można go ciąć, w szkółce prowadzony jest w kulkę
czerwiec 2018

Ten przy tarasie faktycznie może rosnąć duży, u mnie od domu rośnie w odległości 5 metrów i pokrój korony ma jak rozłożysty kielich.

W przyszłym roku już go przytnę. W tym roku się zgapiłam, bo teraz na cięcie klonów jest już za późno. Jak był czas na cięcie, M był uziemiony przez chorobę, a ja za krótka jestem
Szczepione faktycznie rosną mniejsze. U mnie ma robić za parasol.
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:25, 16 mar 2019

Do góry
To wszystko z tej jednej rabaty

Ogród pod Górą 18:23, 16 mar 2019

Do góry
Troszkę fotek bo ostatnio jakoś tak biednie robione wieczorem
Jeszcze troszkę i będzie widać czosnki

A takie mam bagienko że woda stoi

Troszkę wiosny
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:23, 16 mar 2019

Do góry
Przełamałam się i poszłam podziałać w ogrodzie.
Trochę się ociepliło po obiedzie.
Udało mi się uprzątnąć kolejną rabatę.

Dziwne fotki robi mój telefon po zmierzchu. Brzydkie kolory.

Moja glebo terapia 18:20, 16 mar 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
W tym roku jakos przedwiośnie nie służy krokusom - ciągle sa zamknięte, bo jak nie mżawka to deszcz na całego Ja tez na początku nie sadziłam tak grupami dużo, tylko malutko, ale spokojnie one sie rozrastają z roku na rok i w końcu można się ładnej kępki doczekać

U mnie w ogóle nie dość, że mam ich nie wiele to chyba jakieś zwierzątko mi te resztki powyjadało Z tyłu ogrodu miałam kilka kępek a teraz raptem dwa albo trzy sztuki ledwo wyszły.

Ogródek Iwony II 18:17, 16 mar 2019

Do góry
Fotki dla Ewy Bacowej:
Moje - Twoje ciemierniki

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:16, 16 mar 2019

Do góry
Anemony

Różyczki

Irysy

Miniaturowe narcyzki

Moja glebo terapia 18:15, 16 mar 2019

Do góry
Czasami ratowanie albo litość nad prawie uschniętych roślin przynosi efekty

Dwa lata temu płakałam, że po zimie szlag trafił moje śliczne wrzośce i wrzosy. Z tyłu ogrodu przeryłam, przeorganizowałam całą rabatę, wywaliłam i wrzosy i wrzośce. Z przodu jakoś tak mnie skrupuły wzięły i pomimo tego, że na reprezentacyjnym miejscu a widok był mało atrakcyjny to jednak tylko poobcinałam a kawałek żyjący zostawiłam.

Minęło dwa lata i się odrodziły jak feniks z popiołów

Wiosna 2016 były pięknie

2017 przemarznięte suche krzaki

Z 2018 roku nawet nie mam fotek podejrzewam, że nie bardzo było co fotografować

A w tym roku, proszę bardzo z zabiedzonego kawałeczka rozrosły się znowu i kwitną

Ogródek Iwony II 18:13, 16 mar 2019

Do góry
W nocy strasznie wiało, dzisiaj też, a ja miałam zaplanowaną pracę w ogrodzie, więc trochę popracowałam w części, gdzie mniej wiało w zaciszu. Pogodynka pokazywałą 39 km/h w nocy. Wczoraj kupiłam kilka bratków i zostawiłam na zewnątrz na stole. Pół nocy się martwiłam, czy ich nie wywiało po ogrodzie. O czwartej nie wytrzymałam, ubrałam się i wyszłam na dwór. Bratki nadal były na miejscu, ale zabrałam je do domu. Wreszcie mogłam spokojnie zasnąć...

Zmarzłam, ale coś tam zrobiłam. Posprzątałam kolejną rabatę, przycięłam hortensje Vanilia Fraize, kilka traw. Reszta czeka w kolejce...
Żonkile niedługo będą kwitły

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:11, 16 mar 2019

Do góry
Sesleria pokazała już czarne kotki

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:09, 16 mar 2019

Do góry
Dereń

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:06, 16 mar 2019

Do góry
Cd mojej wiosny

Tulipany

Śniedki

Piwonie

Liliowce

Ptasi gaj 18:00, 16 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Więc od lewej nad rozplenica miski chiński melopartus wszystko na to wskazuje ma bordowe miotełki później brązowieją i wybielają sie.
Na jego tle z tyłu na dużej focie nie widać miskant Memory ten z białym pióropuszem na focie ponizej

Obok rośnie proso którego się pozbędę bo łamliwe pod wpływem deszczu, burzy.
Następnie rośnie w środku trawa afrykańska jestem z niej zadowolona pięknie się przebarwia jesienią.
Na poniższej focie powyżej hortensji

Ostatnie najwyższa nie wiem jak się nazywa pierwsza z moich traw jest olbrzymia ok 2,5 m wysokości rozsadzona i w tym roku znowu muszę ją trochę oberwać w korzeniu.
Na samym końcu przepiękna trawa ok 1 m wysokości wcześnie kwitnie bardzo ładnie się przebarwia.

Tak się przebarwia

Dziękuję raz jeszcze Elu za nazwy posadzonych traw Pięknie ułożyłaś te piętra, a trawa afrykańska szczególnie mnie urzekła. Miskant memory tez świetne ma pióropusze. Poczekam pewnie do końca maja zanim ruszę moją rabatę a i w szkółkach wtedy najładniejsze się pojawiają.
ogród (nie)Mocy 18:00, 16 mar 2019

Do góry
Dragonka napisał(a)
Coś mnie martwią moje rośliny. Chyba niecierpliwa jestem

Siew był 8 marca, a do dzisiaj stipy ani widu ani słychu. Jedna jeżówka nieśmiało się wychyla z ziemi , i szałwia trójbarwna- wszystkie pojemniki mają już widoczne siewki.

Najbardziej zaskoczyła mnie siana dwa dni temu cynia, tak wygląda dzisiaj:

Cynie szybko kiełkują, a potem będziesz się nimi cieszyć w ogrodzie. Długo kwitną, aż do mrozów. Ja jeszcze nie zdążyłam swoich wysiać...
Basiu, wstawiłąm u siebie link do klona, o którego pytałaś.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=997
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:00, 16 mar 2019

Do góry
Stipa wyglądała zjawiskowo dzisiaj

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:59, 16 mar 2019

Do góry

Pod domkiem dołożyłam na razie narcyzów w pąkach. A to narcyzy poprzednie już zakwitły

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:58, 16 mar 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies