Czy masz matę pod tymi kamykami, gdzie rosną czosnki? Muszę koniecznie jesienią posadzić te piękne cebule, ale zastanawiam się jak to technicznie zrobić jeśli położę matę (Tak wiem, że mata nie jest dobra ale po kilku latach nie posiadania jej mam dosyć ciągłego pielenia )
Ten moment przed eksplozją miły jest. Te suszki z lata, te nie opadłe z buków liście (idealnie wpisała Ci się miedź zegara w tonację suchych liści na tę porę roku) i te kępy przebiśniegów.
Masz ode mnie lepiej, bo cieplejsza strefa, ale i dla mnie się coś znalazło na przedwiośnie. Leszczynowce
Przyglądam się z bliska klinkierowi w szklarni i zastanawiam się, co Ci w nim nie pasuje?
Co roku je rozmnażam na maksa. Te najstarsze zakwitają i zamierają.
Miałam przeróżne odmiany i jakoś ciężko z nimi. Zanikają i trudno je rozmnożyć.
Te są najtrwalsze i najdzielniejsze.
Dokupiłam kolejne brateczki i stokrotki.
Jutro sadzenie.
W ogrodzie mokro przez te deszcze i śniegi na zmianę.
Irenko pogoda fatalna.
U mnie też strasznie wieje...jak to w Wietrznie
Kilka rabatek miałam już oczyszczonych na zero a znowu nawiało śmieci od sąsiadów syzyfowa praca.
Moje ranniki pokazały swój urok przez chwilkę do słoneczka.
Na Placu Centralnym niedługo pojawi się trawa. Po bokach będą rabaty. Przed wiatą kulki cisowe z carexami przeniesionymi z podokiennej. A pomiędzy nimi zawilce.
Jak myślicie, będzie dobrze?
W innym rogu posadziłam już carexy.
Na rabacie przy płocie będzie więcej traw - pojawią się rozplenice. Przesadziłam tam też magnolię Gold Star. Chyba nie zakwitnie w tym roku. Kulka na pniu będzie przesadzona - nie wiem jeszcze gdzie. Może ktoś coś wymyśli?
Od strony zachodniej powoli robię porządek. Rabata z postumentami (marna imitacja ogrodu wystawowego z Chelsea w 2014 r.) została poszerzona. Muszę usunąć darń, podzielić seslerie i dosadzić w wolne miejsca.