Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 17:18, 08 kwi 2019

Dzisiaj zabraliśmy się wreszcie za czyszczenie terenu pod warzywnik i szklarnię. Stały tam dotąd resztki namiotu , a pod folią wszystkie moje skarby zgromadzone przez lata. Zatem selekcja była konieczna. Zajęło nam to pół dnia , ale jestem zadowolona. Śmieci do wywiezienia naszykowane, złom również, donice w jednym miejscu, ozdóbki do remontu czekają w kolejce. Zaczyna być czysto.
Jurto dokończę to zrobię zdjęcia , dzisiaj już mi się nie chciało...
Zdążyliśmy jeszcze zaplanować bramę. M zaraz się za nią zabiera
Miały być ceglane mury wokół, ale będą normalne przęsła i tylko dobudujemy dwa słupki przy bramie. Myślę, że będzie ładnie i w jednym stylu z całym ogrodzeniem.

W ogrodzie już jest bardzo wiosennie

dana1s 17:21, 08 kwi 2019

Pola 17:44, 08 kwi 2019

Masz cudny ogród kochasz cegłę tak jak my, dodaje klimatu retro.
Wiosna piękna bergenie świetnie się prezentują wpisuję na listę do zakupu.
Basilikum 18:12, 08 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)
żabie orgie to prawdziwa wiosna, ale żeby epimedium miało już pąki kwiatowe? U mnie nawet kiełki z ziemi nie wystają

moje tez juz ma. Drugie padlo niestety

Danus jak zwykle och und ach
kawal roboty odwalasz to i ogrod piekny ciekawa jestem nowego nabytku

Ja bym nawozy rozsypala ale u nas ani grama deszczu i w prognozach tez niet
dana1s 18:29, 08 kwi 2019

Pola napisał(a)
Masz cudny ogród kochasz cegłę tak jak my, dodaje klimatu retro.
Wiosna piękna bergenie świetnie się prezentują wpisuję na listę do zakupu.

Witam w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Zaraz lecę zobaczyć Twój ogród, bo jak widzisz kocham cegłę chętnie zobaczę Twoje realizacje
Bergenie świetnie się komponują z cegłą, polecam!

Pierwsza sasanka

dana1s 18:42, 08 kwi 2019

Basilikum napisał(a)

moje tez juz ma. Drugie padlo niestety

Danus jak zwykle och und ach
kawal roboty odwalasz to i ogrod piekny ciekawa jestem nowego nabytku

Ja bym nawozy rozsypala ale u nas ani grama deszczu i w prognozach tez niet

Izuś szkoda, ale i tak się zdarza. Ja mam zielono listne, ale widziałam u kogoś z bordo liśćmi. Musze się rozejrzeć, bo bardzo lubię tą roślinkę
Kochana dziękuję bardzo!
To fakt sporo czasu spędzam w ogrodzie i kosztuje mnie to mnóstwo siły, ale satysfakcja jest ogromna. Już nie mogę się doczekać tej nowej gospodarczej części. Mam nadzieję , że wyjdzie ładnie i nie będzie wstydu jej pokazać
Wędzarnia już wyczyszczona i czeka na farbę, wkrótce pokażę, muszę jej jeszcze odpowiednie miejsce w ogrodzie znaleźć
U nas lało jak z cebra w sobotę i nawozy wszystkie się rozpuściły. A teraz też w prognozach lekkie ochłodzenie zapowiadają i deszcz od środy, niech leje.
Mam nadzieję, że Mały będzie miał egzaminy od środy, żal mi tych dzieci. Cały rok się uczą, a teraz przez strajk stres ogromy. A za miesiąc Duży ma mieć maturę...
Udaję, że się nie boję... ale denerwuję się ogromnie!

Serduszka zaczyna

Basilikum 19:01, 08 kwi 2019

ha nie padlo to drugie epimedium wlasnie wypatrzylam, ze cos z ziemi wylazi. To jedno zolte ma cala zime liscie a to drugie wygladalo na uschniete. No wlasnie wypatrzylam, ze rusza super, bo sliczne jest

Mozesz do mnie wpasc kaline oblukac jak ja ciac?
dana1s 19:10, 08 kwi 2019

Basilikum napisał(a)
ha nie padlo to drugie epimedium wlasnie wypatrzylam, ze cos z ziemi wylazi. To jedno zolte ma cala zime liscie a to drugie wygladalo na uschniete. No wlasnie wypatrzylam, ze rusza super, bo sliczne jest

Mozesz do mnie wpasc kaline oblukac jak ja ciac?

No to super!
Trzeba czekać, to dopiero początek wegetacji. U mnie nie daje oznak życia jeden krzaczek i nie bardzo wiem co on za jeden, bo przesadzałam hurtem jesienią...

Lecę!

pestka56 10:30, 09 kwi 2019

Wczoraj podlałam to co ruszyło w ogrodzie, bo sucho jak pieprz. I np. trzcinniki rano podlane, pod wieczór skoczyły ze wzrostem zauważalnie A dziś znowu lampa na niebie, chociażzapowiadają przymrozki od czwartku.
greg66 16:15, 09 kwi 2019

Ja tez juz zacząłem podlewanie, tego co poprzesadzałem. Kasiu wszystkie trawy mi odbiły oprócz rozplenic i palczatki miotlastej, czekać? (a zresztą co innego mi pozostaje).

Danka mam cztery kępy bergeni czy one sie mocno rozlażą czy dokupywać nastepne?

Pozdrawiam