Te czarne uszate wypiera inne storczyki.... coraz ich mniej... a to czarna ię prezentuje zdecydowanie najpiękniej
A na ogród jeszcze nie pora.. jeszcze zima, co prawda byle jaka, ale zima..wszytko zmarznięte.. halny resztki śniegu wytopił i zrobiło się brzydko.
Nawet nie widać przebiśniegów.. krokusy jeszcze nie wystartowały... pogrzebałam w ciemiernikach i widać zalążki pąków ale tylko w kilku.. jeszcze ogród śpi.. a ja planuję dopiero sezon narciarski.. wiec niech śpi.
Najbardziej rozwinięte ciemierniki wyglądają tak.. a w większości nawet tego nie ma..
Hanuś jak się mam z Tobą nie zgodzić.. jak zawsze w punkt Rozchorować się jeszcze zdążę... poczekam aż się ociepli.. drugi luty to nie pora na prace ogrodowe .. Dziś dopiero śnieg stopniał, ale też nie wszędzie I na pewno po halnym znów sypnie nową dostawą..
Wczoarj
Kochana powoli wracam do sił, dzisiaj nie mogłam sobie odmówić wizyty w ogrodzie. Byłam tylko chwilkę, ale aż mi się lepiej na sercu zrobiło.
Wiosna nadchodzi
Pąki nabrzmiałe na tawułach, wawrzynkach i kalinach. Na pigwowcach się pojawiły pąki i nawet pierwsze liście
Szkoda, że to nie początek marca Ale teraz już z górki!
Buziaki i Wam też zdrówka!
Bardzo cieszy każdy kwiatek wiosną Także niech się pojawiają gdzie chcą U mnie w podobnym towarzystwie rosną.
Dzisiaj katar przechodzi sam siebie, boli mnie głowa do tego, ale ogólnie coraz lepiej
M mi zakazał jechać do ogrodu, ale Duży Synuś mnie zawiózł. No musiałam chociaż na chwilkę poczuć ten zapach. U mnie czuć wiosnę!
Na termometrze było +12 i z rana słońce. Potem jak ja byłam, już go nie było, ale przyjemny ciepły wiatr smagał po twarzy. Jak mi się nie chciało wracać.
Ale miałam 10 minut i to dobre jak człowiek stęskniony natury, powietrza i ogrodu
U nas nie padało, ale śnieg szybko znika. U mamy już prawie nie ma , dodatkowo tu jest sam piasek wiec suchutko jest
W ogrodzie o dziwo tez sucho, rowem aż narywa tak szybko woda z pól spływa, ale po działce dziecię w trampkach biegało i nawet ich nie ubrudził
Oglądam pod kątem ewentualnych strat, ale póki co nie widzę nic specjalnego. Oby luty był łaskawy To może nawet będzie bardzo kwitnąca wiosna
Ścieżka z białego żwirku, który jest teraz pod śniegiem, jest to po prawej stronie od furtki i tutaj widzimy już tą część ogrodu za domem, bardziej cienistą:
Czyli Alu, nie jest źle, wiosennie też
a ja, tak powolutku ruszam zobaczyć, co w ogrodzie
azalie już
carex Elata aruea nadal trzyma zieleń, widzę to po raz pierwszy w tym roku
a miskanty nadal pokaz dają
i bluszcze