Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 18:12, 10 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja tyle wszystkiego nakupilam, ze juz nie wiem co mam. Mini dalie tez wczoraj przyszly w paczce. Prawde mowiac nie ma sensu kupowac w necie. Czlowiek taki napalony i kupuje.
Dzisiaj u mojego ogrodnika po sasiedzku bylo to samo co w paczce malo tego oni tez w hurcie kupuja w bomix i sa jeszcze tansze. Bo musialam zaplacic za dostarczenie.
Mam dalie,. Kanny niskie, lilie, ostrozki, jakies jeszcze tam jutro bede sortowac.

Juz roz nie kupuje w necie widzialam zamowienie u ogrodnika i czekam az przywioza. Tak samo z azaliami bo mam jeszcze zamiar kupic klondyke pomaranczowa kilka krzakow.

Milus milego sadzenia

Ja w necie już nic nie kupuję, ten etap mam za sobą, plus ten etap kupowania wszystkiego, minimalnie coś kupię, całe szczęście dorosłam ogrodowo.
Kanny mini w katalogu oglądałam, ale w końcu się nie skusiłam, znowu kopanie i przechowywanie, ale tę 1 sztukę to sezonowo potraktuję, nie będę jej chować. Róż żadnych już nie chcę, cała podrapana łażę, a Klondyke kupuj, cudo buziaki Ela
Milka 18:13, 10 mar 2019

Kociamama napisał(a)
Żal, że zlikwidowana

Oj żal, mnie też 3 super punkty zlikwidowali
Milka 18:16, 10 mar 2019

Kochani, nie pobiegam dziś po waszych wątkach, bo jestem wypluta po robocie, miłego wieczoru, jutro nowy dzień, to sobie pozaglądam

na dobranoc
r. Alchymist
Jana 18:59, 10 mar 2019

śliczna ta podusia, zdolna jesteś, też bym się z takiej ucieszyła gdzie nie zaglądnę to mowa o liliach, też szukam jakiś ale o zwartym pokroju liści, inne mnie trochę denerwują, możesz coś Irenko polecić?
Pola 19:01, 10 mar 2019

Ircia, poduchy boskie nowe twoje talenta poznaję. Bratki też lubię , ale narazie tylko werandę obsadziła.
Wiatr straszny i u nas, coś w ogrodzie zrobiłam, może za tydzień będzie lepiej z pogodą.
Anda 11:30, 11 mar 2019

Milka napisał(a)

Skromne, ale cieszą
Ewa, lilie powinnaś sadzić koniecznie, bezproblemowe, piękne i ja osobiście to te pachnące tylko wybieram, na cały ogród pachną
A dalie też cudo, te z bordowymi listkami, są bezobsługowe, u was większa oferta, szukaj, mnie przyjaciółka w Niemczech kupiła, uwielbiam je

No właśnie bardzo jestem ciekawa, jak sobie u mnie lilie poradzą Będę je sadzić w połowie kwietnia, to chyba dobry termin Irenko?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 05:38, 12 mar 2019

Jana napisał(a)
śliczna ta podusia, zdolna jesteś, też bym się z takiej ucieszyła gdzie nie zaglądnę to mowa o liliach, też szukam jakiś ale o zwartym pokroju liści, inne mnie trochę denerwują, możesz coś Irenko polecić?

Jana dziękuję skończyłam 3 poduchę, jestem w połowie 4.
Co do lilii, ja lubię tylko te niziutkie i te pachnące, choć oczywiście mam różne. Nazwy pogubiłam, więc radzę wybierać na oko, co w duszy zagra
Milka 05:41, 12 mar 2019

Pola napisał(a)
Ircia, poduchy boskie nowe twoje talenta poznaję. Bratki też lubię , ale narazie tylko werandę obsadziła.
Wiatr straszny i u nas, coś w ogrodzie zrobiłam, może za tydzień będzie lepiej z pogodą.

Oj kiedyś druty były na okrągło, a potem, jak to w życiu...dziękuję
Bratki kupiłam, ale nadal nie posadzone, pogoda u nas fatalna. W niedzielę podmarzłam, kaszel mnie męczy i plecki bolą, czekam tez na lepszą aurę. Porównywałam pogodę z rokiem 2017, było podobnie, ale w ogrodzie już miałam zrobione, teraz kawałki tylko. Jolu pozdrawiam
Milka 05:42, 12 mar 2019

Anda napisał(a)

No właśnie bardzo jestem ciekawa, jak sobie u mnie lilie poradzą Będę je sadzić w połowie kwietnia, to chyba dobry termin Irenko?

Poradzą, to super rośliny, zdobią, pachną, a cebulę zawsze gdzieś się wciśnieDobry termin, ja może ciut wcześniej, końcem marca, bo mocno ruszyły.
mirkaka 06:46, 12 mar 2019

Witaj Irenko, ja też szukam roślin mniej pracochłonnych, bratki oglądałam ale nie kupiłam, jakoś nie mam w tym roku na nie ochoty.
W donicy jednej posadziłam runiankę, pięknie całą zimę przetrwała, robota przy niej żadna, w tym kierunku idę. Na wiosnę może coś dosadzę wyższego, np jakąś trawkę.
Ja w tym roku dokupiłam sobie lilie drzewiaste, wysokie na prawie 2m. Nigdy takich nie miałam, zobaczymy czy będę z nich zadowolona
Na drutach też w młodości robiłam ale teraz jakoś nie ciągnie mnie do tego