Asiu dzięki -lecę zobaczyć
potrzebuję porady jaka trawa będzie dobrze wyglądać jako najniższe piętro -obok stipy ?
jeszcze niewiele widać -bo kopane i musiałam wsadzić te stipy co miałam przy placyku
ten maziaj na beżowo to stipa ,
a ten na zielono …..nie mam pomysłu jaka trawka obok stipy fajnie wygląda ….
tam będą kwiaty pomiędzy trawami -na kulki nie patrz -nie będzie liniowych nasadzeń ,tylko plamiaste ….
tzn.... będzie chaos w geometrii
i nie mam na razie pomysłu ,gdzie moje inversy przesadzić ….lubię je i muszę im miejscówkę znaleźć
Daria one poszły do wiśniowej w plecy ….( wiśnie poszły tymczasowo do donic
i w tamtej rabacie w zeszłym sezonie przekopałam,mieszałam z korą ,więc nic nie dałam z dobroci ,tylko wkopałam a fajnie i lekko się kopało więc w miarę szybko poszło ….jak pogrzebię w swoim kompostowniku i tam na spodzie coś będzie przerobione ,to dodam na wierzch i przemieszam dodatkowo
Dziś wpadłam popatrzeć do Kwiatonu i zakupy małe zrobiłam, a obiecywałam sobie, że nic.
Ale bratki mnie ujęły, takie śliczne miniatury. No i moje ulubione lilie orientalne.
Nawet 1 kannę wzięłam i mini dalie, jakbym mało miała roboty
Zawsze jak odwiedzam Twój ogródek, a robię to z wielką przyjemnością zastanawiam się jak Ty to robisz, że wszystko co posadzisz rośnie i kwitnie tak wzorcowo.
Justynko widziałam Laurę w ,,Rok w ogrodzie, cidna była, piękną pokazał. Od tamtego roku ma ja w sprzedazy ale tylko na miejscu w wysyłkowej nie było. Kupiła juz Jankosia i Robert i ktos jeszcze ale zapomniałam. Moja ślicznie rośnie, byle przymrozki jej nie zniszczyły.
Łączki krokusowe w tym roku gorsze niz zwykle , częśc kwitnie , częśc wogóle nie wykiełkowała a cześc wylazła z ziemi i nie wiem na co czeka bo nie rosną. Zima była lekka wiec mróz ich nie wymroził , za to jesień u mnie była deszczowa i pewnie czesc cebulek zgniła. Na pewno tak sie stało równiez z rannikami , bo mam je w doniczkach i przesadzam w rózne miejsca żeby się rozsiewaly a w tym roku w doniczkach mało co pozostało.To zdjęcia tych samych doniczek z tamtego roku