Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 17:43, 29 sty 2019

Do góry

Rododendronowy ogród II. 17:40, 29 sty 2019

Do góry
Charles White

Coral Charm

Do Tell

Rododendronowy ogród II. 17:36, 29 sty 2019

Do góry
Bowl of Cream-wielki kwiat jak głowa kapusty

Bunker Hill

Bu-Te

Moja działka na Dębowym Lesie 17:33, 29 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Zima nie odpuszcza...dobrze że choć słoneczko trochę świeci ,to nie jest już tak ponuro.Na dębowym ładnie i zimąAle do wiosny serce się rwie ...a to jeszcze trochę ...
Pozdrawiam Aniu

Ano nie odpuszcza.Ale ma prawo.Jeszcze jej czas trwa.
Oj tak wiosny się chce.Szczególnie jak słonko świeci i słychać ptaszków trele
Rododendronowy ogród II. 17:32, 29 sty 2019

Do góry
Itoh Hilary

Itoh Scarlet Haeven

Herbatnie
America

Bowl of Beauty

Rododendronowy ogród II. 17:27, 29 sty 2019

Do góry
Itoh Bartzella

Itoh Calies Memory

...uDany ogród 17:25, 29 sty 2019

Do góry
Aldona40 napisał(a)
Danusiu zdrówka dla Was
Trzymajcie się cieplutko

Macham

Aldonko macham spod kocyka na kanapie, gorączka trochę spadła. Jednak moje samopoczucie jest dalekie od dobrego...
Dziękujemy za życzenia!

Rododendronowy ogród II. 17:25, 29 sty 2019

Do góry
High Noon

Imperial Concubine

Siewki od Mariusza

Rododendronowy ogród II. 17:20, 29 sty 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pewnie, że chcę! Fajnie, że już jesteś.

No to daję.
Najpierw piwonie drzewiaste

Anne Marie

Mo sa Jin

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:09, 29 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwio, mam pytanie.Czy w tym ulu są owady..latem oczywiście ?
I nie przeszkadzają w pracy w warzywniku ??
Bo sama się zastanawiam, czy zrobić im domek w warzywniku ?
Rododendronowy ogród II. 16:38, 29 sty 2019

Do góry

Rododendronowy ogród II. 16:37, 29 sty 2019

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bombki na szydełku - fajnie że się nauczysz, tego jeszcze nie przerabiałam, może warto odkurzyć szydełko, jak byłam nastolatką całkiem nieźle mi szło.

Co do ptaszarni, to u nas jest ich całkiem dużo, mimo kotów i kuny, lisów niestety też. Zostawiliśmy sporo niezjedzonych winogron na tarasie i podporach przy ścianie, jeszcze niedawno ptaki objadały się rodzynkami w mrożne dni, zupełnie nas się nie bojąc, kiedy podchodziliśmy do dużego okna. Za to zostawiły w tym roku dość długo owoce ognika, widać wolą winogrona.

Pewnie ze wola winogrona, są słodsze a cukier to energia.
A ja jestem po pierwszym w tym roku ogrodowiskowym spotkaniu, było super .Asia jak obiecała udzieliła nam korepetycji z szydełkowania bombek choinkowych, zrobiłam zdjecia, zobaczcie.

Za drzwiami do ogrodu... 16:29, 29 sty 2019

Do góry
Ale masz piękne te widoki, po otwarciu drzwi ogrodowych...Jak w bajce...Same drzwi to moje marzenie, ale u mnie nie mam miejsca na coś takiego, aż szkoda...
Wstawię Ci też różę wyspawaną przez mojego syna...Później usunę zdjęcie...
Ogród w remoncie 16:28, 29 sty 2019

Do góry
Asia dzieki za dzisiejsze spotkanie i udzielenie korepetycji z szydełkowania. Przy okazji zdradzę ze wiem kto dostał tą piękną serwetę którą Asia pokazywała. Byłyśmy dzis w Motylogrodzie i choc nie było motyli było cudnie.Jego włascicielka została obdarowana ta piękna serwetą która pasowała jak ulał do nowiutkiego wnętrza.

Za drzwiami do ogrodu... 16:02, 29 sty 2019

Do góry
gogo napisał(a)
To bezpiecznie pochwal eMa od emerytki
Robisz piękne bukiety
Masz rację, ja mam ostróżeczkę polną.
Kosmosy były w kilku odcieniach fioletu, poszukam zdjęcia i dam u siebie.

Pochwaliłam od wszystkich Może jeszcze coś wyspawa...

Dzisiaj zrobiłam obchód ogrodu,na śniegu dobrze planować zarys rabatJa wprawdzie już (chyba)zarysu zmieniać nie będę, ale jakieś korekty można zaplanować
Róża pnąca na murku obłożona stroiszemA takie widoki za drzwiami do ogrodu:

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 15:55, 29 sty 2019

Do góry
Ta duża, najstarsza kępa, to bezodmianowy orientalny. Pozostałe to już wszystko seria "Double Ellen" w różnych odmianach. Łącznie z żółtym.

Upolowane w marketach budowlanych - albo "O", albo "LM".
Uprzedzam tylko, że u mnie na samym początku były trzy "falstarty". Nie poddałam się - chcieć to móc

Miejsce powinno być raczej cieniste. Ideałem by było max 3-4 godz. światła. U mnie rosną z wystawą północną, ew. wschodnią. Ziemia starannie przygotowana i przemyślane stanowisko, tak by już latami tam rosły. Wbrew temu co mówią wszelakie opisy, to system korzeniowy jest szeroki, tak jak szeroka jest rozeta liści. Wcale korzenie nie są aż tak głębokie jak by to wynikało z opisów. Korzenie są mniej więcej tak głebokie, jak wysokośc kępy. Korzenie są mięsiste, grube ale delikatne, wrażliwe na zastoiny wody i szkodzenia.

I od razu uprzedzam, że jeśli tj wyżej korzenie będą przerośnięte, to doniczkę koniecznie rozcinamy by "oswobodzić" korzenie i by ich nie uszkodzić.

Ogólnie ciemierniki można sadzić pod drzewami, najlepiej owocowymi (w tym ozdobnymi). Stanowisko zasadowe. Ziemia powinna być stabilnie wilgotna (wystarczy ściółkowanie liśćmi i drobną, przekompostowaną korą), bez zastoin wody.
Swietnie rosną z miodunkami, brunerami, hostami, nieinwazyjnymi trawami.

edit
tak wschodni=orientalny. To hybrydy, zazwyczaj z invitro.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:42, 29 sty 2019

Do góry
Plany na 2019 to rzeźby wiatrowe własnego wykonania A póki co to takie coś co znajdzie swoje miejsce w ogrodzie w jakiej wersji ?
Myślę

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:21, 29 sty 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
A ja dzisiaj podczas podróży po takim małym powiatowym miasteczku kupiłam takie coś i zamierzam zrobić ozdobę z tego do ogrodu
Z przeznaczenia jest to półka ,ale można przeznaczyć w ogrodzie na coś zupełnie innego ,ale przymierżyłam w łazience i jako polecxka tez fajnie wygląda

Świetna piłeczka. Może być na sukulenty lub inne letnie doniczkowe z małymi dekoracjami
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:08, 29 sty 2019

Do góry
A ja dzisiaj podczas podróży po takim małym powiatowym miasteczku kupiłam takie coś i zamierzam zrobić ozdobę z tego do ogrodu
Z przeznaczenia jest to półka ,ale można przeznaczyć w ogrodzie na coś zupełnie innego ,ale przymierżyłam w łazience i jako polecxka tez fajnie wygląda

Majówka na Majówce 15:06, 29 sty 2019

Do góry
Bardzo podoba mi się również Kłosowiec , kupiłam trzy małe sadzonki na lokalnym ryneczku, jak przekwitał w pierwszym roku to namiętnie rozsypywałam nasiona żeby się przypadkiem dobrze wysiał o goopia ja, on się rozsiał wszędzie, dosłownie, gdzie tylko znalazł odrobinę miejsca, w malinach, w borówkach, w ligustrze, między tujami, w kompoście, w ognisku, w polu sąsiada, zaanektował sobie cała działkę jak długa i szeroka. Po dwóch latach goszczenia i wyrywania okrągły rok siewek postanowiłam znacząco ograniczyć kolegę, bardzo żałuje ze on taki płodny, bo przepięknie pachnie (liście) i jest oblegany przez wszelkiego rodzaju bzyczki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies