Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Luteczka 15:39, 08 mar 2019

Cześć Bogdziu, ślę wiosenne uśmiechy
Margerytka40 16:04, 08 mar 2019

kasiek napisał(a)
Bogdziu mam pytanie - nie zdążyłam wyczyścić budki a dziś szpaki zaczeły koło niej latać . Czyscić ją teraz czy im zostawić do oczyszczenia?

U mnie też budka nie wyczyszczona, szpak przyleciał i zrobił sam porządek. Wywalał wszystko ze środka aż się kurzyło
Bogdzia 16:34, 08 mar 2019

kasiek napisał(a)
Bogdziu mam pytanie - nie zdążyłam wyczyścić budki a dziś szpaki zaczeły koło niej latać . Czyscić ją teraz czy im zostawić do oczyszczenia?

Ja bym juz nie czyściła , chyba ze ten którego widziałas jednak przestal się interesowac ta budką ale jeśli nadal do niej zagląda to juz nic nie rób. Na przyszłosc -najlepiej czyścic budki jesienią, zima wymrozi ewentualne insekty które są groźne dla pisklaków a można też wypalarka pojechac w środku.
Bogdzia 16:35, 08 mar 2019

Luteczka napisał(a)
Cześć Bogdziu, ślę wiosenne uśmiechy

Witam wiosennie Luteczko choc dzis mało wiosennie na dworze.Pozdrówka ślę.
Bogdzia 16:37, 08 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

U mnie też budka nie wyczyszczona, szpak przyleciał i zrobił sam porządek. Wywalał wszystko ze środka aż się kurzyło

O własnie to dobry przykład że one same tez potrafia sprzątac choc nie zawsze tak robią i jak budka za wysoko zasmiecona to zmienią ją na inną.Asia ale dzis u nas wieje.....
Bogdzia 16:40, 08 mar 2019

kasiek napisał(a)
O rany jakie piękne ranniki - u mnie dopiero się budzą!

Nie było mnie dosc dawno , u mnie juz przekwiaja.
Bogdzia 16:41, 08 mar 2019

sierotka napisał(a)
Bogdziu witaj zerknij na mój wątek i powiedz czy te pąki u rodkow moich to są kwiatowe cży to będą liście ?

Zajrzałam są jedne i drugie.
Margerytka40 16:44, 08 mar 2019

Bogdzia napisał(a)

O własnie to dobry przykład że one same tez potrafia sprzątac choc nie zawsze tak robią i jak budka za wysoko zasmiecona to zmienią ją na inną.Asia ale dzis u nas wieje.....

Zapomnieliśmy jesienią o niej. No wieje okropnie, ja do 14 na dworzu siedziałam. Na szczęście pracowałam w zaciszu to nie było tak źle. Miłej zabawy Bożenko i pozdrów wszystkich
Bogdzia 16:49, 08 mar 2019

Justyna napisał(a)
Bogdziu, zaglądałam i uśmiecham się do Twoich wiosennych zdjęć
Niedługo już rozkwitną Twoje łączki krokusowe
A wiesz, że podczas tegorocznej Gardenii zadebiutowała oficjalnie Twoja Laura. Zymon ją wystawił
Ściskam

Justynko widziałam Laurę w ,,Rok w ogrodzie, cidna była, piękną pokazał. Od tamtego roku ma ja w sprzedazy ale tylko na miejscu w wysyłkowej nie było. Kupiła juz Jankosia i Robert i ktos jeszcze ale zapomniałam. Moja ślicznie rośnie, byle przymrozki jej nie zniszczyły.
Łączki krokusowe w tym roku gorsze niz zwykle , częśc kwitnie , częśc wogóle nie wykiełkowała a cześc wylazła z ziemi i nie wiem na co czeka bo nie rosną. Zima była lekka wiec mróz ich nie wymroził , za to jesień u mnie była deszczowa i pewnie czesc cebulek zgniła. Na pewno tak sie stało równiez z rannikami , bo mam je w doniczkach i przesadzam w rózne miejsca żeby się rozsiewaly a w tym roku w doniczkach mało co pozostało.To zdjęcia tych samych doniczek z tamtego roku

a te z tego

Bogdzia 16:51, 08 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Zapomnieliśmy jesienią o niej. No wieje okropnie, ja do 14 na dworzu siedziałam. Na szczęście pracowałam w zaciszu to nie było tak źle. Miłej zabawy Bożenko i pozdrów wszystkich

Przejeżdżałam koło Ciebie ale widziałam tylko psy i huśtawke, może byłas za domem. Ja chciałam podlać rh ale ledwie kilka podlałam i wróciłam żeby się na jutro nie rozchorowac. Pozdrowie wszystkich.