Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Do raju daleko - u Ewy 20:58, 27 lip 2017

Do góry
Mi się nawet z parasolem nie chcialo. Wszystkie roze w deszczu skapciały.
Liatry tylko na bacznosc stoją. A lilie dopiero trzy się rozwinęły...
Twoje rowno kwitną
Na huśtawce miło płynie czas... 09:39, 27 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pytalas się u mnie o trawkę. To carex Montana.

To jeszcze pytanie, czy ona ma sztywne liście?
Na huśtawce miło płynie czas... 00:49, 27 lip 2017

Do góry
Pytalas się u mnie o trawkę. To carex Montana.
Mam ją na brzegu rabaty.

Czemu Hameln będzie za duza?
Dla mnie ok.
Na huśtawce miło płynie czas... 22:36, 26 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Liliowce celowo posadziłam na brzegu rabaty, by robił za wylewającą się trawkę...

Ooo właśnie taki był mój cel sadzenia ich na brzegu. Bardziej dla liści, a kwiat przy okazji (ale przyznam, że z niecierpliwością na kwitnienie czekałam). Tylko, że na razie takiego efektu nie ma Czy w drugim roku mogę sie spodziewać większej kępy liści, czy to raczej zależy od odmiany? Teraz dziwnie wyglądają długie łodygi liliowcow na brzegu gdy tył rabaty jest niższy (róże pierwszoroczne).
Na huśtawce miło płynie czas... 20:26, 26 lip 2017

Do góry
Liliowce celowo posadziłam na brzegu rabaty, by robił za wylewającą się trawkę. Obok mam bergenię, fajnie wygląda zmiennosc faktury. Ja bym zostawila na brzegu

Przed powojnikiem mozesz posadzić wiele roslin. Trawki będą ok. Daj tylko odstęp, bo jak rozplenica się rozrosnie, to by korzeniami nie wlazla na powojnik.
Ogródek Iwony II 17:07, 26 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

To mówisz że Twoje hortki też jeszcze się zbierają?

Iwonka jak posiałam ten mak od Ciebie zaraz jak dostałam to powinny już kiełkować?

Aniu, wysiałam po was. One powinny się zbierac do kwitnienia. To jednoroczne. Coś poszło nie tak
Maki, co wysiały się same jesienią, juz przekwitły, część już powyrywałam. Te siane wiosną się zbierają do kwitnienia. ...
Ogródek Iwony II 16:17, 26 lip 2017

Do góry
Iwk4

Jaka to trawa, ta kępka na samym dole zdjęcia na środku? Z lewej jest chyba funkia.
Iwonko, Twoje zdjęcia trzeba powoli i z uwagą kontemplować na każdym znajduję coś ciekawego, a też całe kadry są świetne. Masz zdolność komponowania, czego Ci pozytywnie zazdroszczę. Gdybym ja tyle odmian i gatunków wprowadziła do ogrodu, wyszłaby z tego pstrokacizna.
Ogródek Iwony II 15:02, 26 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, to są zeszłoroczne fotki. W tym roku jeszcze nie zdążyłam zrobic hortkom zdjęcia

To mówisz że Twoje hortki też jeszcze się zbierają?

Iwonka jak posiałam ten mak od Ciebie zaraz jak dostałam to powinny już kiełkować?
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 12:41, 26 lip 2017

Do góry
Ewuniu, zdrowia życzę.
Ogródek Iwony II 12:27, 26 lip 2017

Do góry
Aniu, to są zeszłoroczne fotki. W tym roku jeszcze nie zdążyłam zrobic hortkom zdjęcia
Ogródek Iwony II 12:22, 26 lip 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Iwona, czy cięłaś kiedyś perowskię ? moja prawie na leżąco

Ewa, perowską przycinam wiosną. Tak nad trzecim oczkiem. Moja deszcze nie kwitnie. Ma opóźnienie z powodu przesadzania.
Ogródek Iwony II 09:32, 26 lip 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moni, odpowiedziałam u Ciebie, ale to już wiesz
U mnie za to jeżówki pomieszane. Miały być tutaj same białe ...

to ci niespodzianka, ja zostawiłam siewki czegoś tam jeszcze w jeżówkach, piszą u mnie, że mogą to być astry, zawsze zdążę wyrwać w razie w
A jeżówki, zobaczymy w przyszły roku jakie kolorki będą .

Hortki od ciebie niektóre mają się całkiem dobrze, jak przesadzałam po krecie,który je zrył to miały tycie korzonki, mam nadzieję, że to przesadzanie w doniczki im nie zaszkodziło.
Ciasny, ale własny 09:30, 26 lip 2017

Do góry
Bardzo ładnie się u Ciebie robi.
Dzieci zadowolone z owocowych krzaczkow. Najlepiej smakują takie z krzaczka
Masz trójeczkę?
Ogródek Iwony II 08:08, 26 lip 2017

Do góry
Ewa, no zdziwiłam się, ze jej nie mam. W miejscu, gdzie myslałam, ze rosnie, zakwitła kolorem cukierkowego różu. Na dodatek Zbyszkowi się ten ostry kolor podoba
Mi się podobał ten zimny róż.
Wiosną się zgłoszę po sadzonkę. Chyba, ze wcześniej wyczaję w szkółce

Twoje trzcinniki widziałam. Oczom nie wierzyłam
Ogródek Iwony II 08:04, 26 lip 2017

Do góry
Mirella, to chyba zależy od odmiany. Mam też takie, ale niektorym deszcz nic nie robi. Wolę róże samoczyszczące. Jak coś im nie pasuje, zrzucają platki i nie wyglądają źle.
Summer Song u mnie słaba. W pierwszym podejsciu miała 3 kwiaty. I na razie ociąga się. A jak u Ciebie?
Ogródek Iwony II 06:14, 26 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Łuki, dziękuję. W tym zakątku posadziłam twoje pysznogłóki. Czekałam, aż zakwitną. Dziś uświadomiłam sobie, ze znikła mi ta:

To jest zeszłoroczna fotka. Czyżby mi wymarzła?

A sadzonka tej pysznogłówki którą mi dałaś w zeszłym roku ładnie się rozrosła, mogę ci oddać ten kawałek , hi, hi.

Widziałaś moje trzcinniki ?, no poległy po deszczach . Mam wielkie kępy molini Heidebraut , na wiosnę podzielę i część czcinników zastąpię własnie molinią.
Ogródek Iwony II 01:35, 26 lip 2017

Do góry
Dobranoc
Dla wszystkich, którym nie zdążyłam odpowiedzieć
różne oblicza Charles Austin

Ogródek Iwony II 01:28, 26 lip 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Pięknie u Ciebie to dzięki Twoim czerwonym akcentom zostały u mnie czerwone róże Co prawda moje zestawione tylko z zielenią, ale cieszę się że są i z zieleni wyglądają

Dziękuję Cieszę się, ze się podobają
Lubię je z fioletem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies