Ania wysokie paliki nie tylko stabilizuja korzenie, ale rowniez prostuja pien. Ukosne stabilizuja tylko korzenie. Wszystko zalezy od tego jaki cel chcesz osiagnac dla grujecznikow - jesli chcesz je prostowac i utrzymac przewodnik w pionie to lepiej zostaw te wysokie paliki. Jesli chcesz aby sie ukorzeniły i aby wiatry nie uszkadzał im drobnego systemu korzeniowego to daj niskie ukosne . wszystko zalezy do ciebie
Ps. Dlaczego nie okopczykowals angielek, one sa wrazliwsze na mrozy niz niemki
Życie bez kawy z ekspresu ciśnieniowego ze spienionym leczeniem to nie zycie....piłam minimum 3-5 dziennie
Od tygodnia wypijam tylko rano ok 7:00 a potem przez cały dzień zielona herbatę bez cukru. I wiesz czuje sie zdecydiwanie lepiej niz po kawach. A cisnienie mam takie jak Ty, w stanue wzburzenia czasami odnotowuje 100/70
Zaobserowałam u siebie, ze przy moim niskim ciśnieniu duża liczba kaw plus mega dawki słodyczy tylko pogarszały moj stan.
Dumam jak wyeliminować pieczywo ale nie jestem jeszcze na tym etapie....
I taki popołudniowy rytuał... Po obiedzie kawa i coś słodkiego... i czytam Ogrodowisko... Dzisiaj natomaist znow przy zielonej herbacie z opuncja ... Ale jak patrze jak moj brzuch po tygodniu wyglada (skończyły sie boleści, wzdecia) to motywuje mnie aby jedak odrzucić to białe cholerstwo. W niedziele czeka mnie jednak nagroda - kosteczka gorzkiej czekolady 90%