Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

ewa004 09:54, 14 sty 2017

Ja gorzkiej herbaty nie wypije więc słodzę ale albo lyżeczką miodu albo listkiem stewii i mam słodziutką
Pozdrawiam Słodziaki
Milka 12:57, 14 sty 2017

kasja83 napisał(a)

Takie życie to nie-życie
Wrzuć na luzzzz.Madzen mnie tu dopinguje na detoks cukrowy-próbuję się przekonać zagryzając boskie ciasteczka

Ja już 3 rok bez cukru, teraz z nim mi nie smakuje
a wczoraj zgrzeszyłam, 3 paczki rodzynek w czekoladzie zjadłam, więc rano ostrzej trening był
Madzenka 15:11, 14 sty 2017

Mixtoorka napisał(a)

I te pytania na okresowych, "a dobrze się pani czuje?"-" dobrze, takie ciśnienie to norma" 90/70 po kawie i jak żyć, jak żyć ....nie da się bez kawy
Szkodzą węglowodany proste w nadmiarze, a to nie tylko sacharoza w czystej postaci. Całe szczęście, że ja nie cierpię słodzonej kawy, a fuuu.

Życie bez kawy z ekspresu ciśnieniowego ze spienionym leczeniem to nie zycie....piłam minimum 3-5 dziennie

Od tygodnia wypijam tylko rano ok 7:00 a potem przez cały dzień zielona herbatę bez cukru. I wiesz czuje sie zdecydiwanie lepiej niz po kawach. A cisnienie mam takie jak Ty, w stanue wzburzenia czasami odnotowuje 100/70

Zaobserowałam u siebie, ze przy moim niskim ciśnieniu duża liczba kaw plus mega dawki słodyczy tylko pogarszały moj stan.
Dumam jak wyeliminować pieczywo ale nie jestem jeszcze na tym etapie....

I taki popołudniowy rytuał... Po obiedzie kawa i coś słodkiego... i czytam Ogrodowisko... Dzisiaj natomaist znow przy zielonej herbacie z opuncja ... Ale jak patrze jak moj brzuch po tygodniu wyglada (skończyły sie boleści, wzdecia) to motywuje mnie aby jedak odrzucić to białe cholerstwo. W niedziele czeka mnie jednak nagroda - kosteczka gorzkiej czekolady 90%
katel 20:07, 14 sty 2017

Ja przy ograniczeniu cukru też lepiej się czuję ale bez kawy nie daje rady, najniższe wymierzone miałam 60/50 a pielęgniarka z uśmiechem zapytała czy żyję
jolanka 20:47, 14 sty 2017

A jeszcze ten zapach Poranna kawusia to jednak piękna sprawa i jeszcze kiedy pije się ja na tarasie Nieważne, ze cos innego zdrowsze, na cos trzeba chorować
AnnaCh 00:23, 15 sty 2017

Ja też mam tendencję do za niskiego ciśnienia, ale kiedyś byłam po zabiegu chirurgicznym w pełnej narkozie i po wybudzeniu miałam przez dłuższy czas 60/40, latali koło mnie cały czas i nie puścili przez dobę na normalną salę
Kawa 10:58, 15 sty 2017

ja ogólnie ciśnienie mam książkowe. gorzkiej herbaty nie wypije kawę owszem. zamówiłam erytrol i będziemy tym słodzic. A cukier jest wszędzie więc jak się trochę go ograniczy to nie będzie źle.
AngelikaX 13:05, 15 sty 2017

jolanka napisał(a)
A jeszcze ten zapach Poranna kawusia to jednak piękna sprawa i jeszcze kiedy pije się ja na tarasie Nieważne, ze cos innego zdrowsze, na cos trzeba chorować

taaa.... poranna kawusia i taras + piżamka = udany dzień
kasja83 07:44, 17 sty 2017

U mnie znów chorobowo...wpadam na szybko z obiecaną tapetą.Markeciak taki
Mixtoorka 11:40, 17 sty 2017

Madzenka napisał(a)

Życie bez kawy z ekspresu ciśnieniowego ze spienionym leczeniem to nie zycie....piłam minimum 3-5 dziennie

Od tygodnia wypijam tylko rano ok 7:00 a potem przez cały dzień zielona herbatę bez cukru. I wiesz czuje sie zdecydiwanie lepiej niz po kawach. A cisnienie mam takie jak Ty, w stanue wzburzenia czasami odnotowuje 100/70

Zaobserowałam u siebie, ze przy moim niskim ciśnieniu duża liczba kaw plus mega dawki słodyczy tylko pogarszały moj stan.
Dumam jak wyeliminować pieczywo ale nie jestem jeszcze na tym etapie....

I taki popołudniowy rytuał... Po obiedzie kawa i coś słodkiego... i czytam Ogrodowisko... Dzisiaj natomaist znow przy zielonej herbacie z opuncja ... Ale jak patrze jak moj brzuch po tygodniu wyglada (skończyły sie boleści, wzdecia) to motywuje mnie aby jedak odrzucić to białe cholerstwo. W niedziele czeka mnie jednak nagroda - kosteczka gorzkiej czekolady 90%

Móiwsz Marzenko,że cukier to zło ;D .Nie jestem w stanie wypić słodkiej kawy. Po prostu przez gardło mi nie przechodzi. Żadna w tym moja zasługa . Ale skoro wszystkie wprowadzacie zmiany na lepsze, to porzucam kawę rozpuszczalną. Przynajmniej w pracy. Obiecuję. I fakt, powinnam powrócić do zielonej herbaty. Orzeźwia ale kawą nie jest . Do niedzieli już blisko