Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:12, 16 sie 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Póki co uciekam...nie podoba mi się to co się tu dzieje

A co znowu się dzieje?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:38, 15 sie 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Moje limki po deszczach identyczne natomiast polar bear wglądają jakby spał na nich kot identycznie cięte ale kwiatostany tak ciężkie że chyba co roku muszę je wiązać...

Czyli wychodzi na to, że limki najsztywniejsze
Ola, jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzenie sposobu na cięcie!

Buziaki Kochana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:36, 15 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Piękne hortensje Polinko
Ja swoją szałwię cięłam już dwa razy prawie przy samej ziemi. Teraz przycięłam same kwiatostany, ale też nie wszystkie, bo część kwitła

Dzięki Asiu
U mnie też jeszcze część kwitnie i też nie za bardzo wiem jak podejść do tematu...

Póki co uciekam...nie podoba mi się to co się tu dzieje
Rododendronowy ogród II. 22:32, 15 sie 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
Bogdziu dyskusja sie zrobiła sie wielowątkowa

Ludzie czytaja i słysza co chcą nie koniecznie rozmieja moja mysl przewodnia stad ta cała dyskusja

1. kilka postów wczesniej u Pszczółki napisałam ze "od jakiegoś czasu nikomu nie polecam zakładać prywatnych wielkopowierzchniowych ogrodów o pow wiekszej jak 10arów które maja być utrzymywane 1-2 osobowo chyba ze taki ogród jest elementem lub dodatkiem do prowadzonej działaności gospodarczej lub generuje przychody które pozwalaja na jego utrzymanie "

2. i mam na myśli nowe osoby ...które dostaja małpiego pedu na widok ogrodu...szybko chłodze ich zapedy i sprowadzam na ziemie ....taka sobie misje przyjełam w stosunku do nowoprzyjetych ogrodników ....nie kazdy musi słuchac i niech sobie robi tak jak chce ale niech potem nie jeczy

podoba mi sie wiele ogrodów które juz sa i maja kilka - kilkanascie lat i sa duze ...rozległe .....i maja jakiś spójny zamysł bede je zawsze wspierać bo warto ...bo widok piekna przyrody poprawia humor i daje poczucie szczęscia.

twój ogród tez nalezy do moich ulubionych ....czesto go ludziom pokazuje i daje link do Maji...osobiście jestem nim zachwycona ....choc czesto pisałaś rózne rzeczy jak miałas nerwa to na susze to na róze ...to na zdrowie . ...to daje do myslenia.

a poniewaz w tym roku duzo osób mnie pyta co i jak z ogrodem ...a na forum pojawiło sie kilka nowych osób z hektarami to ja jasno mówie że nie wpieram szleństwa i małpiego pędu ogródkowego ....studze i sprowadzam na ziemie takie osoby ....bo ogród nie jest na rok dwa a na całe życie ...a radośc kupowania i sadzenia mija szybciej niz nam sie wydaje ...a potem sie zostaje z tym wszystkim i trzeba to jakoś zaopiekowac i wtedy zaczyna sie tak naprawde ogrodniczkowanie

pozdrawiam cie Bogdziu i życzę ci jeszcze wielu lat szczesliwego ogrodniczkowania

Justyna, to nie dyskusja zrobiła się wielowątkowa tylko Ty to ciągniesz któryś dzień.
Szczerze to jestem bardzo zniesmaczona Twoją "misją"...można mieć swoje zdanie ale Ty próbujesz zniechęcać nowe osoby a nie o to tu chodzi! W kwestii finansów to chyba kazdy zdaje sobie sprawę, że rośliny nie są tanie ale to nie do Ciebie należy zaglądanie na cudze konta.

Dziewczyny od kilku dni próbują Ci wytłumaczyć na różne sposoby, że mało kto tutaj się z Tobą zgadza a Ty rozpoczynasz kolejne dyskusje na poczytnych wątkach...Jak dobrze wiesz atmosfera na forum nie jest najlepsza-myślisz, że przy Twojej "misji" ktokolwiek nowy będzie chciał przyjść i prosić o radę??
I jeszcze jedno o czym chciałam napisać...Nie wiem jaki kontakt masz z Sylwią ale to co napisałaś w jednym z pierwszych postów jest zatrważające Nie wiem czy pamiętasz, ze forum nie jest zamknięte? Tutaj każdy wszystko może przeczytać a Ty jak na dłoni opisujesz całe życie Sylwii...Zdajesz sobie sprawę, że to ktoś może wykorzystać?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:56, 15 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pogubiłam się w tych cięciach szałwii. Pierwszy raz cięłam w czerwcu, dzisiaj ciachnęłam drugi raz. Kiedy Polinko zdążyłaś ją ciachać, że szykujesz się do trzeciego ciachania?
Piękne, zadbane rabatki. Wzór niedościgniony.

Haniu, pierwsze cięcie było po zimie, drugie pod koniec czerwca i jutro trzecie
Rabatki dziękują za miłe słowa. Lubię porządek

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:41, 15 sie 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki NA szczęście jeszcze trochę mam czasu na podjęcie decyzji.

Buziaki i miłego czwartku

Buziole!:*
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:39, 15 sie 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Poli ja nie mogę się jeszcze wypowiedzieć z bardzo. Doorenboosy mam młodziutkie, kupiłam je niedawno razem z grabami.

A zwykle mam drugi rok. Nie widzę z nimi problemu, są na rabacie i liście tylko tam spadają.
Może w przyszłości będę narzekać jak inni
Póki co tylko w okresie kwitnienia niektórzy znajomi nas omijają - ci, co mają alergię.

Ale może spytaj Andżeli Na zielonej trawce. Ona zdaje się ma obie odmiany.

Dzięki NA szczęście jeszcze trochę mam czasu na podjęcie decyzji.

Buziaki i miłego czwartku
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:32, 15 sie 2018

Do góry
Kasiek, powiedz coś o śmieceniu Doorenbosów. Zbieram info czy duży bałagan robią w ciągu całego sezonu?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:16, 15 sie 2018

Do góry
Super! Powiedz czy Doorenbosy bardzo śmiecą? Jak byś mogła porównać zwykłe z nimi? Interesuje mnie pylenie, kwitnienie i zrzucanie lisci na zimę?

Wybieram kolejne drzewa do ogrodu i zastanawiam się nad grabami a Doorenbosami...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:13, 15 sie 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Wiesz ja szałwię zawsze ścinam do zera. A teraz po.prostu zetnę kwiatostany, żeby z bardzo jej na zimę nie ogołocić.

U mnie też zawsze scięta do zera ale zastanawiam się czy jest możliwość aby zakwitła trzeci raz w sezonie. Dwa razy to norma ale czy da radę kolejny raz tłoczyć?
Idz do siebie piękna dziewczyno bo czekam na odpowiedz
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:10, 15 sie 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Fajnie, że Gracki ruszyły!
Asia, Twoje brzozy to Doorenbosy czy zwykłe?

Te na brzozowej to raczej zwykle. Doorenboosy mam w dolnej części ogrodu, wokół paleniska.
Ogród w remoncie 21:10, 15 sie 2018

Do góry
Też lubię F. Co jakiś czas dokupuje nowe narzędzia i przważnie jest to miłość wzajemna. Jedyne z czego nie jestem zadowolna to nożyce do przycinania wąsów trawnika.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:08, 15 sie 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Zrobię chyba eksperyment. Połowę wytnę a rasztę zostawię

Wiesz ja szałwię zawsze ścinam do zera. A teraz po.prostu zetnę kwiatostany, żeby z bardzo jej na zimę nie ogołocić.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:06, 15 sie 2018

Do góry
Fajnie, że Gracki ruszyły!
Asia, Twoje brzozy to Doorenbosy czy zwykłe?
Motylogród 21:04, 15 sie 2018

Do góry
Wspaniałe wiadomości Elu
Trzymam kciuki za pażdziernikową pogodę bo sama mam dużo planów na jesień.
Pogubiłam się po drodze... 21:02, 15 sie 2018

Do góry
Amelko jak walka z robactwem w trawniku?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:00, 15 sie 2018

Do góry
effka napisał(a)
Pytanko mam co do leżaków, to są te z gąbką w środku? Czy szybko wysychają?

Tak, to te z watoliną i cieszę się, że je kupiliśmy bo teraz dokupiliśmy do kompletu dwa krzesła już bez gąbki i żałujemy. Jak w nocy mocno popada to popołudniu są suche.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:58, 15 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ja właśnie przycięłam swoją po raz drugi i mam nadzieję na trzecie kwitnienie . Oczywiście mówię i niebieskiej bo różowa to jakaś mizerna jest...

Trzymam kciuki za kolejne kwitnienie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:57, 15 sie 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ja dziś cięłam i wycinałam lawendę...
Jeszcze mi zostało trochę.

Szałwia i u mnie ma się na trzykroć w tym roku.

Zrobię chyba eksperyment. Połowę wytnę a rasztę zostawię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies