Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Motylogród

Motylogród

Bogdzia 09:02, 05 sie 2018

Mariposa napisał(a)

Może Bogdzia mi trochę ściółki użyczy,

Elu nie wiem czy sie uda zabrac bo pod moje rh wejsc sie nie daje a ziemia bardzo przerośnięta korzonkami rh mocno zbita, nawet nawozów nie zagrzebuję w ziemi tylko na wierzch sypię, ale moze jak sie poszuka to pod młodszymi moze by cos ziemi dało sie zebrac, na pewno nie bedzie tego wiele. Pozdrówka przesyłam.
Mariposa 10:24, 05 sie 2018

Bogdzia napisał(a)

Elu nie wiem czy sie uda zabrac bo pod moje rh wejsc sie nie daje a ziemia bardzo przerośnięta korzonkami rh mocno zbita, nawet nawozów nie zagrzebuję w ziemi tylko na wierzch sypię, ale moze jak sie poszuka to pod młodszymi moze by cos ziemi dało sie zebrac, na pewno nie bedzie tego wiele. Pozdrówka przesyłam.

Nic na siłę, Bożenko. Kupię tą gotową w żelu
Ja też pozdrawiam, odpoczywaj w ogrodzie, bo po deszczu fajnie jest
Mariposa 11:13, 15 sie 2018

U mnie niestety w ogrodzie cisza. Czekałam na prace nad odwodnieniem - niestety, będą dopiero w październiku (oby wtedy pogoda pozwoliła robić). Nie ma więc na co czekać - od jutra ruszam z dalszymi wykopkami.

Pilnuję tylko, aby ta część przekopana mi nie zarosła - i o dziwo, daję radę. Dla tych, co nie wierzą - wielokrotne przekopywanie widłami i usuwanie kłączy i korzeni opłaciło się - ponad 2 tygodnie temu przykopałam poplon, a dopiero wczoraj pierwszy raz usuwałam chwasty - ręcznie! Z tych prawie 200 m2 w ciągu godziny ręcznie powyrywałam wszystkie chwasty (co ewidentnie oznacza, że za wiele ich nie było!), przy okazji grabkami uniemożliwiając wzrost następnych, które dopiero wykiełkowały. Perz z wysiewu ma malutkie korzonki i wychodzi bez problemu, skrzyp jakby zrobił się mniej dorodny - jakiś taki wiotki i delikatny, ale niestety urywa się, więc będzie wciąż odrastał. Za to muszę bardzo pilnować, aby chwaścisko nie wchodziło z zewnątrz - bo dookoła rośnie bujnie, koszę więc, hakam i wyrywam wszędzie tam, gdzie nie było kopane.

Czy można już robić sadzonki z cisów?

Na koniec podzielę się z Wami moją radością - już wkrótce ogród będę miała na co dzień, a nie z doskoku
kasiab 11:51, 15 sie 2018

Elu wspaniałe wieści ja też liczę że we wrześniu będę mogła więcej przebywać w ogrodzie
Margerytka40 12:58, 15 sie 2018

No nareszcie Elu,nie ma to jak na miejscu. Świetne wiadomości . Też zmagam się z chwastami bo na nowych rabatach rosną jak gooopie. Nie za bardzo mam czas na pielenie bo ogarniam też przeróbki dalsze ale pielę z doskoku
polinka 21:04, 15 sie 2018

Wspaniałe wiadomości Elu
Trzymam kciuki za pażdziernikową pogodę bo sama mam dużo planów na jesień.
sylwia_slomc... 21:21, 15 sie 2018

Ale dobra wiadomość, cieszę się z Tobą
Toszka 21:59, 15 sie 2018

I ja też dzielę radość
Qulleczka 22:15, 15 sie 2018

Genialny news kochana! Brawo Ty Cieszymy się razem z Tobą
Czy to oznacza więcej zdjęć?
Zakrecona 22:22, 15 sie 2018

Super Elu, teraz to będziesz wymiatać Trzymam kciuki!