Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Johanka77 21:08, 15 sie 2018

polinka napisał(a)

Zrobię chyba eksperyment. Połowę wytnę a rasztę zostawię

Wiesz ja szałwię zawsze ścinam do zera. A teraz po.prostu zetnę kwiatostany, żeby z bardzo jej na zimę nie ogołocić.
polinka 21:13, 15 sie 2018

Johanka77 napisał(a)

Wiesz ja szałwię zawsze ścinam do zera. A teraz po.prostu zetnę kwiatostany, żeby z bardzo jej na zimę nie ogołocić.

U mnie też zawsze scięta do zera ale zastanawiam się czy jest możliwość aby zakwitła trzeci raz w sezonie. Dwa razy to norma ale czy da radę kolejny raz tłoczyć?
Idz do siebie piękna dziewczyno bo czekam na odpowiedz
Gruszka_na_w... 21:44, 15 sie 2018

Pogubiłam się w tych cięciach szałwii. Pierwszy raz cięłam w czerwcu, dzisiaj ciachnęłam drugi raz. Kiedy Polinko zdążyłaś ją ciachać, że szykujesz się do trzeciego ciachania?
Piękne, zadbane rabatki. Wzór niedościgniony.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
polinka 21:56, 15 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pogubiłam się w tych cięciach szałwii. Pierwszy raz cięłam w czerwcu, dzisiaj ciachnęłam drugi raz. Kiedy Polinko zdążyłaś ją ciachać, że szykujesz się do trzeciego ciachania?
Piękne, zadbane rabatki. Wzór niedościgniony.

Haniu, pierwsze cięcie było po zimie, drugie pod koniec czerwca i jutro trzecie
Rabatki dziękują za miłe słowa. Lubię porządek

asiak 21:58, 15 sie 2018

Piękne hortensje Polinko
Ja swoją szałwię cięłam już dwa razy prawie przy samej ziemi. Teraz przycięłam same kwiatostany, ale też nie wszystkie, bo część kwitła
leon60 22:34, 15 sie 2018

Moje limki po deszczach identyczne natomiast polar bear wglądają jakby spał na nich kot identycznie cięte ale kwiatostany tak ciężkie że chyba co roku muszę je wiązać...
polinka 22:36, 15 sie 2018

asiak napisał(a)
Piękne hortensje Polinko
Ja swoją szałwię cięłam już dwa razy prawie przy samej ziemi. Teraz przycięłam same kwiatostany, ale też nie wszystkie, bo część kwitła

Dzięki Asiu
U mnie też jeszcze część kwitnie i też nie za bardzo wiem jak podejść do tematu...

Póki co uciekam...nie podoba mi się to co się tu dzieje
polinka 22:38, 15 sie 2018

leon60 napisał(a)
Moje limki po deszczach identyczne natomiast polar bear wglądają jakby spał na nich kot identycznie cięte ale kwiatostany tak ciężkie że chyba co roku muszę je wiązać...

Czyli wychodzi na to, że limki najsztywniejsze
Ola, jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzenie sposobu na cięcie!

Buziaki Kochana
szemusia 22:43, 15 sie 2018

Poli - potwierdzam - limki najsztywniejsze, nie do zdarcia
Że leża anabelki, to rozumiem - taki ich urok Ale po deszczu połamane lub wyłożone są też magical moonlight (fakt, kwiaty wielkie, ale miały być sztywne przecież) i polar beer... Wszystkie cięte za pierwszym pąkiem.

edit: ech ten Twój kącik wypoczynkowy - cuuuudny

Gruszka_na_w... 00:12, 16 sie 2018

polinka napisał(a)

Póki co uciekam...nie podoba mi się to co się tu dzieje

A co znowu się dzieje?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies