Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Mój ogród pod górkę... 21:02, 20 lut 2015

Do góry
Bez linijki 20:58, 20 lut 2015

Do góry
Witaj,
Powtórzę za resztą - trawnik masz śliczny! Od dawna masz nawadnianie w ogrodzie?
Właśnie jestem na etapie zakładania trawnika od nowa i myslimy z mężem o zrobieniu nawadniania tylko, że chcemy to zrobić we własnym zakresie. Nie wiem tylko czy nie porywamy się z motyką na słońce?
Mój ogród pod górkę... 20:32, 20 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Będzie co podziwiać u Ciebie i ... spapugować co nieco Super masz !

Kwiatuchy i drzewa można będzie odgapiać, ale usypywania góry i robienia murów nie polecam
Mój ogród pod górkę... 20:19, 20 lut 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Mam wstępny i mam nadzieję, że już ostateczny, bo już nie ma w nim miejsca, ha, ha, ha

Będzie co podziwiać u Ciebie i ... spapugować co nieco Super masz !
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:12, 20 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Renata zobacz co szefowa tutaj wyprawia https://www.ogrodowisko.pl/watek/1257-deren-bialy-cornus-alba?page=10 i jak proponowała Tobie ten deren

Dzięki,
Biorę go pod uwagę w moim ogrodzie. Może to dziwne, ale najbardziej podobają mi się w nim te czerwone "patyki"
Hirutkowy raj:)) 19:22, 20 lut 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Hej! Ja też

No to super!
Hirutkowy raj:)) 19:19, 20 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ze Zduńskiej Woli

Hej! Ja też
Hirutkowy raj:)) 18:58, 20 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wysłałam Ci wiadomość

Odpisałam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:29, 20 lut 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Pewnie że tak
Zrobimy jakies objazdowe po naszych ogrodach w okolicy, latem jak juz bedzie co ogladac
Pozdrawiam

... dobrze, że dodałaś jak już będzie co oglądać. Bo u mnie to na razie tylko tuje i spalona trawa. I tylko przeskakuję z wątku na wątek, oglądam , podziwiam, szukam czegoś dla siebie... Ale im więcej czytam, tym mniej wiem - myślę, że tu jednak potrzeba czasu. Na ogród trzeba mieć pomysł. A ja się ciągle waham...
W tej chwili szukam fajnego drzewa, które chciałabym posadzić w jednej linii na wąskiej rabacie długiej na jakieś 15m (to chyba z 5 takich potrzebuję) - myślałam o klonie lub Umbrze - chodzi mi o to żeby wyróżniały się kolorem na tle tui Smaragd. I tak sobie postanowiłam, że dopiero jak obmyślę jedno to dopiero potem przechodzę do kolejnej rabaty. Wszystkiego na raz się nie da...
Gdybyś miała jakieś pomysły, pisz proszę
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:33, 20 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nigdy nie jest za późno. Mam nadzieję, że to nie koniec takich spotkań i może na jakieś się załapię

Pewnie że tak
Zrobimy jakies objazdowe po naszych ogrodach w okolicy, latem jak juz bedzie co ogladac
Pozdrawiam
Ogród w Puszczykowie 08:16, 20 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Aha ...
No to ja też tak będę robić. Tylko, że raczej we własnym zakresie. Mogę pytać w razie wątpliwości?

No jasne
Co dwie głowy, to nie jedna
Hirutkowy raj:)) 23:22, 19 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)

O to super obreb i nr Dzialki ?

Wysłałam Ci wiadomość
Hirutkowy raj:)) 23:08, 19 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ze Zduńskiej Woli

O to super obreb i nr Dzialki ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:43, 19 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Ja z rewizyta,witam ladne plany i duzy potencjal a dalekomasz do mnie?

Napisałam już u Ciebie - jestem ze Zd-Woli.
Ogród w Puszczykowie 20:27, 19 lut 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Witaj Reniu
Miło mi, że zajrzałaś. Z tymi zraszaczami to nie takie proste. Projekt nawadniania przygotowany i wykonany został dla podstawowej wersji mojego projektu (zamieszczałam go na 5 lub 6 stronie wątku). Potem wielkośc i kształt rabat ewoluowały w mojej głowie Powoli zaczęłam zmieniac. W ubiegłym roku poprosiłam panów, którzy zakładali mi system, żeby przełożyli zraszacze. Nie były to wielkie zmiany, więc też nie stanowiło to kłopotu. Zmiany były do 1m. natomiast wielkośc i zasięg zraszaczy pozostały takie same. W tym roku moje plany są hmmm... nieco bardziej rozległe Zraszacze jednak musimy poprzekładać, wolałabym, aby nie podlewały po rabatach. "Moi" panowie załamią nade mną ręce

Aha ...
No to ja też tak będę robić. Tylko, że raczej we własnym zakresie. Mogę pytać w razie wątpliwości?
Hirutkowy raj:)) 20:22, 19 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Witam sasiadke a czy daleka jestes sasiadka? nie mam pojecia czy taka hurtownia jest tutaj,slyszalam o dobrym zaopatrzeni w system w BŁaszkach,ale jeszcze nie sprawdzalam jak cos sie dowiem dam znac

Ze Zduńskiej Woli
Hirutkowy raj:)) 20:15, 19 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Krysiu,
Chciałam się przywitać z sąsiadką
I jak już jestem zapytać czy mogłabyś mi polecić jakąś hurtownię z systemami nawadniającymi w okolicy Zduńskiej Woli?

Witam sasiadke a czy daleka jestes sasiadka? nie mam pojecia czy taka hurtownia jest tutaj,slyszalam o dobrym zaopatrzeni w system w BŁaszkach,ale jeszcze nie sprawdzalam jak cos sie dowiem dam znac
Ogród w Puszczykowie 20:02, 19 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witaj Wietrzyku
Przeglądam troszeczkę Twój wątek. Piszesz, że masz nawadnianie, ale ubiegłej wiosny wydzielałaś różne rabaty. Jak to rozwiązałaś - czy wiedziałaś wczśniej gdzie i jakiej wielkości będą czy zraszacze leją na rabaty?

Witaj Reniu
Miło mi, że zajrzałaś. Z tymi zraszaczami to nie takie proste. Projekt nawadniania przygotowany i wykonany został dla podstawowej wersji mojego projektu (zamieszczałam go na 5 lub 6 stronie wątku). Potem wielkośc i kształt rabat ewoluowały w mojej głowie Powoli zaczęłam zmieniac. W ubiegłym roku poprosiłam panów, którzy zakładali mi system, żeby przełożyli zraszacze. Nie były to wielkie zmiany, więc też nie stanowiło to kłopotu. Zmiany były do 1m. natomiast wielkośc i zasięg zraszaczy pozostały takie same. W tym roku moje plany są hmmm... nieco bardziej rozległe Zraszacze jednak musimy poprzekładać, wolałabym, aby nie podlewały po rabatach. "Moi" panowie załamią nade mną ręce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:53, 19 lut 2015

Do góry
Olu powoli się kończy i trzeba by załatwić coś świeżego

Victoriagos tak czytałem, że lubi dość długo wschodzić.

Madzenka w domu owszem wiosennie, ale za oknem niestety nie i co najmniej przez tydzień jeszcze nie będzie... niestety.

Wojtku z tego co widzę werbena dość kapryśna, jednym wschodzi bardzo szybko, inni muszą uzbroić się w anielską cierpliwość

Polinka nie ukrywa, że cieszyłoby mnie gdyby werbena wzeszła troszkę szybciej

Agato co to Ogrodowisko robi z ludźmi. Ja nie znoszę wysiewania czegokolwiek, a na parapecie werbena i stipa posiane. Sam nie dowierzam, ale na razie nie ma z czego się cieszyć bo jeszcze nic nie wyrosło.

Irenko nie mów mi takich rzeczy bo jeszcze zapomnę podlewać Mam nadzieję, że jak już będzie jej więcej w ogrodzie to sama będzie się wszędzie rozsiewać

ren133 bardzo dziękuje. Chciałbym odpowiedzieć na pytanie, ale niestety nie wiem co to za rozchodnik. Kupowałem pewny, że to odmiana Matrona, a nie zapytałem w szkółce czy to na pewno to co chce. Rozchodnik okazał się inny, ale za to lepiej mi tam pasuje

Ewo dziękuje
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:14, 19 lut 2015

Do góry
Rozważam jeszcze Umbrę

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/13/135882/original.jpg
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies