Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Madzenka 20:39, 18 lut 2015

Wiosna w domu!
wojtas2101 00:15, 19 lut 2015

Witaj Łukasz
Wreszcie nadrobiłem trochę u Ciebie nie byłem taka zimowa bezczynność. Czytałem że werbena również u Ciebie powoli kiełkuje a ja myślałem że z moimi nasionami coś nie tak.
polinka 08:00, 19 lut 2015

Potwierdzam, że werbena uczy cierpliwości W tamtym roku po dwóch miesiącach łaskawie wyszła ale jak już się pokaże to ładnie przyrasta

Agania 09:09, 19 lut 2015

U mnie werbena, w sporej ilości się wysiewa, łatwo ją rozpoznać, wiosną pozbieram młode sadzonki, na większą połać, będzie wyjątkowo werbenkowo na wiosnę na O. wszyscy wysiewają nasionka

Piękny przedwstęp do wiosny masz w domu
Milka 10:54, 19 lut 2015

Bardzo wiosennie w domu werbenę trzeba wysiac i zapomniec, ręsztę sama zrobi
ren133 11:31, 19 lut 2015

Luki napisał(a)
Kilka widoczków.
Zachwyt nad rozchodnikiem trwa

Moja kolejna ulubienica, nowość żuraweczka Cracked Ice od metalicznego koloru do ciekawej zieleni widocznej obecnie, białe kwiaty.

Jak dla mnie najłądniejsza zielona żurawka Silver Dolar, rośnie na patelni i straciła od maja może 4 stardsze przypalone listki (5 widać kolejny ) kwiaty czerwone

Witaj Luki,
Przepiękna jest ta rabata! Czy mógłbyś mi powiedzieć jaki to rozchodnik?
Ewik 11:33, 19 lut 2015

Jak zawsze same piękności
Luki 18:53, 19 lut 2015

Olu powoli się kończy i trzeba by załatwić coś świeżego

Victoriagos tak czytałem, że lubi dość długo wschodzić.

Madzenka w domu owszem wiosennie, ale za oknem niestety nie i co najmniej przez tydzień jeszcze nie będzie... niestety.

Wojtku z tego co widzę werbena dość kapryśna, jednym wschodzi bardzo szybko, inni muszą uzbroić się w anielską cierpliwość

Polinka nie ukrywa, że cieszyłoby mnie gdyby werbena wzeszła troszkę szybciej

Agato co to Ogrodowisko robi z ludźmi. Ja nie znoszę wysiewania czegokolwiek, a na parapecie werbena i stipa posiane. Sam nie dowierzam, ale na razie nie ma z czego się cieszyć bo jeszcze nic nie wyrosło.

Irenko nie mów mi takich rzeczy bo jeszcze zapomnę podlewać Mam nadzieję, że jak już będzie jej więcej w ogrodzie to sama będzie się wszędzie rozsiewać

ren133 bardzo dziękuje. Chciałbym odpowiedzieć na pytanie, ale niestety nie wiem co to za rozchodnik. Kupowałem pewny, że to odmiana Matrona, a nie zapytałem w szkółce czy to na pewno to co chce. Rozchodnik okazał się inny, ale za to lepiej mi tam pasuje

Ewo dziękuje
Luki 19:15, 19 lut 2015

Dzisiaj sobie poszalałem
Zamówiłem lilie, i kilka bylin na nową rabatę +100 do rozpoczęcia sezonu
Do pełni szczęścia jeżeli chodzi o wiosenne zakupy pozostało mi zamówienie przynajmniej 2 liliowców na pociechę.

Coś z czego ogromnie się cieszę to fakt, że w tym roku już na 100% nie będę musiał latać z wężem i podlewać rabat. Nawadnianie rabat zamówione.

Na koniec wizyta w kilku miejscach i zmieniony look Jutro muszę jeszcze tylko nowe paczałki odebrać, sam się boje tego co sobie wybrałem.
Troszkę się spłukałem, ale od razu mi lepiej
Miałem jeszcze iść dzisiaj na spotkanie z klasą z liceum... jednak stwierdziłem, że nie idę. Liceum dobrze nie wspominam, swojej klasy tym bardziej, więc żadna byłaby to przyjemność, a wręcz męczarnia.

Żeby złagodzić tą całą paplaninę zostawiam to na co najbardziej w sezonie czekam

Imienniczka 19:18, 19 lut 2015

Miłe takie szaleństwa

Liliowce cudne