Posadż i przekonaj się. Cień ale jaki, ciemny czy półcień. Po prostu posadź. Będziesz wiedział.
A może byś tak założył wątek i pokazał co kombinujesz. bo tylko pytasz i pytasz a nic nie ma i nie pokazujesz.
No, jak ślicznie, dobrze że dałam 4 a nie 3. Ta czwarta jak ulał na tej ścianie.
Na tej co trzy szt, bym zamieniła lewą i dała ją w środek. Przymierz. i pokaż.
Jednoroczne w sensie, że pozostawione w ziemi, jak wyjdą w nast. roku to nie zakwitną, albo słabo. A ich wykopywanie segregowanie i nie pomylenie odmian to byłby cud. Dlatego sadź co roku, jak chcesz żeby kwitły obficie.
Nawet ci powiem, że wcale nie heca, to som poważne dzieła artystyczne nom i powiem, że nie spodziewałam się. Witek szykuje też kolejną niespodziankę, nie wiem co, ale jak skończy to przywiezie z bazy i rzuci mi do ogrodu.
Na razie zbieram rzeźby i będę myśleć gdzie to ma stać i w jakiej konfiguracji.
Mam już nowe rzeźby, Witek wziął się i stał się artystą rzeźbiarzem
Mam już jego dzieła M in wspaniałą, wielką rybę i inne abstrakcje.
A głowa zyska na pewno jakieś miejsce i obelisk.
Jaki miałaś zamysł to ja nie wiem, ale przezroczysty na chłopski rozum brudzi się bardziej niż coś, co jest matowe, szare lub jakkolwiek barwione.
Cokolwiek byś nie zrobiła, brudzić się będzie. Jeszcze zależy co rośnie obok i co będzie na to spadać, czy pyli, czy sypie robalami, czy pomarańczowym pyłkiem się brudzi.
...Danusiu, z całym szacunkiem, ale tak już jest świat skonstruowany, że na jednych rzeczach widać ten brud, a na innych nie; jedne wymagają regularnego i kłopotliwego czyszczenia, inne nie. Chciałam tylko wiedzieć, do której grupy należy ten rodzaj pokrycia.