Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:07, 24 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

ten typ tak ma

Ten typ mial siano na głowie... Ale tego na zdjeciu nie widać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:06, 24 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

ja też się zakochalam u Ciebie w niej. moja w tym roku marniutko rosnie, ale wierzę że za rok będzie lepiej.

Dwa lata mnie denerowowala... Bo ciągle coś jej dolegało a to zmroziło liście wiosną, wyźeraly ją ślimaki, atakowal grzyb..w tm roku opryski na grzyba, granulki na ślimaki i mocne cięcie i wreszcie jest ok i załuję że patyczków nie ukorzeniłam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:59, 24 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Polecam Ci z czystym sumieniem. Tylko nie przepłać tak jak ja Niesty dopiero w drugim sezonie zaczeły porządnie rosnąć a teraz rosną już trzeci rok i tnę je ostro jak anabell. Nie wiem czy dobrze... Ale skoro tak kwitną to chyba dobrze?

ja też się zakochalam u Ciebie w niej. moja w tym roku marniutko rosnie, ale wierzę że za rok będzie lepiej.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:58, 24 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Marzenko, jak to robisz, że masz nienaganną fryzurę w mokrym Rzymie?

ten typ tak ma
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:22, 24 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

hahahah na taki to mnie nie stać
ale możesz pokazać, tzn, pokaz koniecznie
ten "nasz w sieci za 13 tys. chodzi.

materace : kupimy gąbkę (juz namierzona), znajdziemy teściową , która umie szyć i kroić ( już mam taka od 10 lat), musze tylko namierzyc materiał na to.

jak będzie u nas bida to może faktycznie będziemy robic eksluzywne meble, lampy drapaki, altanym donice itp, itd.

Ja bym sobie sama pokrowce uszyła, kiedys nawet sobie plłaszcze i garnitury dla M szyłam ale ze spawaniem sobie nie dam rady...
Zaraz Ci wkleję linka

Ps. Carexy morrowi widziałam wylacznie paskowane ale na mojej odmianie prawie tego paska nie widac. Znasz je - rosną pod trzema trzmielinami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:16, 24 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Fajnei wyglada teraz ten rozchodnik pod limkami
ile masz limek w tym szpalerze?

tam jest w sumie 6 szt ale 3 sztuki są "stare" te wysokie, a 3 szt (po prawej stronie)sadzone jesienią. Wcześniej była tam Kyushu, ale mi ona nie pasowała i wymieniłam jesienią na Vanilki.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:02, 24 lip 2014

Do góry
Anitko-witam cię po powrocie
sumak zyje rosnie
Wilcza Góra 10:58, 24 lip 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

mnie też zaskoczył waćpan - ogród swoją szlachecką postawą - nie pozostał urażony, ze taki samotnie pozostawiony

a w sprawie liliowców, to mam taką małą "galeryjkę"
jak to ja zwykle... szkiełkiem i okiem

jesteś mistrzem wilczyco.
Początki w Kruklandii 10:56, 24 lip 2014

Do góry
juzia- przylazłam po prośbie
Byś może juz było (ale nei odnajdę-wybacz)
Powiedz mi prosze z jakiego dokładnie materiału masz uszyte poduchy w altanie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 24 lip 2014

Do góry
Fajnei wyglada teraz ten rozchodnik pod limkami
ile masz limek w tym szpalerze?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:53, 24 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A ja ci miałam linka z takimi meblami za 20 tys.... Wysłać...... Niech M zawodowo się zajmie spawaniem to kupie takie meble...a gdzie skombinujesz materace?

hahahah na taki to mnie nie stać
ale możesz pokazać, tzn, pokaz koniecznie
ten "nasz w sieci za 13 tys. chodzi.

materace : kupimy gąbkę (juz namierzona), znajdziemy teściową , która umie szyć i kroić ( już mam taka od 10 lat), musze tylko namierzyc materiał na to.

jak będzie u nas bida to może faktycznie będziemy robic eksluzywne meble, lampy drapaki, altanym donice itp, itd.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:50, 24 lip 2014

Do góry
Marzen- carex morrowi - no własnie oblukałam i w sumei to bardzo fajny pokrój jednak ma jedną wade dal mnie - jest pstrokata wkurza mnei w niej ten białoobrzezny pasek. nie ma takiech ale całych zielonych?

ps. na razie nie szukam materiału bo powstaje inna "ładna rzecz" , ale u nas to tak juz jest, mamy trochę nie po kolei we łbie. ale trza z tym zyć.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:45, 24 lip 2014

Do góry
Dziewczynki- jak wy nas dobrze znacie . Jesteście WIELKIE

Fotel już stoi wyspawany reszta się spawa właśnie.
Apropo poduch- lecę do Juzi ona ostatnio szyła, popytam co i jak.

Ewalm
- dziękuję bardzo, co do projektu to zgadzam się w 100%.

Syla- dzięki za opinie o komplecie ratanowym. Znajomi znajomych maja i też chwalą że jest mega wygodny!

Jagódko
- no właśnie to problem O.
Klosonicę jaki i inne zawsze można wymienić na „lepszy model”.

Agniecha
-ja ciągle się waham z tym berberysem GC, on mi się podoba i byłby idealny w funkcjii jaką ma u mnie spełnić tylko mam jeden dylemat: mianowicie mam tam pas szeroki na ok. 1,30m-1,50m a obok droga utwardzona , i boję się że ten berberys GC tak się szeroko rozrośnie ze wylezie na drogę a wtedy sąsiedzi mnie ukamienują bo nasza droga i tak jest już wąska.
I oto mój etyczny dylemat.

Beatko-dziś również całuski dla ciebie ślę. Nadrabiam zaległości
Makowo na Kociewiu 08:49, 24 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Oba świtne.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:48, 24 lip 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ta rabata mnie zachwyciła totalnie:

Bardzo fajna te rabata.
I znów sprawdziło się to że jak ktoś inny robi zdjecia ogrodu to nagle okazuej się że jest tyle miejsc korych właściciel nei pokazywał.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:36, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Syla to Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides

hmmm podejrzewałam ale coś mi na rozplenicę nie pasowało ... dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:33, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Najchętniej to Takie:

\

Masz zdolnego męża to może takie cudo wyrzeźbi ???? o swoich się wypowiedziałam u siebie ... ma je również Gabi ....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:28, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ana-
widzisz trochę tego nie lubię trochę na ogrodowisku, że wszyscy są tu mili i baaaaardzo rzadko zadają trudne , niezręczne pytanie lub - co rzadsze - mówią coś niepochlebnego. Każdy tu stara się być miły.
A ja lubię szczerość, więc absolutnie nie mam Ci nic za złe.
Wręcz przeciwnie.

Jak znajdę chwilę to wstawię takie ala porównanie czasów i wielkości kłosownicy.
Wtedy będzie widać co i jak .

Rozplenica tam nie pasuje bo ma wąziutkie liście a tam musi być „masywnie”.
O tojeści ciemno purpurowej czytałam sama nie mam więc nie wiem.

a co do mebli to tak sobie kminie, że cała konstrukcja dla Twojego M to bułka z masłem, a i poduchy pewnie dałoby załatwić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:22, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Najchętniej to Takie:

za takie meble to .......

świetne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:16, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Dziś zostawiam całuski tylko dla Betaki
Cały pełen koszyczek całusków i tulisków
ps. prosze o wybaczenie

...wybaczone....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies