Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

aga_szsz 10:52, 24 lip 2014

Niesamowite te vanilki, u mnie na 7 zakupionych w tym roku limek, tylko jedna leniwie pokazuje pączki.

Ale wpadłam podpytać o altanę, a właściwie jej wymiary. Zastanawiam się czy szer. 3,5m, to nie za mało, żeby na plecy nie kapało Jakie mniej więcej wymiary ma Twoja?
malkul 10:54, 24 lip 2014

Fajnei wyglada teraz ten rozchodnik pod limkami
ile masz limek w tym szpalerze?
ana_art 11:33, 24 lip 2014

Iwk4 napisał(a)
Ana, czy możesz zrobić zbliżenie na limki limelight, na ten zielonkawy kolor kwiatków? Kupiłam wiosną 2 NN, niby takie same. Jedna kwitnie jak hortensja kyushu, druga ma zielone kwiatki. To są młode krzaczki, ale zupełnie różne. Ta zielona jest śliczna, ale co to jest? I każda łodyga kończy się kwiatkiem.

Na tej rabacie mają najwięcej słońca i są bardziej rozwinięte niż te przy tarasie, zrobiłam fotkę dzisiaj rano były jeszcze odrobinę zacienione.

popcorn 11:47, 24 lip 2014

Ana, jakie Ty masz wypasione vanilki! Moje to też wypierdki mamuta, do tego wiotkie łodygi mają i kwiaty leżą na ziemi

pozdrawiam!!
ana_art 12:02, 24 lip 2014

agata19762 napisał(a)
Ana jestem tu codziennie...nałóg czy jak ???

pozdrowionka zostawiam

Agato jak zwał tak zwał, mimo wszystko mi miło
ana_art 12:08, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ana czy Twoje Vaniki się już wybarwiają? Moje całkiem białe.... I jakieś mikre... Limki są w tyle za Twoimi co najmniej tydzień....ale może dlatego , że ja linie kroplującą dopiero tydzień temu uruchomiłam? Idę oglądać dalej.

U mnie leje.... A ja w przerwie deszczu wczoraj róże rabatowe pocięłam i ogoliłam trzmieliny.... Chyba je grzyb zje...Gdy się tylko wypogodzi muszę pryskać na grzyba....

Vanilki zaczynają łapać kolor.
Limki te które są pod domem już są całkiem sporo rozwinięte, tym przy thujach jeszcze trochę brakuję. U mnie nawadnianie chodzi cały czas z ustawieniem na czujniku deszczu.
ana_art 12:10, 24 lip 2014

aga_szsz napisał(a)
Niesamowite te vanilki, u mnie na 7 zakupionych w tym roku limek, tylko jedna leniwie pokazuje pączki.

Ale wpadłam podpytać o altanę, a właściwie jej wymiary. Zastanawiam się czy szer. 3,5m, to nie za mało, żeby na plecy nie kapało Jakie mniej więcej wymiary ma Twoja?

szczerze, to ja tam siedziałam raz i to w słońcu
Madzenka 12:11, 24 lip 2014

Zernij na moje vaniliki... Bo coś mi się wydaje że podrobki kupiłam. Czy może Twoje też tak w pierwszym sezonie wygladały? Byly systematycznie nawożone co dwa tygodnie ..
ana_art 12:16, 24 lip 2014

malkul napisał(a)
Fajnei wyglada teraz ten rozchodnik pod limkami
ile masz limek w tym szpalerze?

tam jest w sumie 6 szt ale 3 sztuki są "stare" te wysokie, a 3 szt (po prawej stronie)sadzone jesienią. Wcześniej była tam Kyushu, ale mi ona nie pasowała i wymieniłam jesienią na Vanilki.
ana_art 12:24, 24 lip 2014

popcarol napisał(a)
Ana, jakie Ty masz wypasione vanilki! Moje to też wypierdki mamuta, do tego wiotkie łodygi mają i kwiaty leżą na ziemi

pozdrawiam!!
a masz je pierwszy rok? bo moje wpierwszym roku też leżały teraz są bardziej sztywne ale też się pochylają. Te które sadziłam jesienią też prawie leżą