Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:57, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Obiecane foto LEGARY i DZWIGARY - pod podłogę altany

Dzięki, Gosiu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:48, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Biały taniec:

To przegapiłam..... a tu taki taniec Biały walc dziobków..
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 19:29, 23 lip 2014

Do góry
malkul trzcinnik kupiony zeszłej wiosny, do zeszłej jesieni rósł w średnich doniczkach (przeliczyłam się przy kupnie mając nadzieję że wcześniej ruszymy z ogrodem) Jesienią część podzieliłam i posadziłam obok tarasu, wiosną bardzo ładnie ruszył.
Jeśli chodzi o rośliny to trzcinnik overdam jest jak na razie moim faworytem, mam nadzieję że w przyszłym roku dołączy do niego KF (posadzony w szpalerze wzdłuż płotu w łące kwietnej)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:28, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ana-
widzisz trochę tego nie lubię trochę na ogrodowisku, że wszyscy są tu mili i baaaaardzo rzadko zadają trudne , niezręczne pytanie lub - co rzadsze - mówią coś niepochlebnego. Każdy tu stara się być miły.
A ja lubię szczerość, więc absolutnie nie mam Ci nic za złe.
Wręcz przeciwnie.

Hehe, ja kiedyś zadałam trudne pytanie w pewnym ogrodzie - nie dość, że odpowiedź była z serii dziwna, to jeszcze znalazły się osoby, które na mnie wskoczyły, że co ja się tam czepiam . A mnie przecież tylko o praktyczną stronę rozwiązania chodziło .

Trudno, jak kłosownica mnie będzie drażnić, to zamienię na coś innego, chcę spróbować na własnej skórze. Nakręciłam się przed Twoimi dylematami i już było za późno .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:03, 23 lip 2014

Do góry
Obiecane foto LEGARY i DZWIGARY - pod podłogę altany

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:01, 23 lip 2014

Do góry
Ewa- wzięło mnie na całego, co gorsza mojego Ema tyż
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:00, 23 lip 2014

Do góry
Ana-
widzisz trochę tego nie lubię trochę na ogrodowisku, że wszyscy są tu mili i baaaaardzo rzadko zadają trudne , niezręczne pytanie lub - co rzadsze - mówią coś niepochlebnego. Każdy tu stara się być miły.
A ja lubię szczerość, więc absolutnie nie mam Ci nic za złe.
Wręcz przeciwnie.

Jak znajdę chwilę to wstawię takie ala porównanie czasów i wielkości kłosownicy.
Wtedy będzie widać co i jak .

Rozplenica tam nie pasuje bo ma wąziutkie liście a tam musi być „masywnie”.
O tojeści ciemno purpurowej czytałam sama nie mam więc nie wiem.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:53, 23 lip 2014

Do góry
Pszczółko- tak jakoś wyszło, ale ogórki też u mnie rosną
Mówisz o tojeści orszelinowatej?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:51, 23 lip 2014

Do góry
Dziś zostawiam całuski tylko dla Betaki
Cały pełen koszyczek całusków i tulisków
ps. prosze o wybaczenie
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 18:50, 23 lip 2014

Do góry
O fajnie że fotki są.
Trzcinnik kiedy sadzilaś w tym roku?
ja mam go przy tarasie i go najmocniej kocham , jest cudny, i fantasycznie szumi w tym roku rdza mi go zlapala ale w przyszłym licze że będzie ok.
I tak dom naj naj naj
ogród jak urośnie tez będzie sliczny daj mu czas
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:47, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Najchętniej to Takie:

Minimalistyczne, piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:46, 23 lip 2014

Do góry
Kasia- o marzę o tej rozsuwanej lece na fotki do ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:45, 23 lip 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
witam malkul,

.......... ściezki z płyt masz z betonowych krawęzników?............ Możesz mi powiedziec czy to sa takie typowe krawężniki? Jak się zachowuja? nie kruszą się?

mam krawężniki najzwyklejsze obrócone na płask ale jeszcze to świeżynka więc sie nie wypowiem, gusiarz z kwadratowego ma długo już takie same rozwiązanie, tak trza pytać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:41, 23 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Jakie meble poszukujesz?

Najchętniej to Takie:

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:02, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Syla prosze najszczerszą na świecie opnie o meblach tarasowych. pilnie potrzebna wady zalety i inne bzdety. PILNE PROSZĘ

Malkulku .... kurcze bierz kupuj bo już ostatki w sklepach ... nie wiem czy uda Ci się nabyć stolik.... Koleżanka chciała i stolik już nie był dostępny ....

Pokrowce zawsze chowam na wieczór do ogrodu zimowego - to chyba można nazwać mankamentem , bo nie lubię

Mało z tego korzystam , no może raz mi się udało posiedzieć - Mega wygodne !!!!!

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:02, 23 lip 2014

Do góry
Kochani, wróciłam już jakiś czas temu, ale od razu rzuciłam się w wir pracy i obowiązków mniej lub bardziej przyjemnych

Serdecznie dziękuję za odwiedziny pod moją nieobecność w moim skromnym wątku, a szczególnie: Aika, Nicol21, Makkasia, EwaKatowice, Ewa z hortensji (pamiętam o stiletto), Kondzio ( na fotce akurat Rovinj w Chorwacji), Bogdzi (serdeczne dzięki za zdjęcie lilii - moja jeszcze nie zakwitła, ale ma kilka nowych listeczków), An Zoran, Ani S za śliczne zdjęcie, Malkul, że mnie stawia do pionu , Baradze, Gabrysi , Anicie mojej drogiej imienniczce, Ani G, Irence i tym wszystkim, którzy wpadają anonimowo również dziękuję za Wasze zainteresowanie

Wczoraj był szczególny dzień w życiu mojej rodziny. Moja piękna córka skończyła 18 lat Serdecznie dziękuję tym, którzy wiedząc o tym, pamiętali. Przekazałam, Kinga ślicznie dziękuje

Spędziliśmy urocze popołudnie i wieczór aż do późnej nocy w przepięknym Krakowie. Tak się zastanawialiśmy, po co my tak jeździmy po świecie i zachwycamy się Florencją czy Wenecją, jak u nas też są takie perełki

Odpowiadając jeszcze na pytanie o miejsce mojego wakacyjnego wypoczynku, to zdradzę, że część urlopu tradycyjnie spędziłam we Włoszech w Lignano Sabbiadoro i Wenecji oraz okolicach, ale taki typowo leniwy wypoczynek miał miejsce w przepięknym chorwackim kurorcie Rovinj na Istrii. Wiele osób miało słusznie skojarzenia z Włochami, ponieważ Rovinj,a wcześniej Rovigno ma włoski rodowód i czuć to na każdym kroku. Przy czym we Włoszech nie można spotkać tak czystej i ktystalicznej wody jak u chorwackich brzegów Adriatyku. Jak się odrobię, to pokażę kilka fajnych miejsc

Pozdrawiam serdecznie
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:09, 23 lip 2014

Do góry
Syla prosze najszczerszą na świecie opnie o meblach tarasowych. pilnie potrzebna wady zalety i inne bzdety. PILNE PROSZĘ
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:22, 23 lip 2014

Do góry
witam malkul,

Chyba dobrze wyszperałam ze te ściezki z płyt masz z betonowych krawęzników? chyba oprócz mnie jestes jedyna osobą która to wymyśliła bo nie moge nigdzie znaleźc wizualizacji inspiracji, ewentualnie drogi trawertyn libetu albo beton architektoniczny. Możesz mi powiedziec czy to sa takie typowe krawężniki? Jak się zachowuja? nie kruszą się?

Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 11:44, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Alex ma rację z taką jędzą nie trudno się dogadać
jędza z jędzą zawsze

JulkAd napisał(a)
Dobry, przyjazny sąsiad to skarb....ffiem coś o tym...ale nawet opiekunkę do psa, też można znaleźć...ja mam taką od której pies nie chce wychodzić...a u mnie przeca też ma jak pączek w maśle
Dokładnie Julcia
Ja mam wokół siebie aż 4 takich sąsiadów... jedni są tacy NAJ ale reszta w razie potrzeby też pomoże...
leon60 napisał(a)
Piccolino dla Ciebie sfociłam
Widziałam...cudne jest! Moje jeszcze w tyle...ale pierwsze płatki już ma
ewa004 napisał(a)
Ja nie przepadam za kotami ,chociaż mam jednego siersciucha ,ale to juz ostatni w moim domu .
Za to psiara jestem niesamowita ,wszystkie pieski bym przygarnęła.
Zresztą i pies i kot u mnie to znajdy

Buziaczki
A co z Twoim wypadem w sierpniu do Ustki? Aktualne?
Ogródek na trzy lata 02:23, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Świetne, szczególnie rudbekia, najlpesze jest to że nigdy w ogrodzie nie lubiłam tego koloru a w tym roku dostałam na niego pozytywnego szału, cudny jest takie odcienie zachodzącego słońca

Dzięki Gosiu. Też kiedys wolałam chłodniejsze barwy, ale powoli zmieniam zdanie. Tak się fajnie zrobiło na działce, no i akurat na żółto. Mam jeszcze sporo słoneczniczka, którego trzeba bedzie trochę utemperować jesienią, bo się panoszy.

Dobranoc
niech biedronki będą z Wami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies