Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:31, 15 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak będę miał okazję to na pewno Mam nadzieję, że wtedy nikogo w domu nie było, bo chodziłem przy płocie wte i wewte kilka razy... Jak jakiś czubek

Ciekawe Czasami tak ludki chodzą koło naszych ogródków.
Ogród na glinie 23:29, 15 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Tak sobie myślę, że zima się zbliża i coraz większe ryzyko, że rośliny nie zdążą się przyjąć. Muszę czym prędzej posadzić smaragdy. Czekają jeszcze 3 sztuki. Ale coś padało dzisiaj. Oby pogoda się poprawiła. Bo ja z "pomocnikiem" do ogrodu chodzę.

U nas pada cały drugi dzień
Pomocnikowi pewnie by się nie spodobało. Czasem fajnie, jak pomocnik ma starszego brata, co go przypilnuje
Ja nawet na randkę mogłam się wczoraj dzięki temu wyrwać z moim M i w kinie bylismy
A u ciebie jeszcze kilka latek musisz poczekać.
Ogródek Iwony 23:22, 15 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
no ładna tu dyskusja się odbywa
bynajmniej nie o kfiatkach

Kochana, deszcz pada, a ja tylko wieczorem siadłam na chwilkę, nowych fotek nie mam, planu nowego nikt skomentować nie chciał, nie wiem, czy tak dobrze, czy żle. Czy coś poprawić: tutaj https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/726971/original.jpg

A tak przy okazji czasem zazdroszczę tym, co mogą jeść i nie idzie im to w boczki.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:17, 15 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Dobrze zrozumiałaś, czy ból to nie wiem, ale trochę szkoda... Codziennie za to mijam ogródki działkowe, a dziś odkryłem piękny ogród biegając po osiedlu - chyba właściciel czyta ogrodowisko, bo same hortensje, piękna trawa, kanciki, strzyżone kule - może ja koło jakiego forumowicza mieszkam, a ja nic o tym nie wiem?

Katowice są wg mnie piękne, zależy kto co lubi

Nic, tylko się zapytać właściciela ogrodu. Ja przypadkiem znalazłam fankę ogrodowiska kilka domów dalej
Ogródek Ewy 23:13, 15 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Teraz cięłaś żywopłot? To poprawiaj szybko. A na wiosnę sam się poprawi.

Dwa dni temu, ale jutro jestem w pracy więc poprawek nie będzie
Ogródek Ewy 23:09, 15 paź 2014

Do góry
Teraz cięłaś żywopłot? To poprawiaj szybko. A na wiosnę sam się poprawi.
Ogród na glinie 22:42, 15 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No tak, jeden dzień mnie nie było i nagle setkę przekroczyłaś z prędkością wiatru. Zatem na 102 gratki zostawiam:

Czytam, ze się zastanawiasz nad miskantem za hortensjami. Masz tam jeszcze dużo miejsca? Bo może się nie zmieścić, a ja bym posadziła z boku, tylko tam masz cebule posadzone.
Buchani posadzone. Mam nadzieję, że hortki urosną szybciej, choć mam wątpliwości, patrząc na pokrój traw. Ja bym wybrała te w nogi, niższe. Ale posadzone, więc najwyżej, jak się nie sprawdzą, za rok lub dwa zmienią miejsce

Iwonko tak to już jest, że jak się zrobi planik nasadzeń, a potem się go trzyma, to jest posadzone wg planu
ha ha ha
mam nadzieję, że zrozumiałaś
żaden miskant tam nie wejdzie, nie chcę ścisku
mają być variegatusy na lewo za Rh, ale nie bezpośrednio przy hortensjach

I dziękuję za kwiatki i życzenia.
Ogródek Iwony 22:35, 15 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jak przychodzi do rozmowy o wieku zawsze zasłaniam się tym, że mam pietnastoletniego syna, więc nie mogę być aż taka stara, nie dodaję przy tym, że najstarszy ma 28 lat, a średni syn zrobił mnie babcią pięć miesięcy temu, a mój wnuczek to najładniejszy kwiatuszek w moim ogródku.
Rozmowa z bratanicą świetna.
Z przybywaniem kilogramów nie mam problemów, ale, żeby zrzucić to i owo jak to moja koleżanka z pracy mówi musisz czuć głód w żołądku i od ćwiczeń pot ma się lać po 4 literach, w sumie po 5

Mnie odmładza 11-letni synek

A to, że jesteś babcią - niemożliwe ! Ty jesteś dopiero żoną dziadka. Jak załatwią ci wnuczkę, to będziesz babcią. Teraz jeszcze nie.

Ja nie mogę się wysiłkować, więc potu spływającego nie będzie ... Muszę najwyżej odstawić słodkie
Ogródek Iwony 22:31, 15 paź 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Tu już jak widzę handel wymienny nie tylko roślinami się odbywa
Zgodnie z teorią Twojej bratanicy będę stara za 3 lata niemożliwe

U nas w domu krąży powiedzenie "starsza, dobrze utrzymana pani po 30stce". Autorem jest mój tato, który powiedział tak mając 23 bodajże lata o starszej siostrze mojej mamy. Jakiś czas temu zapytałam taty, czy zdaje sobie sprawę z tego, że jego córka jest starszą dobrze utrzymaną panią po 30stce, popatrzył na mnie jakby nie rozumiał pytania jego córka?? Niemożliwe

No widzisz Kamilko, punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia
Ja po raz pierwszy poczułam, że latka lecą, jak miałam 27 lat. Powiedziałam wtedy: Boże, jaka ja jestem już stara
A potem sobie dla odmłodzenia załatwiłam następne "dwa" dzieciątka - niby z przypadku. Ale od razu poczułam się młodo.
Lawendowy zawrót głowy 22:03, 15 paź 2014

Do góry
No to ja czekam jutro na fotki
Ogródek Iwony 21:58, 15 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mogę oddać swoje. Nawet 10 kg. Proszę o adres, to wyślę

Ogródek Iwony 21:53, 15 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

A macie receptę jak "postarzyć" się o min. 5 kg?

Mogę oddać swoje. Nawet 10 kg. Proszę o adres, to wyślę
Ogródek Iwony 21:52, 15 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Nie dasz rady , nie dogonisz zawsze ucieknę o trzy lata dalej, a, że dbam o kondycję to będę szybsza. W tym roku "odmłodniałam" o 6 kg, a mam w planach jeszcze 2kg na ten rok, więc widzisz jak bardzo się staram wygrać ten wyścig.

Dorotko,w kilogramach próbowałam i mi nie wychodzi. Ale w latach ... rozmowa z bratanicą:
- Ciotka, do 50-ki się zbliżasz...
- No, coś ty ... ja dopiero mam 43 lata.(czytaj 47- chyba). A od ilu jest się starym ?
- Od 40-ki.(bratanica)
- To ja w takim razie mam 39. (moja odpowiedź)

A tobie gratuluję ładnego wyglądu.
Ogród to życie 21:45, 15 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Gorzej, to są wirusy

-różany, hortkowy, trawkowy, żurawkowy, buksikowy kulkowo-stożkowy itd

Ja też go mam. A najlepsze, że nawet jak lekarstwo weźmiesz (czytaj: zakupy różane, hortkowe, żurawkowe, ...), to chcesz więcej, więcej, więcej...
Wczoraj mój M odetchnął z ulgą dopiero, jak deszcz lał i ja zrezygnowałam z wejścia do szkółki z tegoż powodu
Rododendronowy ogród II. 21:10, 15 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu, ja też chciałabym taki widok z okna. Masz pięknie i wcale się nie dziwię, że nie lubisz wyjeżdżać, bo pozbawiasz się wtedy piękna
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka.

Dziś byłam u lekarza , straciłam sporo czasu i zmarnowałam prawie cały piękny dzień . To był stracony dzień. Pozdrawiam Iwonko.
Rododendronowy ogród II. 21:08, 15 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu, ja też chciałabym taki widok z okna. Masz pięknie i wcale się nie dziwię, że nie lubisz wyjeżdżać, bo pozbawiasz się wtedy piękna

Bogdziu a ja jestem ciekawa które jest większe Twoje czy Vivy? pozdrówka
Ogród na glinie 21:03, 15 paź 2014

Do góry
No tak, jeden dzień mnie nie było i nagle setkę przekroczyłaś z prędkością wiatru. Zatem na 102 gratki zostawiam:

Czytam, ze się zastanawiasz nad miskantem za hortensjami. Masz tam jeszcze dużo miejsca? Bo może się nie zmieścić, a ja bym posadziła z boku, tylko tam masz cebule posadzone.
Buchani posadzone. Mam nadzieję, że hortki urosną szybciej, choć mam wątpliwości, patrząc na pokrój traw. Ja bym wybrała te w nogi, niższe. Ale posadzone, więc najwyżej, jak się nie sprawdzą, za rok lub dwa zmienią miejsce
Rododendronowy ogród II. 20:40, 15 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ogródek Iwony 20:26, 15 paź 2014

Do góry
Kamilko, dzięki za drugie życzenia. Pamiętałaś

Dorotko, dziękuję. Ja ciebie niedługo dogonię. Ja za 3 lata będę miała pół wieku. Ale już pracuję systematycznie nad odejmowaniem sobie lat. Nigdy nie pamiętam, ile mam, odkąd przypisano mnie do staruszków, czyli do grupy powyżej 40-ki

Joasiu, witaj serdecznie u mnie. Dziękuję za życzenia. Miło mi ciebie gościć.

Ogródek Iwony 20:20, 15 paź 2014

Do góry
Ewo, dziękuję bardzo za życzenia

Kamilko,, dzięki wielkie a projekt w drugiej wersji też mi się bardziej podoba i pokazywałam mojemu M, pytał się czy to wersja ostateczna, a ja jeszcze nie wiedziałam

Małgosiu, życzenia świetne,ale musiałabym wypić eliksir młodości, aby dożyć tylu lat Nie wiem tylko, czy by mi się podobało.

Doniu, śliczne kwiatki otrzymałam od ciebie. Do wazonika je wstawiłam zaraz Dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies