Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ania i róże i cała reszta :) 19:35, 28 kwi 2014

Do góry
Aniu a czym pryskasz mszyce na rożach. Trzeba się uczyć od najlepszych
W Gąszczu u Tess 19:32, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

A czy to wiadomo, które są sprawdzone?
W ub. roku w be...xie kupowałam lilie białe - okazały się być żółciutkie jak kaczuszka

O kruca bomba...
W Gąszczu u Tess 19:31, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Widziałamu Ciebie, że masz te same w donicach. Ale chyba tylko kilka sztuk? Ja mam 110 Wyobrażasz sobie? 110 sztuk tego szkaradztwa?
Brzydkie są okropecznie. Nawet nie mam pomysłu, co z nimi zrobić po wyciepaniu.
Czerwone oddam siostrze, bo choć są w kolorze, który się "kłóci" u mnie ze wszystkim, to jednak piekne są. A to... brrrr...

Chyba jednak zażądam zwrotu kasy. Wprawdzie o to, że angielique są małe nie mogę mieć pretensji, bo wiadomo było, ze cebulki małe i w dużej promocji.
Ale dwie pomyłki u tego sprzedawcy mi się trafiły (na razie, bo nie wiem jeszcze co z jeszcze jednymi tulipanami).

Już wiem, że nie mam exotic emperior Nie mam nawet liliokształnych, czego żałuję.
To są zwykłe kremowe tulipany. No cóż, nalezy się cieszyć, że kremowe Mogło być gorzej
Dziwie mnie tylko fakt, że exotic kupowąłam i w Janinie i w L. I wszystkie są takie same.

Kremowe mogą sie zrobic białe. Mam sapporo, najpierw są kremowe a potem robią sie biale, czego Ci zycze.
Ja doliczyłam sie zamiast 20 szt angelique tych szkaradnych żóltych z czerwonym paskiem , ktore wsadziłam na rabatę w biało-rózowo-bordowej kompozycji... Wyrwę i dosadze do żółtych... Bo do donic to się moje pseudo angelique to niemal nie nadają... Niedlugo zamienie je surfiniami
Tesiu dzieki forum zdobywamy wiedzę i już wiemy, że nie cena ale dostawca i wielkosć cebul jest ważna. Dziwi mnie to bo od tylu lat sadze tulipany i takich wpadek nigdy nie zaliczylam jak od tej firmy....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:26, 28 kwi 2014

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Marzenka przedłużam Twoje imieniny ponieważ........ jestem gapa. Zresztą fajnie jest świętować kilka dni . Najlepszego! Bądż szczęśliwa dzisiaj, jutro,................zawsze .
Ps. Ależ bije energia od tej pomarańczy .

Hi hi jak mawia Kondzio Forma chwilowo tylko na zdjęciu pomarańczy ale mam nadzieję, ze wroci po pełnym relaxu weekendzie majowym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:25, 28 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale to dziadostwo sie rozpanoszyło u ciebie.............juz zurawki zeżarły to sie na rh przerzuciły,,,czytałam że i jedne i drugie rośliny to ich przysmaki........no no no "szwedzki stół" sobie u ciebie zrobiły. Wal je tż chemią, mówi sie trudno, zima im nie dała popalić to ty im swoją lancą daj.
A swoja drogą ja też jestem uczulona na te krewety, dzisiaj wsadzałam 16 szt nowo kupionych żurawek Georgia peach i Berry smothie i każdą macałam po korzeniu, wygrzebywałam z otoczki ziemnej w jakich mi je poprzysyłali.... na szczęście żadnej krewety nie znalazłam.

Graby fantastyczne, miło przejść taka ulicą obok tak świetnie zaaranżowanego terenu przed domem, że tez ty nie mieszkasz na mojej ulicy..........u mnie tylko trawniki z mleczami dookoła przed każdą posesją...

Małgosiu czas najwyższy te graby przy okazji wizyty u dzieci obejrzeć naocznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:24, 28 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Druga gapa się przyplątała, Marzenko szczęścia i spełnienia marzeń

Aniu ja zwykle spózniona składam zyczenia więc wiem, że najwazniejsze chęci a czas mało ważny
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:23, 28 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czy mam się świeżymi bukami martwić na serio już???
Miłego

Kasia jeśli u Was ciepło i mokro tak jak u nas to jeśli do soboty nie wypuszczą liści to znak że trzeba się zacząć martwić.
Popatrz jak wyglądają buki w okolicach, jeśli mają już liście a Twoim nie pękają pąki to sygnal że coś się dzieje. Tak miałam z grabami które mi wypadły. Nie chcę cię straszyć ale mogą zostać na zawsze w fazie pąka....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:21, 28 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Twoj przedogródek piękny z tymi grabami! U mnie nie wiem czy jest szansa, bo wokoło pola i same chwaściory.....

Za płotem u mnie ładniej niż przy ścieżce do domu... już miałam ochoty przesadzić graby sprzed płotu i z tylu domu na front ale M się nie zgodził... Muszę się uzbroić w cierpliwość i poczekać aż graby wzdłuż ścieżki się wzmocnią,
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:20, 28 kwi 2014

Do góry
agam napisał(a)
Marzenko kiedy pora na cięcie wiśni i Pissardii?

Już
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:20, 28 kwi 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Czosnkowo, tulipanowo, trawkowo, magnoliowo, bukszpanowo, doniczkowo, szafirkowo, azaliowo, bergeniowo ...

Oh KRÓLOWO jak tu bajkowo

Tosiu ślicznie dziękuje. Wiosna jest najpiekniejsza w ogrodzie a u mnie na bogato , tak jak napisałaś od marca wciąż coś kwitnie. Potem to już mi wystarczą trawy, bukszpany i róże
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 28 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Czosnki w stipie i bukszpanach są prześliczne ... Kopara leży , jak zwykle ostatnio

Rodka dojrzałam na patyku ... Jak się takie cudo sprawuje ??

Buziaki

Rodek na patyku to goldbukett, miał nie przeżyć zimy a dycha już po trzeciej pod warunkiem,, że mu coś korzeni nie zeżre.
Graby u Kapiasów sprowokowały mnie do kolejnych nasadzeń Byłam, widzialam je jesienią 2012
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:16, 28 kwi 2014

Do góry
bacowa napisał(a)
Witaj, powiedz mi proszę czy te granulki na ślimaki twój pies" nie tyka ". Muszę zakupić coś na ślimuny i trochę się obawiam o psa.
Może podasz mi jeszcze nazwę tego preparatu, bo z tego co czytałam u Ciebie to chyba skuteczny jest.
pozdrawiam

Bacowa moj Tytus nie biega po grządkach i nie wyjada tego świństwa. Czasami powącha ale tego nie tyka. Więc spróbuj może na malej powierzchni i obserwuj psa. Mam tę przewage, że Titi sam nie biega po ogrodzie wyłacznie w obecności Pani Profilaktycznie nie wysupuje na jego ścieżkach tylko w chaszczach gdzie lmaki najabardziej lubią urzędować.
Ja kupuję rózne środki - ostatnio Bros chyba Glazit, ale wszytskie niebieskie granulki są skuteczne na ślimaki. Pewnie zawierają tę samą substancję czynną.
Miejsko & sielsko 19:13, 28 kwi 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

taki trzy "kępy" wyrośniętych dziwolągów na różnej wysokości.
Sądziłam, że to te mniejsze są za mało rozwinięte a nie te duże są anomaliami...

To wygooglaj jak oryginał wyglada i wycinaj to co odbiega od standardu dla gatunku. Jak wpiszę w google motylica to mi wyrzuca Twój wątek
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:11, 28 kwi 2014

Do góry
I ja postuluję nie ograniczaj kolorów wiosną. Wiosną pstrokacizna nam się podoba, latem już mniej
Zawciąg mowisz? Dlaczego ja go nie mam?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:10, 28 kwi 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Masz racje Marzenko. Ja już od Wieloszki dostałam ochrzan, że nie dezynfekuję narzędzi….

W tulipanach jest wielka siła i taka energia wiosenna.
Niestety kwitną krótko, a liściory ogromniaste zostają długo
Doczytałam u Ciebie radę Alinki w sprawie nawożenia cebul : nie azofoska co wzmacnia liście, tylko nawóz do kwitnących.
W przyszłym roku pochowam już wszystkie tulipki za obwódkami i kulami, żeby liście zasychające mnie nie drażniły.
Marzenko, wykopiesz Angelique czy zostawiasz?
Mi z wykopanych w zeszłym roku nic nie zakwitło….
Chyba będę je zatem traktować jako jednoroczne i tyle!

I wykopane pęlne słabo kwitły i niewykopwyane też nie powałały. Stosowałam rózne warianty. W przypadku niewykopywania jest problem z dosadzaniem nowych... Jak wykopiesz urobisz się po pachy. Myślę nad wariantem tegoroczńycm...chyba tylko dosadzę..... W innych miejscach , mam jeszcze luzy, już sobie obfotografowałam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:05, 28 kwi 2014

Do góry
Hi hi a ja zapomniałam, że mieszkasz w Belgii i myślę jak to możliwe że czosnki w stadium bardziej rozwiniętym niż moje
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:02, 28 kwi 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
a na zachętę spojrzenia na galerię kwiatów ciętych wstawiam siebie w ramie Nie byłam przygotowana na robienie zdjęć.... bo przecież tylko do lasu jechaliśmy [i był mały plan żeby lubego zwieść na wystawę kwiatową ]

Postuluję nowy avatarek

Czosnki boskie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:00, 28 kwi 2014

Do góry
Moja werbena też nie wzeszła... Ale że to był mój debiut w sianiu nie płaczę

Ambrowce mamy takie same zatem będziemy analizować siłę wzrostu. Moje już wypuściły listki
Ogród niby nowoczesny ale... 18:55, 28 kwi 2014

Do góry
Ale gdy latem siądziesz z zimnym piwkiem na tarasie to wspominanie budowania gabionów będzie milutkie
Co z tym ogródeczkiem począć 18:53, 28 kwi 2014

Do góry
Hi hi budynek gospodarczy zawsze się przyda, ja znieraczka jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies