Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:00, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka albo Kwiat Holandii....tam gdzieś to pisałaś bo akurat dziś czytałam a monika właśnie go wsadziła,...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:39, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Justyna, Julita, GabiK buziam

AgnieszkaW kupiłam powojnik "Etoile Violette", właśnie z grupy Viticella Tak długo myślałam nad wyborem, że zdążyłam trochę o nich poczytać. Ale dzięki za taką ściągawkę - już sobie przekopiowałam do pliku "Do zapamiętania". Prewencyjnie psiknę je Topsinem od razu po posadzeniu.

Syla niektóre te thuje miały 80 cm średnicy, po moim cięciu trochę się odchudziły Będę podglądać Twoje nasadzenia. A gdybyś gdzieś znalazła Danici tej wielkości, to plisss daj znać, bo muszę dokupić na rabatę brzozową. Buziak

Ok .... jak tylko zajadę do szkółki to będę pamiętać .... choć nie wiem czy takie dużę będą .... no nic zobaczymy pogadamy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:01, 28 maj 2013

Do góry
Ana - kolejny (+) dla carexów Zbieram informacje, zanim kupię.
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:59, 28 maj 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Ale lawenda piękna! Moja tylko przy tarasie tak wygląda. A ponad kulami srebrnymi na tym zdjęciu to wierzba hakuro-nishiki? Jeśli tak, to musisz ją mocniej ciąć, będzie gęściejsza.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:58, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A może to kwestia podłoża? U mnie i u Ciebie GabiK (z tego co pamiętam) i u Marzenki też - gliniasto i mokro, a one chyba wolą sucho... No nic, spróbuję najpierw przy tarasie, bo tam sucho i lawendy nawet dobrze rosną
A czy carex "frosted curls" zachowuje się tak samo, czy jest mniej wybredna?
u mnie i jedne i drugie rosły w jednym miejscu stipy wykopalam curls rośnie suuuper
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:30, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
O jak ślicznie u Ciebie!!! To ta obwódka bukszpanowa z wrocławskich bukszpanów czy holenderskich?
Widzę jakieś zmiany w nasadzeniach i przypomniałam sobie to, co zapomniałam Przepraszam Cię kochana, obiecuję poprawę
A czemu mi zdjęcia zabrałaś??? Kto daje i odbiera ten... - wiesz co

odddaję

Ta na poniższym zdjęciu duża obwódka z Wrocławskich, mała z sadzonek holenderskich
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:28, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No dobra, mi zabrałaś, ale u siebie wstawiłaś To które to bukszpany - holenderskie czy wrocławskie? Moje mają mnóstwo przyrostów, tylko wciąż nieprzycięte, mam nadzieję, że się przyjmą, bo trochę późno kopane.

Te wokół tarasu to te problemowe, które kupiłam przez internet, które uratowałam dzięki Twoim radom

Wrocławckie boskie bez 2 zdań
Ogród do odświeżenia 14:14, 28 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Panorama ogrodu z pozycji tarasu....cały czas kemienisty narożnik czeka na trawy.....muszę znaleźć trochę czasu, żeby przemyśleć jak i co posadzić...

Ale piękna panorama
A z różami (oprócz tego co napisała Madżenka) bardzo ładnie wygląda lawenda (ale to już pewnie wiesz) i czyściec wełnisty. Widziałam takie połączenie we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:11, 28 maj 2013

Do góry
Muszę się dokształcić, która będzie dla mnie lepsza - stipa, czy carex.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:06, 28 maj 2013

Do góry
Dzięki Gabrysiu - zastosuje się do wskazówek
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:59, 28 maj 2013

Do góry
A może to kwestia podłoża? U mnie i u Ciebie GabiK (z tego co pamiętam) i u Marzenki też - gliniasto i mokro, a one chyba wolą sucho... No nic, spróbuję najpierw przy tarasie, bo tam sucho i lawendy nawet dobrze rosną
A czy carex "frosted curls" zachowuje się tak samo, czy jest mniej wybredna?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:47, 28 maj 2013

Do góry
Czyli już wiem, że... nic nie wiem Madżen i Ana narzekają na stipy, Ty wręcz przeciwnie... Widocznie muszę nabrać własnego doświadczenia metodą prób i błędów
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:45, 28 maj 2013

Do góry
No dobra, mi zabrałaś, ale u siebie wstawiłaś To które to bukszpany - holenderskie czy wrocławskie? Moje mają mnóstwo przyrostów, tylko wciąż nieprzycięte, mam nadzieję, że się przyjmą, bo trochę późno kopane.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:40, 28 maj 2013

Do góry
O jak ślicznie u Ciebie!!! To ta obwódka bukszpanowa z wrocławskich bukszpanów czy holenderskich?
Widzę jakieś zmiany w nasadzeniach i przypomniałam sobie to, co zapomniałam Przepraszam Cię kochana, obiecuję poprawę
A czemu mi zdjęcia zabrałaś??? Kto daje i odbiera ten... - wiesz co
Glina,słońce,wiatr...czyli mały ogródek w trudnych warunkach 13:34, 28 maj 2013

Do góry
Hmmm... to rzeczywiście trudna sytuacja... Przy tak małej powierzchni działki ja bym jednak podniosła teren na całości, ale to dewastacja całej waszej dotychczasowej pracy i inwestycja w kilkadziesiąt ton ziemi... Może zapytaj Danusię, jak wróci z Chelsea, na pewno podda jakiś pomysł.
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:46, 28 maj 2013

Do góry
Ale pięęęęknie w ogrodzie u Teściów. Tak minimalistycznie i elegancko! A ten wielgachny stożek przed domem to cis?
Cieszę się, że impreza się udała
Glina,słońce,wiatr...czyli mały ogródek w trudnych warunkach 12:43, 28 maj 2013

Do góry
Witam ponownie w nowym wątku Brzoza piękna! Na rabatach mnóstwo kolorowych kwiatów
Oj początki nie były łatwe i jak widać problemy nie zniknęły Macie drenaż na swojej działce? Wg mnie to podstawa na tak mokrym terenie. Jeśli drenaż jest i mimo to tak Was zalewa, to może rozwiązaniem byłoby podniesienie poziomu terenu na całej Waszej działce? Danusia robiła coś podobnego w "Ogrodzie z lustrem". Oj nie jest lekko...
Trzymaj się dzielnie Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:29, 28 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Fajnie kombinujesz Niestety od pomysłu do realizacji - czasem długa droga. Ale Ty już jesteś zaprawiona w bojach budowlano-ogrodowych, więc u Ciebie na pewno szybciej to pójdzie
Kupiłam biohumus - będę lać po żurawkach

teraz możesz florowitem dolistnie ..... biohumus stosuję wczesną wiosną .... ale tak czy owak będzie dobrze
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:56, 28 maj 2013

Do góry
Fajnie kombinujesz Niestety od pomysłu do realizacji - czasem długa droga. Ale Ty już jesteś zaprawiona w bojach budowlano-ogrodowych, więc u Ciebie na pewno szybciej to pójdzie
Kupiłam biohumus - będę lać po żurawkach
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:48, 28 maj 2013

Do góry
Justyna, Julita, GabiK buziam

AgnieszkaW kupiłam powojnik "Etoile Violette", właśnie z grupy Viticella Tak długo myślałam nad wyborem, że zdążyłam trochę o nich poczytać. Ale dzięki za taką ściągawkę - już sobie przekopiowałam do pliku "Do zapamiętania". Prewencyjnie psiknę je Topsinem od razu po posadzeniu.

Syla niektóre te thuje miały 80 cm średnicy, po moim cięciu trochę się odchudziły Będę podglądać Twoje nasadzenia. A gdybyś gdzieś znalazła Danici tej wielkości, to plisss daj znać, bo muszę dokupić na rabatę brzozową. Buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies