Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 08:39, 28 maj 2013

atena35 napisał(a)
Ściana wodna (z filmiku) - bardzo ciekawy pomysł
Podświetlić można kolorkiem, w zależności od potrzeb i nastroju.

Kolorek tylko jeden ale pomyślałam sobie o ścianie z gabionu przed nią pas wysypany żwirkiem a w nim delikatne trawy i dopiero przed trawami dwa elementy wylewowe wody z małą niecką ....lub jedna długa ..... ale jeszcze myślę
Wieloszka 09:56, 28 maj 2013

Fajnie kombinujesz Niestety od pomysłu do realizacji - czasem długa droga. Ale Ty już jesteś zaprawiona w bojach budowlano-ogrodowych, więc u Ciebie na pewno szybciej to pójdzie
Kupiłam biohumus - będę lać po żurawkach
atena35 10:28, 28 maj 2013

Dla mnie brzmi pięknie
Dobrego wyboru życzę.
Syla 10:29, 28 maj 2013

Wieloszka napisał(a)
Fajnie kombinujesz Niestety od pomysłu do realizacji - czasem długa droga. Ale Ty już jesteś zaprawiona w bojach budowlano-ogrodowych, więc u Ciebie na pewno szybciej to pójdzie
Kupiłam biohumus - będę lać po żurawkach

teraz możesz florowitem dolistnie ..... biohumus stosuję wczesną wiosną .... ale tak czy owak będzie dobrze
aga_k 10:36, 28 maj 2013

Wydaje mi się, że bardzo dobrzy będzie to wyglądało, jak gabiony będą niezależnym elementem a przed nimi ściana wodna. Dobrze kombinujesz
zbigniew_gazda 13:09, 28 maj 2013

Sylwio dzięki za odwiedziny. Ciągle do Ciebie zaglądam i podziwiam. Kroi się ściana wodna! A podpowiedz mi jeszcze czy stosujesz jakąś maść na kręgosłup. Walnęło mnie tak że 2 dni nie mogłem zrobić żadnego ruchu. Jak trochę przejdzie to pójdę na prześwietlenie co tam się dzieje. Zacząłem stosować maść rozgrzewającą i widzę że jest poprawa. Podobno chodzi o lepsze ukrwienie i poluźnienie mięśni aby krąg czy dysk szybciej wrócił na swoje miejsce. Pozdrawiam.
monteverde 13:14, 28 maj 2013

Syla napisał(a)

Aniu nadal kombinuję .... biorę pod uwagę to o czym napisałaś ..... myślę , dumam jeszcze nad czymś takim ....wariant niższy wkomponowany jako osobny element gabionu

filmik
http://www.oczkawodne.co/sciany-wodne,245.html

Wiesz Sylwia, że fajne, ale gdyby miały wisieć na gabionach to na różnej wysokości, fajnie by wyglądało
Syla 14:55, 28 maj 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Sylwio dzięki za odwiedziny. Ciągle do Ciebie zaglądam i podziwiam. Kroi się ściana wodna! A podpowiedz mi jeszcze czy stosujesz jakąś maść na kręgosłup. Walnęło mnie tak że 2 dni nie mogłem zrobić żadnego ruchu. Jak trochę przejdzie to pójdę na prześwietlenie co tam się dzieje. Zacząłem stosować maść rozgrzewającą i widzę że jest poprawa. Podobno chodzi o lepsze ukrwienie i poluźnienie mięśni aby krąg czy dysk szybciej wrócił na swoje miejsce. Pozdrawiam.

U mnie tylko rehabilitacja ...... bo jestem uczulona na salicylany także wszystkie niesteroidowe leki przeciwzapalne przeciwbólowe odpadają
Syla 14:58, 28 maj 2013

monteverde napisał(a)

Wiesz Sylwia, że fajne, ale gdyby miały wisieć na gabionach to na różnej wysokości, fajnie by wyglądało

ściana gabionowa będzie osobno a przed nią wylewnie dwie lub jedna długa a pomiędzy nimi zwiewne trawki .... na razie tak sobie to wykombinowałam .... a co przyniesie jutro tego nie wie nikt

Dzisiaj działam altanowo ..... mam spotkanie odnośnie jej wykończenia .... Ustalenie pewnych wysokości oraz zaplanowanie wkładu grilowo ogniskowo rożnowego bo musi być robiony na zamówienie
Matka 15:09, 28 maj 2013

łał, widzę czerwień