Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 22:12, 27 maj 2013

Krys napisał(a)

Marzenko ,Agnieszka czy wszystkie świeczki u sosen ukręcać??

Krysiu - podobno wszystkie, ale tylko do połowy (Marzenka niżej nawet ukręca). Pozdrawiam
atena35 23:13, 27 maj 2013

W tym pięknym dniu (wieczorze) życzę Ci spełnienia planów - najbliższych i dalszych.
Gdy spełniają się plany często znaczy, że realizują się marzenia.
Buziaki
Wieloszka 23:16, 27 maj 2013

Tosiu - buziak
kwiatholandii 07:13, 28 maj 2013

Aga, ale u Ciebie wszystko wysprzatane. Piękna rabata brzozowa. Ostatnio mój nr 1 u Ciebie. Narazie pooglądałam, teraz lecę czytać ps.fajnie, że ptaszek po zimie sie uratował
stychaz 08:05, 28 maj 2013

Aga - Wszystkiego Najlepszego
AgnieszkaW 09:03, 28 maj 2013

Aga, wpadłam do ciebie przez powojniki u Marzenki i ... wyjść nie mogę. Przyznam, że dawno nie byłam w Twoim ogrodzie, a tu takie eleganckie, zadbane rabatki. Styl oczywiście zupelnie inny od mojego, ale minimalizm i geometrię też lubię, o ile pasuje do otoczenia i architektury - u ciebie bardzo pasuje. Masz juz ślicznie, wszystko zadbane, konsekwentnie dobrane - super.

Jeśli chodzi o powojniki, to wiem, że dużo osób na forum rezygnuje z nich z powodu choroby zwanej uwiądem powojników. To prawda, chorują, ale nie wszystkie. Polecam przede wszystkim powojniki z grupy Viticella (włoskie), a także z grupy Atragene i Tangutica. To żelazne zdrowotnie i piękne powojniki. Pierwsze kwitną latem - bardzo długo, drugie wiosną, trzecie wczesną jesienią. można zapobiegawczo skropić 3-4 razy w sezonie np.Topsinem i to wszystko. Polecam, bo sprawdziłam u siebie. Serdecznie pozdrawiam

Ps
Do życzeń też się dołączam
JulkAd 09:16, 28 maj 2013

Wieloszka napisał(a)
Dwa popołudnia cięłam thuje Danica przesadzone tydzień temu na rabatę brzozową.

Nadrobiłam u Ciebie Aga, a to co zrobiłaś z tą rabatą to po prostu WOW!....buksików do cięcia współczuję, ale pomyśl o efekcie jaki Cię później czeka....buziam i słonka życzę (bo pewno na razie pada.....)

Ps:....no i spóźnione, ale szczere życzonka na 18-tkę zostawiam
Syla 09:18, 28 maj 2013

Już widzę te Danice przy brzozach jak się bujną wielkością .... efekt będzie cudny .... Planuję podobne nasadzenia ......
GabiK 09:33, 28 maj 2013

Aga, przybiegam ze spóźnionymi życzeniami.
Niech Ci cały ogród rośnie bujnie i zdrowo, opuchlaki i inne paskudztwa omijają go łukiem, a deszcz i słoneczko nawiedzają w odpowiednich proporcjach.
Wieloszka 09:48, 28 maj 2013

Justyna, Julita, GabiK buziam

AgnieszkaW kupiłam powojnik "Etoile Violette", właśnie z grupy Viticella Tak długo myślałam nad wyborem, że zdążyłam trochę o nich poczytać. Ale dzięki za taką ściągawkę - już sobie przekopiowałam do pliku "Do zapamiętania". Prewencyjnie psiknę je Topsinem od razu po posadzeniu.

Syla niektóre te thuje miały 80 cm średnicy, po moim cięciu trochę się odchudziły Będę podglądać Twoje nasadzenia. A gdybyś gdzieś znalazła Danici tej wielkości, to plisss daj znać, bo muszę dokupić na rabatę brzozową. Buziak