Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród potrzebny... „na już” ;) 18:15, 06 sty 2019

Do góry
Lodzia napisał(a)
Moje tegoroczne choinki

Okienka pięknie udekorowane
Wejście też pomysłowo
Już trawki wysiałaś,Fiu, fiu!!
W ogródku emerytki 18:14, 06 sty 2019

Do góry
DANKO, pochodzę z Górnego Śląska / miasto ok. stutysięczne mocno przemysłowe/.
Brakowało mi ciszy i kontaktu z przyrodą, więc po liceum chciałam iść do Studium Ogrodniczego.
Nie wyszło, trafiłam do Wrocławia na studia / bibliotekoznawstwo / i utknęłam w nim na 38 lat, pasję ogrodniczą realizując na balkonie.
Po tylu latach marzeń chłonę wieś i przyrodę zachłannie, na wiele sposobów
EWO, bardzo dziękuję za informacje.
Beton na szczęście nie będzie pod całym dnem
Cieszy mnie, że mogę zrobić tak, jak myślałam, bez szkody dla roślin.
Podlewać oczywiście będę.
Wygląd balkonu w którymś roku / zdjęcie ze zdjęcia papierowego /.

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:08, 06 sty 2019

Do góry
Milka napisał(a)

aby do lutego ..od 21 już czuć wiosnę

od 21 lutego? e to nie nacieszymy się zimą

głogowniki masz piękne, a ten zakątek nie był czerwony czy ja jakoś nie na bieżąco
te siewki bym nie dziobała bo są super w tej kostce - przynajmniej na zdjęciu

pozdrawiam zimowo
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:05, 06 sty 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Serdeczności na nowy rok, chociaż mówisz, że bury ale psinka na rabatce w charakterze kwiatka wygląda dostojnie (że też nie kłują go gałązki?).
U mnie biało, sypnęło z pełnego wora, taką zimę lubię

Alu wzajemnie, niech Wam się wiedzie na każdym polu, zdrowie i ogród niech się uzupełniają i cieszą na okrągło

No też się dziwię, że w dupkę ja nie kłuje, chyba że te olejki i kłucie dla nich zdrowe
Prawdziwa zima ma urok, ale lubię ja na urlopie, w mieście w codziennym życiu, utrapienie. Ale miałam też śnieg, a rano zero, spłynęło

laurowiśnia ETNA
dorodne
wiosną cięcie, ale nie wiem, bo jednak lubię jak kwitną, to ciachnę po i zrobię kolejne sadzonki

pampasowa dzielnie się trzyma, nie zliczę która próbaa na rabacie już rosną ładne sadzonki ubiegłoroczne, ukorzenione laurowiśnie Otto Lyken

i zagadka, co to za bylina
Szmaragdowy Zakątek 17:58, 06 sty 2019

Do góry
Margarete – kolor w przedpokoju rzeczywiście jest ostry, ale to ulubiona barwa mojej koleżanki (czytaj: inwestorki). W takim kolorze przedpokój był przed remontem i taki miał pozostać. Na szczęście 3 szafy oraz mebelki w białym kolorze łagodzą ten intensywny kolor i ogólne wrażenie. Podobnie zresztą jak 2 drzwi i jasna podłoga w kolorze „sonoma”. Ponadto przedpokój jest niewielki, a właśnie taki śmiały kolor zdecydowanie podkreśla to małe pomieszczenie i już od drzwi wita gości pozytywna energią. Wszak to właśnie przedpokój jest wizytówka mieszkania. Opinie znajomych są podzielone co do tego koloru, ale przy całym mieszkaniu w kolorze bieli, szarości i spokojnej „sonoma” ostry przedpokój i intensywna sypialnia - fajnie się komponują.
Masz rację Małgosiu to było typowe „gomułkowskie” mieszkanie o powierzchni 39 m² Zaprojektowanie sypialni (której wcześniej nie było), wygospodarowanie w malutkim przedpokoju 3 szaf wnękowych oraz kuchni z 14 pojemnymi szafkami…..to był dobry pomysł. Mieszkanie bardzo powiększyło się optycznie, a przy tym jest funkcjonalne i praktyczne.

Tak było (na rysunku bez mebli wygląda na duże, ale uwierzcie... było strasznie zagracone i mało funkcjonalnie umeblowane)

Tak jest teraz
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:55, 06 sty 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

E, tam! Nie dla mnie! Czyż z wnukami nie może być balowo? Przebieramy się bajecznie, stroimy się w kokardy świątecznie, odpalamy zimne ognie, włączmy muzykę w rytmie jaki nam odpowiada, bierzemy w kółeczko Śpiącego Misia i hasamy, oranżadę popijamy, a kiedy już mamy dość, idziemy do spanka złym mocom na złość!

Irenko, Zygmuncie, wszystkiego dobrego, a zdrowia jak najdłużej!
Kocham Was!

Haniu, pewnie że fajnie i tak było i będą powtórki
My też Ciebie kochamy, jesteś wyjątkową osobą, naprawdę dużo się od Ciebie można nauczyć, o ile się chce, buziaki tegoroczne

różnorodność bluszczy w tej chwili najbardziej widoczna
ten z białymi plamkami

i taki, stale kwitnący i z owocami

Moja działka na Dębowym Lesie 17:54, 06 sty 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Muszę kupić jakieś kratki. Które jeszcze lubisz clematisy? Podsadzasz je z przodu czymś?

Oj lubię ich dużo
Bardzo lubię powojnik Etoile Violette.Pięknie kwitnie rok -rocznie .Bardzo obficie .

powojnik Comtesse de Bouchaud

]
Jest jeszcze sporo innych , które lubię

Moja działka na Dębowym Lesie 17:51, 06 sty 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Jakie piękne kolory tu nam zimową porą pokazujesz Dobrze jest teraz sobie na nie popatrzeć
Pozdrawiam noworocznie

Ewo, chyba mi brakuje kolorków i tak sobie wspominam

hosta Sieboldiana Elegans

Hosta Brim Cup za nią Halcyon

Funkia Rainbow's End

Moja działka na Dębowym Lesie 17:49, 06 sty 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ta czerwona pysznoglowka jest najpiekniejsza

dla mnie i czerwona i fioletowa są najpiękniejsze

A tu jeszcze takie moje ulubienice hostowe

Funkia Thunderbolt

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:36, 06 sty 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Irenko również życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Basiu Tobie również tego życzę i 100 lat, bo dziś urodzinki, fajna data i Koziorożec, szczęśliwy znak

i burość

w tym roku trawy mają luz, nie wiązałam, nadal nieźle, choć hakonki już fruwają, cóż...pograbię dla ruchu i zdrowia

hebe i bukszpan Variegata, jakby ruszyły...uff, aby nie było powtórki z 2018
Kiedyś będzie tu ogród 17:27, 06 sty 2019

Do góry
Żurawie tak się specyficznie drą, że nie da się ich z niczym pomylić. Czasami w lecie, przy bliskim sąsiedztwie można ich mieć dosyć. Aż dzwoni w uszach.
Las w słoiku... to jakiś pomysł na zimową chandrę Moniu. Ja miałam w łapce cebulowe w donicy, bo w marketach zaczęły się pokazywać. Nie wzięłam w końcu, a w domu żałowałam. Choć taka namiastka wiosny by była.

U mnie trzy dni temu była akcja odkażania (zdążyłam przed śniegiem). Ogromnie ważna przy tak dużych skupiskach ptaków. Pamiętajmy, że to zwiększone ryzyko przenoszenia chorób i szkodników. Ważne dla skrzydlatych, ale i dla nas. Pomagajmy tak, żeby nie szkodzić.
Ogród Małej Mi 2017 17:21, 06 sty 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I bez czapki zawsze, co się mści do tej pory.. siedzę i zdycham na zatoki

Oj Biedna, wiem jak boli
Też czapek nie lubię, ale właśnie przez zatoki noszę od jesieni do wiosny inaczej się nie dało
Ogród Małej Mi 2017 17:16, 06 sty 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ha, ha, ha ..wersja zimowa..
Super zarówno w wersji jesiennej jak i zimowej.

Zdrówka Aniu, kuruj się.
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:13, 06 sty 2019

Do góry
Anda napisał(a)
O proszę, u Ciebie róże noworocznie kwitną

U mnie rano jeszcze ciemno o 8-smej, ale jeszcze ze dwa tygodnie i będzie jaśniej.

Tak się zatrzymały w rozwoju ale liście zdrowe i zielone u większości róż, pewnie później i tak spadną..
Tak koło 7.30 już jest jasno u mnie, aby do lutego ..od 21 już czuć wiosnę
Ewa, szczęścia w 2019

w niebieskim samosiejki stipy zdobią nadal, są wszędzie, będę wydziabywać

Ogród z widokiem na jezioro 17:13, 06 sty 2019

Do góry
Taka miałam zimę, po południu już nic nie zostało. Zdjęcie zrobione przez szybę i moskitierę, nawet nie chciało mi sie wychodzić na balkon

Sezon 2017 u Hanusi 17:05, 06 sty 2019

Do góry
Witaj Haniu Przeglądam właśnie wątek Zawitki i tam wstawiłaś zdjęcie tej hortensji. Bardzo mi się podoba. Znasz może nazwę? Rośnie u Ciebie bez problemu? Ja na razie szukam w necie, ale na wiosnę wybiorę się do szkółki obejrzeć ofertę.

hanka_andrus napisał(a)
Jak to nie ma? Ciekawe życie z tyłu, jeszcze ciekawsze przed Tobą! I oby zdrowie dopisywało!

Wszystkiego najlepszego, bo na nie zasługujesz! Buziaki! I bukiecik!

Za drzwiami do ogrodu... 16:53, 06 sty 2019

Do góry
Tereso miło wraca się choć na fotografiach do wiosny czy lata,ale wspominając tęskni się coraz bardziej

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:50, 06 sty 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Irenko życzę ci na ten nadchodzący 2019 rok spełnienia marzeń i planów a przede wszystkim zdrowia tobie i wszystkim twoim bliskim, jeszcze więcej powodów do radości i uśmiechów oraz samych ciepłych i życzliwych osób wokół ciebie bo jesteś tego warta
Buziaki zostawiam !

Małgosiu serdecznie dziękuję, aż się wzruszyłam.
Tobie również zdrowego, rodzinnego, szczęśliwego 2019

taka zima u mnie, śniegu tyle, ale na chwilę
nie ubolewam za bardzo, wygodniej się żyje, po ostatnim ataku zimy i ślizgawicy, jechałam do pracy 2 godziny zamiast 15 minut..

a w donicach, tu samosiejka carex i laurowiśni Otto Lyken

a tu cis i szałwia dwubarwna, cały czas z liśćmi i urodziwa

i cedrówka chińska, żyje, u niej gałęzie idą tylko horyzontalnie, w 2018 była wysoka, widać cięcie, niestety mróz w lutym bez śniegu i potem w marcu przymroził ją, jednak przeżyła i nowe gałęzie idą, jest ze strefy 8A
Za drzwiami do ogrodu... 16:48, 06 sty 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu w bardzo dobrym.
Mi też ta letnia biel bardziej się podoba już ta ob43cna za oknem .
Ciekawa jestem kiedy w tym roku bedzue rozpoczęcie sezonu ?

Nie wiadomo kiedy pogoda nas wpuści do ogrodu,ale do marca nie daleko a w nim już pierwsze wysiewy parapetowe W tamtym roku w połowie marca było tak:

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:37, 06 sty 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Przede wszystkim zdrówka na rok 2019. Miłe domowe nastroje nocy sylwestrowej też są w cenie

Ula dziękuję i wzajemnie
Sylwester bardzo udany, aż mnie to zmotywowało do kupienia kolejnej gry, zaraz będzie cieplej i w ogrodzie wśród śpiewu ptaków i pięknych zapachów, takie spotkania rodzinne są najważniejsze...i dzień już 19 minut dłuższy, teraz jeszcze ciut jasno, a mamy 16.14h

w sezonie miałam płożące, jednoroczne werbeny i tak sobie zostały..
dziś patrzę, a one mimo tej pory roku, nadal coś zielonego mają

dąbrówka w 2 odcieniach wybarwienia, czerwieni i takiego buraka z czekoladą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies