Zmieniłam avatarek, taki będzie do 7 lipca czyli finału z Ewką na treningu w Warszawie. W najbliższą sobote zapraszam do Galerii Katowice na nasz event. Mnie niestey nie będzie bo mam prywatną imprezę. Zapraszam na moj profil na fb aby na bieżąco czytać informacje. Kto lubi Ewkę wystarczy od następnego tygodnia czytać jej wpisy i wlaczyć z cellulitem
Buziaki zmykam bo dzień zbyt krótki będzie.
Madzia w sobotę moja rabata czosnkowa musi się zaprezentowac, bo będa koleżanki, ktore lubią ogrody na imprezie zatem lisci u mnie juz nie ma. Wykopie je po przekwitnięciu a jesienią posadzę nowe. Ciut za gesto posadziłam... I liści miałam tonę na bukszpanach ... Bez liści pięknie wygladaja
Alinko u mnie nawozenie intensywne jest zawsze , w marcu caly worek azofoski zawsze idzie na cebulowe, potem w maju kolejne nawożenie. Nie w tym problem. Mam odmiany pełne ktore kwitna obficie przez dwa-trzy lata, potem nie ma opcji są slabe i brzydkie. Zupelnie inna sytuacja z tulipanami purisima, kwitną jak szalone przez kilka lat, niewiele tracąc na urodzie.
Ps ćwiczenia w odcinkach przed weekendem majowym. Czekam na montaż częsci
Dlatego ja nie bede dzisiaj z Wami siedzieć na forum bo muszę poćwiczyć, przygotować sie teoretycznie do jutrzejszego masakrycznego dnia na delegacji. Muszę listę zakupów dla M przygotować , aby zrobił jak jutro wróci z delgacji... Ja wrócę z Łodzi póznym wieczorem i zacznę preparaować menu na sobote. W sobotę dom pelen gości. Oby do weekendu majowego
Zatem zaraz zmykam...
Aniu we wtorek byłam w Warszawie nagrywalam trening z Ewka... Odpoiwadam Ewie, nie ciwczę na zywo, popatrzylam sie i zmeczyłam od samego patrzenia.
Double w ubieglym roku trzymałam dłuzgo z liśćmi aż zżółkły więc chyba nie natym problem polega. Uczę sie sadzić je za roślinami, ktorezasłonią żółte liscie. W tm roku nie wykopie tulipanów....
Czosnki najwyźej posadzę nowe, coz liście zdominiwaly rabate, zasłanialy bukszpany i stipę. W sobotę mam imprezę i dom pełen gości i moja rabata musi się pieknie prezentowac. Przetestuje intensywne nawożenie tej rabaty aby wzmocnić czosnki
Slimakom nie odpuszczę, moje lilie w ubieglym roku zżarły wszystkie!!! Nie przegapiłam w tym roku momentu sypania granulek. Host tez mi zal bo chcę aby były piękne
Homoogrodnikus też mi się podoba i nieskromnie dodam, ze rano przy sniadaniu i kawie na pobudkę mam natchnienie
Aby mieć takie widoki z tarasu musialabym wrócić na stare śmieci do Jeleniej Gory... Chyba na emeryturze.... Zazdroszczę takich krajobrazow. Moim marzeniem jest dom polożony na zboczu wzgórza, ah , pomarzyć można....
Jak klonik? Na dwoje babka wrózyla.... Czekam.....
Ja ostatnio obserwuję, że nawet slimaki w skorupach jakieś strasznie żarloczne sie zrobiły. A może slimakom na miedzy za płotem jakąs kapustę posadzić aby się za płotem stołowały.
Dzieki Twoim poradom szukam bardziej naturalnych sposobów walki z tym paskudztwem. Zamiast apacza zastosuję na dorosłe opuchlaki Calypso a niech Bayer zarabia jeśli choć troszkę pomaga nam ochronić ogród i pszczołki.
Obijasz się kolezanko
Ale na pocieszenie dodam, że od czasu gdy przestałam ćwiczyć - ostatnie trzy tygodnie- fatalnie się czuje i fizycznie i psychicznie.... Sama praca w ogrodzie mimo, że mnie relaksuje nie doładowuje poziomu endorfin. Mialam wczoraj ćwiczyć ale maile z wolnego urlopowego dnia i delegacji czytałam do 22.... Ale już jestem na bieząco...dzisiaj trzeba plan naprawczy samopoczucia włączyć
Ze slimakami jedyna skuteczna walka to granulki na slimaki. Rozsypuje pod roslinami, ktore najbardziej lubią i mam spokój. Wczoraj podsypalam pod hostami, ktore świeżo kielkuja. Żerowaly już na szałwi i przetacznikach a chciałabym mieć jakieś kwiaty... Pozwlam im do woli grasować po lisciach tulipanów... Uwielbiają je... Ale nawet na badylach hortensji łaziły olbrzymie ilosci... Łagodna zima a właściwie jej brak i deszczowa wiosna to raj dla slimakow i zagrozenie dla młodych roślin...
A ja ostatnio nie mam czasu an Ewkę poza spotkania z nią w relau
Czekam na trening antycellulitowy i zabieram się za siebie. Gdy umieścimy w necie to dam linka aby ciwczyc. Wykończyć sie przy tym treningu mozna.
Będziesz 26.04 na naszym evencie w Katowicach w Galerii Katowice? Będzie termografia, porady dietetyka i kosmetologa.
Nie odebrałam tego jako przytyk Kaźdy ma swoje przekonania i doświadczenia. Mi w ogrodzie przędziorki, opuchlaki, slimaki a nawet mszyce przez wiele wyniszczyly wiele roślin. Niestey brak walki z nimi to zaglada ogrodu. Ważne aby chemia była jak najmniej szkodliwa dla otoczenia i przyjazna dla pszczół. Mój ogrod chyba lubią pszczoły bo bzyczków u mnie chmara w kwiatach Dlatego opryski zawsze o zmierzchu gdy byzczki pójdą spać