Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:21, 24 kwi 2014

atena35 napisał(a)

To nie obijanie się to brak czasu Sama widzisz
Ja nie chodzę już na ćwiczenia drugi miesiąc i czuję "zjazd" psychiczny.
Gorzej, że nie widać końca problemów a nowe wzięły coś na rozmnażanie.
Ale ciągle wierzę, że w końcu pokonam je wszystkie

Dlatego ja nie bede dzisiaj z Wami siedzieć na forum bo muszę poćwiczyć, przygotować sie teoretycznie do jutrzejszego masakrycznego dnia na delegacji. Muszę listę zakupów dla M przygotować , aby zrobił jak jutro wróci z delgacji... Ja wrócę z Łodzi póznym wieczorem i zacznę preparaować menu na sobote. W sobotę dom pelen gości. Oby do weekendu majowego
Zatem zaraz zmykam...
Madzenka 19:21, 24 kwi 2014

Tusiala napisał(a)

Dzięki większość dziewczyn go poleca więc nie mam już co się zastanawiać. Buka mam tylko jednego ale na szczęście go nie tykają.
Miały być zdjęcia a nie było

Zdjęc z przyczyn obiektywnych nie bedzie... Leje.... Nie wychodzę z domu....

Mospilan jest dobry na wiele robali...
Madzenka 19:24, 24 kwi 2014

alinak napisał(a)
dziewczyny co do tulipanów to dobra rada......po kwitnieniu koniecznie podnawozić źeby cebule dobrze sie odżywiły ,podobnie czosnki....a liście ścinamy dopiero ja zasychają .wiosną wczesną teź trzeba nawozić bo fosfor zbyt łatwo uwalnia sie z gleby i dla tego słabe kwitnienie......Marzenka ćwiczenia chodakiem to dla mnie strzał w dziesiątke.....

Alinko u mnie nawozenie intensywne jest zawsze , w marcu caly worek azofoski zawsze idzie na cebulowe, potem w maju kolejne nawożenie. Nie w tym problem. Mam odmiany pełne ktore kwitna obficie przez dwa-trzy lata, potem nie ma opcji są slabe i brzydkie. Zupelnie inna sytuacja z tulipanami purisima, kwitną jak szalone przez kilka lat, niewiele tracąc na urodzie.

Ps ćwiczenia w odcinkach przed weekendem majowym. Czekam na montaż częsci
Madzenka 19:27, 24 kwi 2014

noemi napisał(a)
Alinko, Twoją dobrą rade przekopiowałam do siebie dzięki

edit: Marzenko, korcą mnie te liście z czosnków , ciut je skubnę, tylko suche końcówki …. wyobrażam sobie jak u Ciebie pięknie wyglądają …
wczoraj po jodze widziałam u Gabi , też już im ciachnęła liście , ale nie tak drastycznie

Madzia w sobotę moja rabata czosnkowa musi się zaprezentowac, bo będa koleżanki, ktore lubią ogrody na imprezie zatem lisci u mnie juz nie ma. Wykopie je po przekwitnięciu a jesienią posadzę nowe. Ciut za gesto posadziłam... I liści miałam tonę na bukszpanach ... Bez liści pięknie wygladaja
Ewa 19:28, 24 kwi 2014

OOOO!!!! nowy avatarek
Madzenka 19:29, 24 kwi 2014

Zmieniłam avatarek, taki będzie do 7 lipca czyli finału z Ewką na treningu w Warszawie. W najbliższą sobote zapraszam do Galerii Katowice na nasz event. Mnie niestey nie będzie bo mam prywatną imprezę. Zapraszam na moj profil na fb aby na bieżąco czytać informacje. Kto lubi Ewkę wystarczy od następnego tygodnia czytać jej wpisy i wlaczyć z cellulitem
Buziaki zmykam bo dzień zbyt krótki będzie.
ewakatowice 20:59, 24 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zmieniłam avatarek, taki będzie do 7 lipca czyli finału z Ewką na treningu w Warszawie. W najbliższą sobote zapraszam do Galerii Katowice na nasz event. Mnie niestey nie będzie bo mam prywatną imprezę. Zapraszam na moj profil na fb aby na bieżąco czytać informacje. Kto lubi Ewkę wystarczy od następnego tygodnia czytać jej wpisy i wlaczyć z cellulitem
Buziaki zmykam bo dzień zbyt krótki będzie.

To muszę się zorganizować na sobotę
W końcu dotrze cywilizacja na moja Wieś ha ha ha
Zeta 21:02, 24 kwi 2014

Ale pomarańczka ....soczyyyysta
Agania 21:33, 24 kwi 2014

Twój klonik widzę, że się zabiera do życia, nic mu nie będzie, rośnie jak lebiodka, ale rośnie.....on ma widocznie taki pokrój i taka urodę............ to są drzewa ażurowe jak koronki z frywolitki

tylko disectum mają gęstą koronę, mój klon atropurpurea, najstarszy, rosnący nad samym oczkiem, wygląda jakby nie przyrastał, taki on już jest

graby widzę..........ale giganty, ekstra Marzenko żywopłocik, ja nie zdążyłam na wiosnę, będę szykować się na jesień z wsadzeniem grabów

buziaczki
ana_art 21:39, 24 kwi 2014

nie lubię pomarańczy brrrr a one mnie tak
Marzenko masz racje biznes musi się kręcić, co za sens wyprodukować coś na wieki
znam firmę, która działa nieźle przez okres 2 letniej gwarancji, a potem jak w zegarku padają główne podzespoły....
co do czosnków, pamiętasz jak obchlastałam liście bo mnie nerwiły, wszyscy mówili wówczas, że je uśmierciłam, no ale to była taka musztarda po obiedzie... póki co będą kwitły mimo wszystko trzeci raz
Rozumiem Cię doskonale bo ja w ubiegłym roku miałam identyczne podejście względem angel koło stożków i obcięłam po kwitnieniu.
Lubię tu i teraz