Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 12:39, 01 maj 2024

Do góry
Różom w donicach mróz trochę uszkodził liście, ale kwitnienie zapowiada się całkiem całkiem

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 12:38, 01 maj 2024

Do góry
Orliki, czosnki, naparstnice.

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 12:37, 01 maj 2024

Do góry
Ponieważ jestem chora i przez to uziemiona, to w ogrodzie mogę robić niestety jedynie fotki.
Pogoda piękna już od wczoraj, a ja ...

Czas na fotki.

Miodunki jeszcze kwitną, orliki zaczynają.

Za drzwiami do ogrodu... 12:21, 01 maj 2024

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 12:18, 01 maj 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczne wiosenne widoki u Ciebie Tulipany, szafirki, wiśnie, jabłonki. Cudnie U mnie już dawno po wiosennym kwitnieniu.

Jeszcze trochę drzew kwitnie i tulipany kończą, zaczynają czosnki. Mam jeszcze jakieś fotki sprzed kilku dni.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:14, 01 maj 2024

Do góry
Piękną mamy majówkę .
Miłego świętowania dziewczyny!

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:07, 01 maj 2024

Do góry
MIŁEGO MAJOWEGO WYPOCZYNKU

[img

Za drzwiami do ogrodu... 12:05, 01 maj 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, z pracami w ogrodzie zawsze pogodowa loteria, zaczynam odpuszczać bo mam za duży areał, a Ty rozumiem że chcesz mieć wycacane

Ula, próbuję to wszystko tak zorganizować, by mieć potem mniej pracy, za którą nie przepadam, czyli pielenia Więc ciągle coś dzielę ,przesadzam, dosadzam, obsadzam ściółkuję gdzie się da i czym się da. Podłożem popieczarkowym, korą słomą,trocinami, trawą, tam gdzie się da to pod spód daję kartony. To wszystko oczywiście też potrzebuje czasu, ale to akurat lubię robić
Wczoraj np. zatrwianami obsadzałam w koło rabatę z borówkami, poletko pod ogórki i gdzie tylko miałam wolny brzeg w rabatach na części warzywnej. Tak samo obsadzam sałatą i mimo, że jej tyle nie zjemy, to tych siewek mam tyle,że szkoda wyrzucić, a rozpikowane jak zawiążą główki , czy się rozrosną to zasłaniają chroniąc przed chwastem. Na bieżąco też kto mnie odwiedza, może być obdarowany sałatą do obiadu i bukietem do wazonu
A, że porządek lubię mieć( choć nie zawsze jest tak jak bym chciała) to takie obsadzania też wizualny porządek wprowadzają i odciągają oczy od chwastów, które przecież zawsze gdzieś będą

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:52, 01 maj 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Kasia, a wstawisz kilka zdjęć z wakacji?
Pokaż proszę gdzie chodziłaś tyle km

Wyskoczyłam na małe zwiedzanie . Wenecja, Murano, Burano, Werona, Padwa, Bolonia, Ferrara. Wróciłam zmęczona ale mega usatysfakcjonowana . Fotek mam milion . Wstawię te z elementem roślinnym.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:22, 01 maj 2024

Do góry
mrokasia napisał(a)
Boszszsz, ależ musi pachnieć !!!

Pokaż tego derenia.

Nie wiem czy coś widać
Duży krzak w małej doniczce aż listki mu nie urosły z suszy
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:16, 01 maj 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Tyle lilaków, aż mi wstyd że u siebie wcisnęłam tylko dwa

Tak, wstydź się
Masz szansę nadrobić i lilaki i derenie

Zerknij na te moje sadzonki winogron
Wydaje mi się że one są tak już wyprowadzone na 2 strony ?
To jak je dalej prowadzić ?
Czy z młodych pędów starać się zdobić kolejny poziom na 2 strony ?
Czy zagłębić je tak jeszcze prawie do miejsca rozgałęzienia a na zimę to zakopczykowac wszystko ?

Znalazłam coś takiego ale to chyba dotyczy młodych sadzonek, te moje wyglądają na starsze
April podbija las... 07:45, 01 maj 2024

Do góry
April napisał(a)

U innych tiarelki były szybsze.
Korę rozłożyłam, fajnie wygląda w deszczu. Super widok mi się z salonu otworzył na ogród.
Ja też mam ostatnio mało czasu w robocie. Niedługo nadrobimy

Jola to prawda widok z salonu masz boski ❤
W moim małym ogródeczku II 03:45, 01 maj 2024

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Zapewniam, że praca z klejem jest bardziej brudna. Mimo tego, już mam w planach sporą misę na wodę i pływającą fontannę, nie chciałam Ciebie zniechęcać wręcz przeciwnie.

Chętnie przyjrzałabym się tym pracom, jakaś fotorelacja będzie? U Ciebie zawsze urocze fotki
Za drzwiami do ogrodu... 00:52, 01 maj 2024

Do góry

Różowe tulipany okazały się być malinowe

Za drzwiami do ogrodu... 00:47, 01 maj 2024

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 00:38, 01 maj 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Aniu podziwiam dorodne sadzonki papryk i pomidorków .
U mnie w tym roku bidne.
Już posadzilas do szklarenki ?
Co tam działasz ogrodowo ?
Paprocie w koszu wyglądają pięknie.
Serduszka śliczna.
Moja przepadła.

Pomidory zaczęłam dziś sadzić do tunelu, ale jutro dopiero resztę, bo późno zaczęłam i nie zdążyłam ze wszystkimi. Wcześniej wysadzałam do gruntu zatrwiany, groszki pachnące, kapustę wczesną, kalarepki. Posadziłam też mieczyki i nowo zakupione lilie( ponad 30) Posadziłam też trzy borówki, bo te sadzone jesienią nie wszystkie się przyjęły. Kupione były jakieś słabo ukorzenione.
W minioną sobotę robiłam też mini rewolucję w rabacie przed domem. Wykorzystałam pomoc syna w wykopaniu dwóch iglaków i dwóch bukszpanowych kul. Ale o tym jeszcze napiszę jak skończę tam przeróbki i zrobię zdjęcia. Mam jeszcze kilka innych prac rozpoczętych, które będę teraz kontynuować, mam kilka dni wolnych też po majówce Czeka mnie jeszcze nawożenie róż , hortensji i powojników, zamówiłam nawozy im dedykowane. Bo wcześniej sypałam tylko granulowany obornik bydlęcy. Ciągle jest coś do zrobienia, ale ja w kwietniu niewiele robiłam w ogrodzie, bo praca, albo zła pogoda, albo ogólnie brak czasu i energii

Magary Dramaty z Rabaty 00:32, 01 maj 2024

Do góry
Dla Kasyi:

Żaden ósmy cud świata to nie jest, ale, tak jak pisałam wczoraj - mało czasu na decyzję miałam, ale wizję, że trzeba jedną dziurę zasłonić na sąsiedzkie widoki
Małżonek twierdzi, że pachnie cudnie Ja się nie wypowiadam w tym temacie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:29, 01 maj 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Na owadach słabo się znam, miał ze 4 cm długości

To jest oleica
Macie fajny rustykalny ogród i szklarenka też Wam fajna wyszła, a moja ciągle w planach
Dębowe zakątki 00:21, 01 maj 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudny ten klon Beni Maiko, taka żarówka czerwieni na wiosnę w ogrodzie

Aniu czy to naprawdę Beni Maiko. U mnie jeszcze nie wypuścił liści zawsze później wypuszcza.

Z tym stawem to rzeczywiście robota ziemska. Jaka radość, że już zrobione. Widzę, że wodę na puszczacie czy to jakiś potok przepływa. Jeszcze parę dni i wszystko w stawie się wyciszy. Posadz lilie wodne, tatarak widzę masz. Dobra roślina jest irys żółty oczyszcza wode.

My będziemy robić porządki w przyszłym tygodniu. Może się woda nagrzeje.
Ogródek Gosi 00:13, 01 maj 2024

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies