Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

April 07:48, 19 sie 2024

anpi napisał(a)

Aniu, przepraszam że dopiero teraz ale kolejny weekend odwiedzin ogrodowych pochłonął mój cały czas.
Bardzo dziękuję za wizytę i prezenty. Jak to fajnie poznać się na żywo. Pasja ogrodowa łączy w niesamowity sposób.
Gratuluję też nagrania do programu. Tak wspaniały ogród trzeba pokazywać. Jesteś mistrzynią w dekoracjach. Podziwiam. No i ten twój warzywnik, niesamowite wrażenia.

Jeszcze pytanko co do zdjęcia zacytowanego, to jest rutewka delavaya?
Agatorek 08:11, 19 sie 2024

Aniu, masz przepiękny ogród, pełny ogrodowych skarbów
Mam nadzieję, że uda mi się go kiedyś zobaczyć na żywo ❤️
anpi 10:21, 19 sie 2024

tulucy napisał(a)
Przyjadę na bank. Przy okazji poproszę o szkolenie paprykowe, bo u mnie nigdy się nie udawały...

To super! Zapraszam Prześledzimy razem co nie tak robisz z papryką, albo czego nie robisz a ja robię. Choć od momentu posadzenia jej w gruncie ( przygotowanym-może to podstawa?)) już nic z nią nie robię. Są wyciółkowane trawą, podwiązane do palików, oberwałam jedynie teraz trochę dolnych liści, by szybciej dojrzewały, deszcz je podlewa(raz ją podlałam gnojówką)
anpi 23:25, 25 sie 2024

abiko napisał(a)
Matko jakie zbiory, cudne.
Melduję, że grubosz się ukorzenił, buziol Ania.

Cieszę się! Moje też rosną
anpi 23:31, 25 sie 2024

basia3012 napisał(a)
Aniu, i ja gratuluję nagrania. Oczywiście daj znać jeśli będziesz znała termin emisji. Plony pomidorowo paprykowe na bogato.
Ja też w upały nie mam na nic siły. Ale może już się trochę ochłodzi.

Dam znać!
A upały dalej nie odpuszczają. Urlop mi się kończy, a zaległości nie bardzo nadrobione, nawet w domu robota mi nie idzie, trzeba zakładać klimę chyba, jak tak dalej pójdzie
anpi 00:16, 26 sie 2024

Gosialuk napisał(a)
Ania gratuluję. O występie w TV już u Ani Anabuko wyczytałam. Fajnie, że koleżanki cię zmotywowały, bo ogród będzie inspiracją dla wielu ogrodniczek.
A potem trafiałam na twoje wizyty u różnych koleżanek. Super wypoczynek i naoglądałaś się cudowności.
Ja też w te upały nie funkcjonuję, więc wszystko stoi, ale to dobrze, bo wypoczywam i będę miała więcej energii do działania potem.
Skorzystam z twojego sposobu na wysiewy w gruncie. Te ostróżki w warzywniku cały czas mam przed oczami.

Dzięki motywacji dziewczyn przynajmniej trochę ogarnęłam ogród z grubsza mimo upałów
z deszczem na zmianę. Musiałam przecież uzupełnić rabatę po stracie bukszpanów. Usunęłam też kamyczki z pomiędzy nich. Posadziłam Daniki i na razie wysypałam szarymi zrębkami, bo chciałam by jakoś wyróżniały się te " ścieżki z nimi"

Ale w jednej z rabat czekają mnie jeszcze przeróbki, bo ciągle mi coś nie gra. I miałam nadzieję w sierpniu ją skorygować, ale obawiam się przesadzać rośliny w te upały.
Spotkania i oglądanie ogrodów dziewczyn, to oczywiście super wspomnienia z urlopu!

Ostróżki już widać jak się obficie wysiały na przyszły sezon!
basia3012 22:56, 30 sie 2024

A wiesz Aniu, że ja przesadzałam 3 cisy i 3 bukszpany (zamiana miejscami cis za bukszpan) tydzień/dwa temu. Teraz chodzę i chucham i dmucham na nie. Oczywiście leję wodę.
anpi 00:05, 31 sie 2024

April napisał(a)

Aniu, przepraszam że dopiero teraz ale kolejny weekend odwiedzin ogrodowych pochłonął mój cały czas.
Bardzo dziękuję za wizytę i prezenty. Jak to fajnie poznać się na żywo. Pasja ogrodowa łączy w niesamowity sposób.
Gratuluję też nagrania do programu. Tak wspaniały ogród trzeba pokazywać. Jesteś mistrzynią w dekoracjach. Podziwiam. No i ten twój warzywnik, niesamowite wrażenia.

Jeszcze pytanko co do zdjęcia zacytowanego, to jest rutewka delavaya?

Jolu, ja jestem ciągle w jakimś niedoczasie. Nawet na urlopie
Bardzo się cieszę, że choć udało mi się zobaczyć tyle pięknych ogrodów i poznać przemiłych ludzi w tym sezonie.To chociaż wspomnienia będą, bo plany nie wykonane, a do pracy czas wracać
Ale będzie też pamiątka w postaci nagrania mojego ogrodu przez TV! Ciekawe doświadczenie, choć dla mnie bardzo stresujące.
Na plony warzywne też nie mam co narzekać, choć pogoda w te wakacje zaskakująca.

Tak to rutewka Delavaya. Zrobiła w tym roku niezłą chmurkę.
anpi 00:26, 31 sie 2024

Agatorek napisał(a)
Aniu, masz przepiękny ogród, pełny ogrodowych skarbów
Mam nadzieję, że uda mi się go kiedyś zobaczyć na żywo ❤️

Aga, zapraszam! Dzwoń i wpadaj!

anpi 00:34, 31 sie 2024

basia3012 napisał(a)
A wiesz Aniu, że ja przesadzałam 3 cisy i 3 bukszpany (zamiana miejscami cis za bukszpan) tydzień/dwa temu. Teraz chodzę i chucham i dmucham na nie. Oczywiście leję wodę.

Poczekam z tym sadzeniem już na ochłodzenie, bo i tak mam dużo podlewania. Przydał by się deszcz!