Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Miejsko & sielsko 15:23, 10 wrz 2014

Do góry
Z kulami będzie cudnie, ale może też warto spróbować ustawić kule, żeby tworzyły bukszpanowy zywoplocik Jak zerkniesz na nie z odległości to stwierdzisz która wersja bardziej Ci pasuje
Pozdrawiam zza miedzy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:45, 10 wrz 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Sebuś, piękne zdjęcia. Zawsze mnie zachwycają kwitnące hortki, Twoje też pochwalę, wielkie kwiaty mają!!!

W tym roku rzeczywiście poszalały z kwitnieniem

Pozdrawiam zaglądających
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:44, 10 wrz 2014

Do góry
Świetna wizytówka tak jak i ogród Inspiracje cebulowe zabójcze, dla portfela oczywiście U nas w marketach albo drogo albo nic nie ma Może to i lepiej
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:10, 10 wrz 2014

Do góry
Cudownie to wygląda, odmiana rozchodnika prześliczna i świetnie współgra z resztą roślin
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:48, 10 wrz 2014

Do góry
Może ostrożnie potraktuj te zdzbla octem nnałożonym na pędzel? Po prostu je wypali
Rozpoznawanie bylin 01:25, 10 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Na 99% Emerald'N'Gold

Bardzo dziękuje za odpowiedź , na wątku o identyfikacji iglaków mam też pytanie, więc jeśli jest ktoś kto orientuję się w iglakach to zapraszam
Pszczelarnia 20:45, 09 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Tyle tych róż tu proponują, że sfiksować można

Jesli Sebek tak mówi to co dopiero ja? Róze to dla mnie najbardziej trudny temat ogrodniczy. Pozdrawiam Ewo.
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 20:39, 09 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Morning light jest bardzo zwiewny, tego posadź

Znalazłam u Domi połączenie rh z variegatusem. Bardzo fajny zestaw.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=194
Postawić trawkę nad i... 18:56, 09 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
O rany, ale masz przepięknie! Danusia będzie dumna, że tak świetnie zrealizowałas projekt Super!

…tak, to projekt Gardenarium...jak każdy projekt robiony na odległość był obarczony kilkoma większymi i mniejszymi błędami…przed rozpoczęciem realizacji trafiliśmy na prawdziwych profesjonalistów „zza płotu”…Leszek i Przemek z Ogrody Jureccy pomogli nam w rozwiązywaniu problemów i realizacji projektu…
…jestem dumna że udało mi się przeprowadzić tą realizację od etapu projektu do stanu obecnego… a muszę dodać, że nie mogłam liczyć na wsparcie mojej projektantki w trakcie realizacji…dałam radę z M…” trawkę nad i postawili Jureccy…
Postawić trawkę nad i... 18:38, 09 wrz 2014

Do góry
O rany, ale masz przepięknie! Danusia będzie dumna, że tak świetnie zrealizowałas projekt Super!
Z czym posadzić tuje 'Smaragd' 17:00, 09 wrz 2014

Do góry
tomekm napisał(a)

Witam Cię Sebek. Liczę się z tym że pod świerkami może im być ciężko. Ale nie miałem wiele czasu na decyzję. Miałem okazję i kupiłem bardzo tanio smaragdy i musiałem działać i je posadzić ( kopane z gruntu) Żywopłot był w opłakanym stanie - już wykarczowany, świerki wysoko podcięte. Docelowo będę pisał o możliwość ich całkowitego wycięcia. Tylko chciałem to robić systematycznie - w miarę wzrostu tui wycinać coraz wyżej gałęzie drzew. Tuje są teraz za małe a świerki w dalszym ciągu izolują od ruchliwej drogi. Nic, będę dmuchał, chuchał, nawoził, nawadniał. Liczę że będzie OK.

Nie zapomniałeś o porządnych dołach zaprawionych dobrą ziemią (korzenie świerków są bardzo inwazyjne i płytko a szeroko się panoszą)?
Przy odpowiedniej pielęgnacji urosną. Ale jak potem usuniesz świerki jak będziesz miał żywopłot z tui? Na którą stronę je powalisz? Ja bym nie czekała.
Ogród z łezką 16:21, 09 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhh te Twoje wrzosy, po nocach się mi będą śnić
Miłego spotkania

Ładnie wyrosły Też je lubię Było rewelacyjnie
Z czym posadzić tuje 'Smaragd' 13:29, 09 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Szczerze jakby to był mój ogród to od razu wykarczowałbym ligustr wraz ze świerkami - i od razu posadził tuje Smaragd... One pod świerkami będą słabo rosnąć, bo one im wszystkie składniki odżywcze z gleby zabiorą...

Witam Cię Sebek. Liczę się z tym że pod świerkami może im być ciężko. Ale nie miałem wiele czasu na decyzję. Miałem okazję i kupiłem bardzo tanio smaragdy i musiałem działać i je posadzić ( kopane z gruntu) Żywopłot był w opłakanym stanie - już wykarczowany, świerki wysoko podcięte. Docelowo będę pisał o możliwość ich całkowitego wycięcia. Tylko chciałem to robić systematycznie - w miarę wzrostu tui wycinać coraz wyżej gałęzie drzew. Tuje są teraz za małe a świerki w dalszym ciągu izolują od ruchliwej drogi. Nic, będę dmuchał, chuchał, nawoził, nawadniał. Liczę że będzie OK.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:24, 09 wrz 2014

Do góry
Gabi, po pinach sądzę, że jesień u Ciebie będzie pełna inspiracji Tez będę polować na chryzantemy i dynie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:39, 08 wrz 2014

Do góry
O jeżuniu ile tego tam jest? Setki paczek chyba???
ogrodoweimpresjejolki 23:29, 08 wrz 2014

Do góry
Nie odwiedzaliśmy się może zbyt często, ale zawsze zapamiętam te trafne spostrzeżenia i dobre słowo pozostawiane u tak wielu z nas...

[*]
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 08 wrz 2014

Do góry
monika_kus napisał(a)
Cześć Sebku Wpadłam do Ciebie po poradę, mianowićie podpowiedz mi w jakiej odległości posadzić hortensje limelight od żywopłotu ze świerków serbskich. Chciałabym utworzyć szpaler z hortek przed serbami. Obecnie serby są malutkie i nie jestem pewna czy posadzić je w odległości 1m? Podczytuje forum i widziałam, że na Ciebie zawsze można liczyć. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Szczerze zależy to od tego w jaki sposób chcesz prowadzić serby i jak duża jest rabata na której rosną Jeśli świerki mają być puszczone naturalnie to zostaw przynajmniej 1.5 metra odstępu, jeśli będziesz je ciąć to 1.2 m powinno wystarczyć
Ogród Hrabiego 20:00, 08 wrz 2014

Do góry
Niezwykle klimatyczne miejsce stworzyłeś Bardzo indywidualne i eleganckie
Miejsko & sielsko 19:55, 08 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Zapytam ekspertke od buxow, bo się totalnie nie znam na tym
Ewo, czy jest jakaś odmiana bardziej odpowiednia na kule i taka na np. żywopłot prostokątny? Czy każda można ciąć na wszystkie sposoby?

Kazdą Mam nadzieję, że czytałaś artykuły Danusi?

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=bukszpan)
Moja codzienność - ogród Oli 18:52, 08 wrz 2014

Do góry

Bardzo Wam wszystkim serdecznie dziękuję ! miło się czyta takie słowa

bleebla molinię bardzo lubię za kolor i bezobsługowość, przesadzana i dzielona w największy sierpniowy upał ale żyje

Agatko chudy nie znaczy słaby teraz jest jak mnie się podoba a nie jak było od zawsze

Beatko mówię oficjalnie jestem z siebie dumna

Hogata bonsai dla ubogich bo zeszłorocznej zimie nie wiedzieć czemu kaput... kilka poszło w dobre ręce a reszta mimo iżbyły trzymane w ryzach były stare spore i brzydkie. Zostały wycięte i spalone

malkul bardzo lubię tą jeżówkę. Pracownik i kopacz roku heh dzięki kochana

Sebek poszukam przy pieleniu chwastów

mira nie wiem czy pamiętasz ale w zeszłym roku próbowałam zmienić jedną rabatę... niby było fajnie ale z resztą nie grało. W zimie postanowiłam, że muszę przeprowadzić całościowe zmiany bo tak nie będzie nic z tego a ja ciągle będę się wkurzać. Sąsiad zadowolony bo nie musi kosić pokrzyw przy murku a ja zyskałam troszkę miejsca

bdan zyskałam 2,5 metra szerokości na odcinku 42 metrów

agam przeważnie mało gadam więcej robię rozpracowałaś mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies