Cześć Sebku Wpadłam do Ciebie po poradę, mianowićie podpowiedz mi w jakiej odległości posadzić hortensje limelight od żywopłotu ze świerków serbskich. Chciałabym utworzyć szpaler z hortek przed serbami. Obecnie serby są malutkie i nie jestem pewna czy posadzić je w odległości 1m? Podczytuje forum i widziałam, że na Ciebie zawsze można liczyć. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Szczerze zależy to od tego w jaki sposób chcesz prowadzić serby i jak duża jest rabata na której rosną Jeśli świerki mają być puszczone naturalnie to zostaw przynajmniej 1.5 metra odstępu, jeśli będziesz je ciąć to 1.2 m powinno wystarczyć
Ale ja dawno nie byłam u ciebie!
Pięknie na rabatach- mimo późnego lata wszystko takie soczyste! I kolory i zieleń ! Zdjęcia przed i po fajne! A kompozycje doniczkowe jak zwykle zachwycają - ta surfinia cudna! Jak znajdę taka w orzyszłym roku to skopiuje!
Będzie mi miło, bo nie wiem kto w przyszłym roku będzie podlewać doniczkowe u mnie jak będę mieszkać kilkadziesiąt kilometrów dalej Hihi, dobrze, że mam rozmowy bez limitu to będę dzwonić do Mamy, żeby podlała kfffiatki w donicach