Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

malkul 08:47, 10 wrz 2014

Alez fantastyczne porównianie widać jakie zmiany jak porosło. ale jak ty babo wiecznie dosadzasz, grzebiesz, to jak ma nie porosnąć, widać że kochasz
dorciabe 08:48, 10 wrz 2014

Macham
A wizytówka świetna
Margarete 09:04, 10 wrz 2014

Zagladam, pozdrawiam.........
A teraz cofam sie, cofam.....żeby badrobić choc kilkanascie stron.
Miłego dnia !
Pszczelarnia 09:42, 10 wrz 2014

Zmiany, zmiany ..... . Na lepsze. Czy zdarzyło Ci się coś zmienić na "gorsze" (w ogrodzie?).
Kindzia 09:46, 10 wrz 2014

Marzenko masz tawuły? Trzeba je ciąć teraz?
WilczaGora 09:48, 10 wrz 2014

Kindzia napisał(a)

ja cięłam kilka dni temu
Kindzia 09:51, 10 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

ja cięłam kilka dni temu

Czyli w weekend muszę...dzięki
Milka 10:47, 10 wrz 2014

Ciąć, jeśli tego potrzebują, jeśli nie, po co ciąć
Sebek 14:44, 10 wrz 2014

Świetna wizytówka tak jak i ogród Inspiracje cebulowe zabójcze, dla portfela oczywiście U nas w marketach albo drogo albo nic nie ma Może to i lepiej
Madzenka 19:28, 10 wrz 2014

jalos napisał(a)
Madżen, dziękuję Ci za zdjęcia przed i po. Niesamowite jak wszystko urosło w ciągu 2 lat.
Wierz mi, że Twój ogród i jeszcze kilka innych jest dla mnie ideałem i, jak już kiedyś pisałam, mam nadzieję, że stanie się inspiracją.

Dziekuję. Mogę być Twa muzą
Wczoraj ogladałam w wizytowce zdjecia sprzed roku, kolosalna zmiana. Zatem bez obaw, wszystko szybko urosnie

AgnieszkaW napisał(a)
Wizytówkę zaktualizowaną widziałam, jest cudnie Szkoda, że nie dodałaś do niej jakiegoś jednego nowego postu - wyskoczyłaby na początek listy. Buziaki

Posta wstawię gdy nadejdzie jesień

lojalna_ napisał(a)
Niesamowita róznica przed i po rosliny i drzewa rosną jak oszalałe czytałam własnie jak tniesz graby. Czy musisz sie jeszcze wspinac na drabine przy tym cieciu jak to technicznie ogarniasz? Ciagle mnie nurtuja te techniczne sprawy dotyczace ciecia. Skoro przycinasz je 3 razy w roku to jak tniesz to nie sypie sie duzo lisci bo jeszcze młodziutkie. Martwi mnie moje sasiedztwo nie chciałabym zasmiecac sasiadom ich bajzlu na płotem bo tak taki koszmar jest ze jak trfi do nich kilka listkow to mi zaraz całe podwórko sprzatac

Piekne graby piekne zapisałam sobie nazwe a jaki one maja u Ciebie mniej wiecej wysoki sam pien , pytam bo chcialabym nie zasłaniac płotu tylko to co nad nim. Płot mógły stanowic wtedy tło dla traw

Lojalna - jeszcze rok temu cięłam bez drabiny. W tym roku po jednym cięciu z drabiną kupiliśmy nożyce na wysięgniku 2,5 m do ciecia na wysokości... Liście się nie sypią, spadają gałazki, ktore łatwo zbierac... Wszystkie graby mam posadzone ok 1 m od ogrodzenia. Zatem cięte systematycznie gałazki spadają na moją stronę ogrodu. Jesli pojedyncze spadną do sąsiadow to chyba zbierają bez słowa szczęsliwi , ze graby przyciełam....chyba mam bardziej wyrozumialych sąsiadów. Wg znanych mi przepisow nie musisz sprzątać liści u sąsiada... Masz obowiazek przycinania w przeciwnym razie sasiad moze urąbać to co wychodzi poza ogrodzenie. Dlatego ja mam przy plocie wylacznie formowane drzewa.
Wysokość pnia grabów mozesz sama ksztaltowac. Po prostu kupujesz jednopniowy badyl i wycinasz do odpowiedniej wysokosci wszystkie gałazki. Przez pewien czas probują odrastać ale w miare starzenia sie pnia już nic na bokach nie wyrasta.
malkul napisał(a)
Alez fantastyczne porównianie widać jakie zmiany jak porosło. ale jak ty babo wiecznie dosadzasz, grzebiesz, to jak ma nie porosnąć, widać że kochasz

Kocham, jak widać ze wzajemnością Babo
dorciabe napisał(a)
Macham
A wizytówka świetna

Dziękuję
Margarete napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam.........
A teraz cofam sie, cofam.....żeby badrobić choc kilkanascie stron.
Miłego dnia !

Witaj i miłego wieczoru życze

Pszczelarnia napisał(a)
Zmiany, zmiany ..... . Na lepsze. Czy zdarzyło Ci się coś zmienić na "gorsze" (w ogrodzie?).

Wielkrotnie
Kindzia napisał(a)

Kindzia, Wilcza, Milka nie mam tawuł. Dziekuję za tę wymianę informacji, zapewne jest pomocna
Sebek napisał(a)
Świetna wizytówka tak jak i ogród Inspiracje cebulowe zabójcze, dla portfela oczywiście U nas w marketach albo drogo albo nic nie ma Może to i lepiej

Sebciu inspiracje cebulowe to u AnaAn
Ja owszem dokupiałm wyłacznie biale, ostro różwe , purpurowe i czarnawe tulipany. Na razie jestem konsekwentna w tych kolorach