Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Mala_Mi 10:23, 09 wrz 2014

Pszczółko.. od kilku dni próbuję wczytać się ze zrozumieniem..... przy niuansach różanych się poddałam..... moja świadomość estetyczna takich wyżyn jeszcze nie osiągnęła... może i dobrze.
Czyściec Humello piękny.. ja sobie jakiegoś kupiłam.. ale bez odmiany... może to ten??

Jeżeli astry, floksy można korygować cięciem.. to może krwawnika też trzeba na dzień dobry przycinać.. wtedy jest zwarty i się nie pokłada.. .... może dam swoim krwawnikom ostatnią szansę.. o ile nei zapomnę wiosną przyciąć jak zaczną rosnąć do nieba.
monteverde 10:35, 09 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Ania, ta róża Lions Rose, jej kolor został wiernie oddany na tym zdjęciu. Ta "biel" jest fascynyująca, widziałam ją w masie "na żywo". Jeżeli ktoś szuka czegoś białego-budyniowego ale kremowego z rumieńcem, śliczna. Jej nazwa francuska to Champgne Moment. Ma coś z rumieńca szampańskiego (beż). I pachnie.

Granny nie pachnie.

Granny nie pachnie a Moment to istna bajkowa róża
tomekm 16:41, 09 wrz 2014

No dobrze, czas się przywitać. Nic dzisiaj w pracy nie zrobiłem, tak zafascynowany jestem Twoim wątkiem. Uwielbiam takie "klimaty", sielskie opisy z historią, duszą, charakterem... Wciągnąłem się. Tym bardziej mnie to pochłania ponieważ mieszkam również w okolicach Kłodzka.
Jestem początkującym ogrodnikiem, ale uczę się pilnie studiując i wzorując się na "Ogrodowiczowych Wyjadaczach". Tym czasem pozdrawiam serdecznie jeszcze raz, i wracam na stronę 100 Twojego wątku. Mam wiele do nadrobienia.
Pszczelarnia 18:02, 09 wrz 2014

tomekm napisał(a)
No dobrze, czas się przywitać. Nic dzisiaj w pracy nie zrobiłem, tak zafascynowany jestem Twoim wątkiem. Uwielbiam takie "klimaty", sielskie opisy z historią, duszą, charakterem... Wciągnąłem się. Tym bardziej mnie to pochłania ponieważ mieszkam również w okolicach Kłodzka.
Jestem początkującym ogrodnikiem, ale uczę się pilnie studiując i wzorując się na "Ogrodowiczowych Wyjadaczach". Tym czasem pozdrawiam serdecznie jeszcze raz, i wracam na stronę 100 Twojego wątku. Mam wiele do nadrobienia.

Witaj, nauczysz się wiele od "wyjadaczy". Posty w wątku przeskakuj "po obrazkach" ogrodowych i bądź już na bieżąco, nie trać czasu, biegnij do innych wątków. Na stronie 100 to chyba dostałam dużo kwiatów od Ogrodowiczan.
Bogdzia 20:45, 09 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Tyle tych róż tu proponują, że sfiksować można

Jesli Sebek tak mówi to co dopiero ja? Róze to dla mnie najbardziej trudny temat ogrodniczy. Pozdrawiam Ewo.
Pszczelarnia 20:50, 09 wrz 2014

Wrzesień.....
Czas cebulowych.
Oto połowa zamówienia. Jeszcze nie wsadzam do ziemi, bo za mokro i za ciepło.

A tymczasem Ta, wyprzedzając moje gorączkowe myśli, zakupił róże Poulsena (mus okrywać na zimę porządnie; a co ze zdrotnością?), bo mu się podobały. Wyglądają ponoć tak.
Excellent Cover z serii Town&Cuntry:

Quenn's Palace z serii Palace

I trzecia bez zdjęcia: Avila 2012 z serii Castle.

Pszczelarnia 21:13, 09 wrz 2014

Wrzesień: czas zbiorów, również w winnicach. Właściciel winnicy to ogrodnik czy rolnik?
Taki jest żywot winiarza zapisany w obrazach życia:

Mniej więcej w naszych szerokościach geograficznych krzewy winorośli dają plony przez 40 lat!

Beczki oczywiście powinny być dębowe.

Winna konewka? Jest z miedzi.

A to urządzenie do serwowania tzw. toczonego wina (lanego).

Pszczelarnia 21:27, 09 wrz 2014

Było, minęło. Przepiękna oranżeria, szklarnie, inspekty z XIX w. (Obok klasyka: pałac,kościół, plebania, park, monumentalne rzeźby wszystkich świętych na głównej ulicy.)
Może chociaż w kadrze na chwilę zatrzymamy to przemijanie?

Kondzio 21:32, 09 wrz 2014

Bajka, super chciałbym mieć taką posiadłość
Pszczelarnia 21:34, 09 wrz 2014

Wrzesień. Czas śliwek.

Koncertów w ruinach o znakomitej akustyce: