Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:47, 29 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorotko, fotek nie będę cytować, ale dekoracje cudne. Tak to nawet na święta dekorować można. Bardzo mi się podoba, chciałabym tak umieć. Buziaki

Myślę, że każda z nas to potrafi, tylko jeszcze nie spróbowała. Ja jestem typem kolekcjonerskim i ciągle coś znoszę do domu z przekonaniem, że na pewno się przyda, a że strych mam duży to mam gdzie przechowywać moje ,,przydasie"
Ogródek Iwony 20:46, 29 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko, nie rozpoznałam Twojego wątku nowy śliczny awatarek takie pomyłki wróżą szczęście, czyli Twój ogród będzie coraz piękniejszy tyle się u Ciebie dzieje, a mnie zaledwie kilka dni nie było. Trawki i róże super

Agnieszko, dziękuję.
Ja już spowalniam, na ten sezon niewiele zostało do zrobienia. Tylko podziwiać, jak rośnie. I w porę pookrywać roślinki, ale na to jeszcze jest czas. Teraz będę podglądać inne wątki. I planować dalsze prace na drugi rok.
Aha, muszę sobie kupić skarbonkę świnkę
Ogródek Iwony 20:42, 29 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Jaki piękny awatorek Iwonko.
A róże cudowne.
pozdrawiam

Joasiu, dziękuję za miłe słowa. To z dzisiejszej sesji, hi, hi.
Wyszłam na chwilę popielić w różach, tak z tarasu od kawy, nawet w kapciach. A M mnie obfocił w tych różach. Oby różyczki zimę przetrwały, to na drugi rok powinny pokazać latem, co potrafią, widziałam je u sąsiadki i się zakochałam w nich (Montana)
Ogródek Iwony 20:39, 29 wrz 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kiedyś miałam berberysa o czerwonych listkach z zółtą lamówka przy chodniku. Pięknie się przebarwiał, ale musiałam go przesadzić, bo to była trasa kanalizacji i w tym roku wcale nie przypomina tamtego pięknego krzewu, ani koloru na nim nie ma , ani lamówki.

Dorotko, może odchorował przesadzanie ? Poczekaj do drugiego roku. Albo miejsce mu nie służy ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:38, 29 wrz 2014

Do góry
Dorotko, fotek nie będę cytować, ale dekoracje cudne. Tak to nawet na święta dekorować można. Bardzo mi się podoba, chciałabym tak umieć. Buziaki
Lawendowy zawrót głowy 20:33, 29 wrz 2014

Do góry
Uf, wreszcie dogoniłam. Tyle było do poczytania. Ciekawie zapowiadają się nasadzenia przy płocie. Mi bardzo podobają się świerki. Śliczne, równe.
Jolu, ostatecznie zdecydowałaś się na którą wersję nasadzeń? Bo mi się podoba niesymetrycznie, ale ja tak mam.
Symetria mnie gryzie. Pozdrawiam
Ogród na glinie 20:21, 29 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyjemnego sadzenia, a właściwie chyba już posadzone Bo teraz już ciemno.

ło jejku padam
ja to nie wiem kiedy skończyć pracę w ogrodzie
kończyłam sadzenie pociemku
pewnie znowu będzie coś krzywo
jak oporządzę dom i dziatwę, to wrzucę poranne zdjęcia, reszta jutro bo ciemno było
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:48, 29 wrz 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Hahaha np. Hortensja bukietowa 'Ogrodowisko', albo Cis pospolity 'Danuta Młoźniak' Kupiłbym na pewno!

I znowu wszyscy by zgapiali, hi, hi,
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:10, 29 wrz 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
barwy jesieni

Witaj Zbyszku, nie znam tego, ale mi sie bardzo podobają kolory owoców
Pozdrawiam

Ogród na glinie 19:07, 29 wrz 2014

Do góry
Przyjemnego sadzenia, a właściwie chyba już posadzone Bo teraz już ciemno.
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 17:35, 29 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Aga. Przeczytałam sobie twój wątek i dobrze ci idzie praca. Przy tarasie już masz ładnie, domek śliczny.
Nie obsadzaj od razu wszystkiego. Zaplanuj i wykonaj do końca jedną rabatkę, albo jej kawałek (ja to nazywam sektorami ). Będzie cieszyć oko, a ty będziesz mogła działać dalej.
Gazety pod korą to dobra rzecz. Pozdrawiam Cię.
A trawy z donic sadziłam na początku września. Teraz mimo promocji już się wstrzymuję z następnymi zakupami ich - pogoda lubi płatać figle, a noce już są zimne. Ale to moje zdanie.

Witaj i dziękuję za miłe słowa
muszę koniecznie się pohamować i nie skakać po wszystkich rogach, została mi do przerobienia ostatnia rabata którą dzisiaj rozgrzebałam bo muszę posadzić gdzieś żurawki i liliowce które zakupiłam i kończę już na ten rok nasadzenia

jak widać na poniższym zdjęciu, przesadziłam już sosnę czarną a resztę muszę uporządkować bo rośliny rosną bez ładu i składu i pomyślałam że w tym rogu będzie dominował żółty kolor

Ogródek Iwony 17:30, 29 wrz 2014

Do góry
Hej Małgosiu, Pozdrawiam Zaglądałam dziś do Ciebie sprawdzić, jak idą prace
Ja nadal czekam na zamówione cebule, więc dziś tylko troszkę popieliłam i poleniuchowałam sobie. Przy okazji pielenia w różach M zrobił mi sesję, hi, hi. Tyle fotek dawno nie miałam zrobionych i mnie pokusiło wstawić jedno na awatarek.
Mój ogródeczek 15:26, 29 wrz 2014

Do góry
Co tu tak cicho? Pozdrawiam
Mały ogród Kasi 15:09, 29 wrz 2014

Do góry
Witaj Kasiu, przyszłam do Ciebie od Małgosi. Zdziwiło mnie, że masz tak mało postów, wątek niedługi, więc przeczytałam całość, fajne nasadzenia zrobiłaś, choć zawsze można coś jeszcze dosadzić. Dziewczyny na płotach robią ekrany z maty - widziałam taką np. w Obi, Ana-art też ma taką. Fajne tło dla tuj, jak się chce ktoś osłonić. Podobają mi się twoje cegły na ogrodzeniu, ja stawiałam murki do nasadzeń [przy tarasie, ale z cegły klinkierowej. Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Niestety, trochę więcej stron, ale pismo obrazkowe da się obaczyć.
Ogródek Iwony 14:57, 29 wrz 2014

Do góry
Miłego dnia wszystkim życzę. Dziś po pracy odpoczywam. Prawie Troszkę przyjemności w pieleniu
Powitanko... 13:53, 29 wrz 2014

Do góry
Iwk4 dzieki za podpowiedz.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:35, 29 wrz 2014

Do góry
Madżenko, co dzień wpadam po cichu do Ciebie, podczytuję i oglądam. Widziałam Cię na fotkach i się zdziwiłam. Dla mnie byłaś do tej pory krótkowłosą brunetką. A tu zupełna odwrotność. Pozdrawiam cieplutko
Podwórkowa rehabilitacja 13:24, 29 wrz 2014

Do góry
Reniu, jest jeszcze smagliczka białego koloru. Można kupić nasionka, wysiać do doniczek i porozsadzać wiosną. Takich wysianych samoczynnie miałam mało.
Ogród to życie 13:21, 29 wrz 2014

Do góry
Piękne jesienne kolory. Motylek na mojej róży usiadł i uciekł, nie zdążyłam fotki zrobić
Na Francuskiej 13:05, 29 wrz 2014

Do góry
Witaj, przyszłam do ciebie z tego wątku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje?page=60
Pomyślałam sobie, że muszę zobaczyć ogródek właścicielki tak pięknych pudełeczek. Pozdrawiam cieplutko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies