Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Powitanko... 13:00, 29 wrz 2014

Do góry
Ja też Cię witam cieplutko.
Najważniejsze, żeby po założeniu wątku uaktywnić w podpisie link do wątku.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:09, 29 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Violu, dziękuję za fotki. Ładnie wygląda, ale ja chyba dla koloru gdzieś jeden krzaczek wcisnę, bo na żywopłot nie ma już miejsca, a tam, gdzie chciałam, chyba wolę róże

Róża bije wszystko
Ogródek Janiny 11:12, 29 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam się przywitać, po ogródku pochodziłam. Bardzo ładnie działasz w ogrodzie. Sprawdzone roślinki zawsze pięknie wyglądają. Zaznaczam wątek, ciekawa jestem następnych działań.
Witam w moich skromnych progach, co do sprawdzonych roślin to też tak myślę nie ma co kombinować a potem martwić czy przetrwają. Jeszcze kończę jedną rabatę, wsadzę cebulowe i więcej chyba już nie zdąże.
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 10:27, 29 wrz 2014

Do góry
Witaj Aga. Przeczytałam sobie twój wątek i dobrze ci idzie praca. Przy tarasie już masz ładnie, domek śliczny.
Nie obsadzaj od razu wszystkiego. Zaplanuj i wykonaj do końca jedną rabatkę, albo jej kawałek (ja to nazywam sektorami ). Będzie cieszyć oko, a ty będziesz mogła działać dalej.
Gazety pod korą to dobra rzecz. Pozdrawiam Cię.
A trawy z donic sadziłam na początku września. Teraz mimo promocji już się wstrzymuję z następnymi zakupami ich - pogoda lubi płatać figle, a noce już są zimne. Ale to moje zdanie.
Mirkowy ogród (początki) 00:07, 29 wrz 2014

Do góry
Ogrodu pięknego na seteczke życzę
Podwórkowa rehabilitacja 22:48, 28 wrz 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Smagliczka nadmorska ma śliczny kolor. Aksamitka ecru interesująca.
Reniu, obejrzałam Twoje prace szydełkwe. Mogłabyś je wkleić do wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje, podobnie przepis na nalewkę do ogrodowej kuchni. Na pewno wiele osób zkorzysta

O, a ja nie wiedziałam, że taki wątek istnieje
Ogródek Ewy 22:44, 28 wrz 2014

Do góry
Faktycznie, ja mam chyba pigwowca - to te mniejsze, prawda ?
Nalewka była czyściutka, klarowna, soczek wcześniej też. Jest tylko jedno ale - chodzi o kolejność, co do czego lejesz. Musisz wlewać alkohol do soku, bo odwrotnie mętnieje - nie wiem dlaczego. Przekonałam się na własnej skórze. Podobnie jest z cytrynówką - zawsze alkohol do soku. W tym roku jeszcze nie robiłam, czekam na pierwsze przymrozki.
Ogródek Iwony 22:41, 28 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dorotko, one na początku były na dole zielono - żółte, wyglądały jak ognie. U mnie są na słoneczku i całe się przebarwiły. Ale faktycznie, lubię pić kawę na tarasie i na nie patrzeć sobie

Piękna fotka
pozdrawiam
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:40, 28 wrz 2014

Do góry
Kamilko, czy w tym roku planujesz jeszcze rozpocząć następną rabatkę,czy do wiosny będziesz zbierać siły ?
Ogród z platanem. 22:37, 28 wrz 2014

Do góry
Piękne drzewa. Rozplenice dodadzą im uroku. Poczekam, aż się przebarwią
Ogródek Ewy 22:29, 28 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewo, w zeszłym roku zebrałam pigwę podczas porządków w ogrodzie i o niej zapomniałam. W nocy był przymrozek - czyli zbiory robiłam trochę później, niż teraz. Następnego dnie się martwiłam, że zostawiłam ją w ogrodzie, ale o dziwo bardzo miękko się kroiła. Soczek szybko puścił. Potem powiedziałam o tym znajomej, co pigwówkę zawsze robi, a ona, że dobrze zrobiłam i że najlepszą się zbiera po pierwszych przymrozkach, ma wtedy więcej soku i lepiej się kroi

Owoc pigwowca jest twardszy od pigwy ale można spróbować. Zastanawia mnie tylko czy jak owoce są lekko zmrożone czy nie ma to wpływu na klarowność. Wiesz coś na ten temat?
Ogródek Iwony 22:26, 28 wrz 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne masz berberysy o ognisto-czerwonym kolorze.

Dorotko, one na początku były na dole zielono - żółte, wyglądały jak ognie. U mnie są na słoneczku i całe się przebarwiły. Ale faktycznie, lubię pić kawę na tarasie i na nie patrzeć sobie

Ogródek Iwony 22:23, 28 wrz 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Iwonko, odpisałam o pęcherznicy i jeszcze dwie fotki dodałam

Violu, dziękuję, zobaczyłam, podziwiałam
Ogródek Iwony 22:22, 28 wrz 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Irgę porządnie okryj na zimę, bo może przemarzać

Dziękuję za radę. Rozumiem, ze o miejsce szczepienia chodzi, czyli u góry ?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:22, 28 wrz 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Pęcherznica dla Iwonki: pierwsza fotka robione w czerwcu.

Dzisiaj Iwonko jest wysokości tuj i na szerokość też się rozeszła.Wsadzone są trzy krzaczki, oczywiście za gęsto.

Violu, dziękuję za fotki. Ładnie wygląda, ale ja chyba dla koloru gdzieś jeden krzaczek wcisnę, bo na żywopłot nie ma już miejsca, a tam, gdzie chciałam, chyba wolę róże
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:55, 28 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Violu, jakie masz doświadczenie z pęcherznicą? Zastanawiałam się jesienią, czy nie zaprosić jej do mojego ogrodu. Nie kupiłam, bo mi się podobała żółta, e-Musiowi czerwona i nie doszliśmy do porozumienia. Czytałam, że można z niej szpaler sadzić, jeszcze pomysłu na nią nie mam.

Iwonko, mam jak najlepsze zdanie o tej pęcherznicy. To Luteus. Kupiona na wiosnę jako małe 30 cm krzaczki, teraz są około metrowej wysokości , a niektóre gałązki mają prawie 1,40m. Latem była bardziej żółta, nawet taka fluorescencyjna. Teraz trochę zzieleniała. Liście piękne, zdrowe, żadnych chorób (odpukać); jeden raz podcinałam gałązki, wsadziłam do ziemi, wszystkie się ukorzeniły. Na żywopłot jak najbardziej odpowiednia (jedyny minus, że traci listki na zimę). Poszukam jeszcze innego zdjęcia to wstawię. Mam również pęcherznicę Lady in Red, ale coś mi słabo rośnie; posadziłam ją pod koniec lata, może nie zdążyła się zaklimatyzować. Nie wiem czy mam zdjęcie. Chyba nie, jutro pstryknę fotkę, albo poszukaj w necie, bo ta moja słabo będzie się prezentować. W rzeczywistości nie jest tak czerwona jak na zdjęciach.

Obie odmiany piękne. Zależy czy chcesz rozjaśnić miejsce czy niekoniecznie bo każda pęcherznica bordowa w żywopłocie będzie ciemna, prawie brązowa/brunatna.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:21, 28 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na tę rabatkę czekałam Vanilki się pięknie wybarwiły.

Na t rabatkę poszło wiosną parę taczek kompostu i tu nie tylko roslinki szaleją ale i chwasty. Jak się jutro wyrobię z planami to muszę tu porządnie wypielić i wsadzę sporo tulipanów bo wiosną będzie łysa. A wiosną pociągnę dalej wanilki i miscanty ML.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:16, 28 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Na tę rabatkę czekałam Vanilki się pięknie wybarwiły.
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 19:10, 28 wrz 2014

Do góry
Czekamy
Zakątek z fioletową ławeczką 19:06, 28 wrz 2014

Do góry
Doniu, u nas dziś było słoneczko, ale chłodno. Pozdrawiam.
Doczekałaś się sporo kwiatuszków w tym roku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies