Może i moje ruszą w przyszłym roku, ale zdecydowanie muszę je przesadzić i dać lepszą ziemię, bo mam wyrzuty sumienia, że tak posadziłam je w uragających warunkach. A berberysy kocham właśnie z powodu ich kolorów i jesiennych przebarwień
Znalazłam zdjęcie czerwonej pęcherznicy Lady in Red. Posadzona pod koniec lipca, przycięta, wypuściła młode listki, ale jakoś "nie chce jej sie"..... Powoli rośnie, jakoś nietypowo dla pęcherznicy
I jeszcze pytanie z serii " Jak nie zadam, to nie zasnę" - czy do Red Leonardo da Vinci pasuje któraś z tych róż: White meillandina, Aspirin Rose, Larissa; do posadzenia obok siebie, na zasadzie uzupełnienia wysokości i koloru na tle domu???? Pytanie do tych z Was, którzy mają red Leonardo, bo on ponoć nie jest RED. Please
Czy można jeszcz przyciąć brzozę czy już za późno? Namyśliłam się na wyższe wyprowadzenie pnia pozdrawiam, u mnie słońce. Lecę pokopać, ciągnę dalej pierwszy rzad nasadzeń. Dzisiaj rozpoczynam akcję: `pięć yellow ribbon`
Viola, zdecydowałaś się? Podpowiedział Ci ktoś?
Ale pracujesz! U mnie jakoś cienko ostatnio. Albo po prostu lato mnie przyzwyczaiło do tego, że codziennie minimum 3 godz roboty w ziemi Pozdrawiam!