Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 12:09, 29 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Violu, dziękuję za fotki. Ładnie wygląda, ale ja chyba dla koloru gdzieś jeden krzaczek wcisnę, bo na żywopłot nie ma już miejsca, a tam, gdzie chciałam, chyba wolę róże

Róża bije wszystko
Viola 12:18, 29 wrz 2014

Marcin89 napisał(a)
Witaj, wtrącę się do dyskusji hehe. U babci rośnie dosłownie jeden berberys w odmianie rzekomo Red Carpet. Ale śmiesznie na kolorowo się przebarwia. Ogólnie w pierwszym roku po posadzeniu rósł wolno, teraz jakby ruszył. Gleba typowo piaszczysta.

Może i moje ruszą w przyszłym roku, ale zdecydowanie muszę je przesadzić i dać lepszą ziemię, bo mam wyrzuty sumienia, że tak posadziłam je w uragających warunkach. A berberysy kocham właśnie z powodu ich kolorów i jesiennych przebarwień
Viola 12:21, 29 wrz 2014

yolka napisał(a)
Pozdrawiam Violu, ściana powoli się zasłania, będzie super. Pozdrawiam

Witaj Jolu Pozdrawiam poniedziałkowo na cały tydzień
Viola 19:32, 29 wrz 2014

Znalazłam zdjęcie czerwonej pęcherznicy Lady in Red. Posadzona pod koniec lipca, przycięta, wypuściła młode listki, ale jakoś "nie chce jej sie"..... Powoli rośnie, jakoś nietypowo dla pęcherznicy

Jagodaa 21:45, 29 wrz 2014

Ruszy w przyszłym sezonie
Viola 21:58, 29 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Ruszy w przyszłym sezonie

Też mam taka nadzieję Mało tego, jestem pewna, bo to przecież silne rośliny są (no chyba, że je zepsuję )
Viola 22:10, 29 wrz 2014

I jeszcze pytanie z serii " Jak nie zadam, to nie zasnę" - czy do Red Leonardo da Vinci pasuje któraś z tych róż: White meillandina, Aspirin Rose, Larissa; do posadzenia obok siebie, na zasadzie uzupełnienia wysokości i koloru na tle domu???? Pytanie do tych z Was, którzy mają red Leonardo, bo on ponoć nie jest RED. Please
JoannA 21:53, 30 wrz 2014

Viola napisał(a)
I jeszcze pytanie z serii " Jak nie zadam, to nie zasnę" - czy do Red Leonardo da Vinci pasuje któraś z tych róż: White meillandina, Aspirin Rose, Larissa; do posadzenia obok siebie, na zasadzie uzupełnienia wysokości i koloru na tle domu???? Pytanie do tych z Was, którzy mają red Leonardo, bo on ponoć nie jest RED. Please

Wstawiłam fotki Red Leonardo...
On wcale nie jest Red, bardziej malinowy.
Viola 16:47, 01 paź 2014

Czy można jeszcz przyciąć brzozę czy już za późno? Namyśliłam się na wyższe wyprowadzenie pnia pozdrawiam, u mnie słońce. Lecę pokopać, ciągnę dalej pierwszy rzad nasadzeń. Dzisiaj rozpoczynam akcję: `pięć yellow ribbon`
kosolka 17:47, 01 paź 2014

Viola napisał(a)

Viola, zdecydowałaś się? Podpowiedział Ci ktoś?
Ale pracujesz! U mnie jakoś cienko ostatnio. Albo po prostu lato mnie przyzwyczaiło do tego, że codziennie minimum 3 godz roboty w ziemi Pozdrawiam!