Cześć. Twój wątek poleciła mi Anda i nie pomyliła się, ładnie tu u ciebie. Jak każda uzależniona od ogrodnictwa osoba, natychmiast chcę u siebie to, co zobaczyłam u ciebie- normalka, już się przyzwyczaiłam. Ponieważ mam na działce niewielki domek, który obecnie robi jedynie za składzik (a przygotowujemy się mentalnie do przerobienia go na kurnik) to przychodze z kilkoma pytaniami. Ta kratka, której użyłaś. Piszesz, że to eko kratka. Czy to jest element systemu do zielonych dachów czy po prostu taka kratka jak się kładzie na podjazd? W jaki sposób ona jest przymocowana? Nasz dach jest kryty gontem papowym, ale wygląda beznadziejnie i zaczyna miejscami się odrywać. Czy myślisz, że zwykła folia budowlana wystarczyłaby w tej sytuacji? Kładziona na papę oczywiscie. I największa dla mnie zagwozdka. Jak wygląda odprowadzenia wody? Ta kratka ma od spodu jakieś nacięcia żeby woda mogła odpływać? My nie mamy na tym domku rynien, daszek jest wysunięty i spływa swobodnie. Ale żeby taka kratka się trzymała to trzeba ją jakoś zakleszczyć? Czy pokażesz przy okazji jak ty masz wykończone krawędzie? Czyli te miejsca gdzie spływa woda? Nie widzę problemu żeby spływała swobodnie, ale wtedy nie wiem jak ta kratka ma się trzymać bez podparcia... Muszę mieć obczajone wszystko wcześniej. Z góry dziękuję. Ślicznie tu masz i witaj na forum
Kochani, szukałam takich gadżetów i nie mogłam ich nigdzie znależć. A tu wczoraj mój mąż zrobił takie gwiazdki i już na wiosnę tulipanki. Jeszcze się odgraża, że zrobi księżyce, serduszka i takie klasyczne kwiatki z półokrągłymi płatkami. Prawda, że zdolny? Ziemia w skrzynkach zamarzła więc nie mogłam gwiazdek w nie wcisnąć. I tak na schodach zrobiłam im zdjęcia. Ale na przyszły rok jak znalazł. Pozdrawiam.