Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zdjęcia Roku 15:31, 27 sty 2019

Do góry
Bardzo Ci dziękuję, ze poniesiesz jeśli nie kłopot

no coś Ty siłownię będe miał zgłowy
Zdjęcia Roku 15:27, 27 sty 2019

Do góry
Miały być zakupy, a Oni mi tu moją czapkę wciskają

dorzućcie Jej jeszcze rękawiczki

No popatrz dali mi te rękawiczki i teraz nic się już nie zmieści

no mówię, ze nie wejdzie mówię?

o tyyyle brakuje żeby wlazło tyyyyle

W ogródku emerytki 15:25, 27 sty 2019

Do góry
A chwilę później na niebie było tak

Życie w wiejskim ogrodzie 15:14, 27 sty 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Polemizowałabym, u mnie kwitnie hiacynt
Masz, ładny, bardzo zadbany ogród.
Pozdrawiam!
Mój ogrodowy pamiętnik 15:10, 27 sty 2019

Do góry
A może zrób coś takiego: żwirek, w nim pod siatką kilka, punktowo posadzonych różnych miniaturowych iglaków, a przed nimi duże kamienie.
Psy obsikają kamienie, którym nie zaszkodzą
Powstanie taki nietypowy ogród pseudo japoński.
Oczywiście pod iglakami bez folii, tylko gruba warstwa żwirku.
Nie umiem rysować w komputerze, zrobiłam taki szkic.
Sałatka pokrzywowa 14:58, 27 sty 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)

Trochę zdjęć z okolicy:

Na takim czymś się bawiłam podczas letnich wakacji u babci.
Zdjęcia Roku 14:56, 27 sty 2019

Do góry
A mnie w związku z robieniem fotek na forum mężuś zrobił takie coś

Za drzwiami do ogrodu... 14:52, 27 sty 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Mmmmm.... pachnie latem

Takie rzeczy to tylko u nas ...lato w środku zimy
Tu pachnie latem gdy za oknem...:
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:41, 27 sty 2019

Do góry
Witam się ..

Wróciłam...weselicho udane,podróż też bez przygód..Jestem szczęśliwa i zadowalona...nooo i mam nowego członka rodziny- zięcia

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 14:39, 27 sty 2019

Do góry
m_gocha napisał(a)
Grudzień 2018`
_________

Grudzień rozpoczął się szaro, buro, ponuro.. Dodatkowo krótkie dni nie nastrajały pozytywnie
Dopiero po połowie grudnia pojawił się śnieg i na chwilę przykrył białą pierzynką ogród.
Cieszył za sam fakt, że się pojawił, za biel w tej szarości, za okrycie niczym ciepłą pierzynką wszelkich roślinek zwłaszcza tych wsadzanych późną jesienią i za wilgoć jaką zostawi wysuszonej upalnym i bezdeszczowym latem ziemi

Po świętach zaczęło się odliczanie ile to jeszcze do wiosny… 3 miesiące. Nie tak dużo

Cięte krzewy i bez śniegu i pod śniegiem piękne. Te formy to chyba pół świata podziwia i Ci zazdrości.
A wianki tez bardzo ładne. Czy te czerwone owocki to naturalne? Fajnie wygląda połaczenie świerku z hortensjami. Chyba taki sobie sprawię na przyszłą zimę. Pozdrawiam.
Ogród Basi 14:38, 27 sty 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Witaj w nowym roku . Ja swoje jeżyki schowałam na zimę pod daszek, nie byłam pewna czy śnieg im nie zaszkodzi, a jest go u nas całkiem sporo . Jak spadł 12 grudnia tak cały czas dosypuje.
W ubiegłym roku kupiłam listewki i miałam zamiar zrobić podobne lampiony, ale zrobiło się zimno i listewki leżą. Teraz jak widzę u Ciebie w tym stroiku to tak mi się spodobały, że na pewno wiosną wezmę się za nie. Pozdrawiam i byle do wiosny.
Moja ostoja 14:30, 27 sty 2019

Do góry
Elu co to za biała azalia? Niesamowicie kwitnie.

Za drzwiami do ogrodu... 14:19, 27 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Tak,ta z żółtymi owocami Malus Golden Hornet jest warta uwagi
W przyszłym roku muszę też jakoś zebrać jabłuszka z mojej właśnie żeby zrobić je syropie.Jak w tym roku się obejrzałam to już były za bardzo podsuszone,nadawały się tylko do dekoracji np. w wiankuTaki robiłam któregoś roku,właśnie je wykorzystującŻółte też fajnie by wyglądały w dekoracjach jesiennych

I jeszcze zapytam o ten wianek. Aniu, czy to na jesieni robiony czy teraz w styczniu. Bo te listki tak mnie zastanowiły, czy to zimozielone? Czy takie na jesieni były? Pięknie ten wianek Ci wyszedł. Bardzo, bardzo ładny.
Za drzwiami do ogrodu... 14:13, 27 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Kosmosy chyba nie lubią skrajności...na próchniczej ,dobrze nawożonej faktycznie idą w pień i mają mało kwiatów.U mnie najlepiej wyglądały właśnie na słabszej piaszczystej ziemi i w dużych skupiskach,właśnie pomieszanych różnych ,jednorocznych: kosmosy, nagietki,ostróżeczki .Nie często podlewane,właściwie tylko czasem,gdy już naprawdę susza.Może miałaś je na całkiem postnej,suchej ziemi.U mnie jednak co jakiś czas trochę kompostu tam trafia Bo to takie rabatki przywarzywnikowe.Niestety wg mnie takie rabaty mają właśnie trochę za krótki czas swojej świetności w wyglądzie i bardziej sprawdzają się w takiej nieformalnej części ogrodu ,a nie na rabatę np na wprost tarasu ,gdzie ja lubię też wiosną i późną jesienią fajne widoczki.

Aniu, czy na drugim i ostatnim zdjęciu te niebieskie to ostróżki? Czy to takie z tych mniej chimerycznych? Jeśli chciałabym sobie wysiać sama to czy mogłabyś mi doradzić jakąś odmianę mniej kapryśną? I czy miałabym już wysiewać?

Pozdrawiam.
W ogródku emerytki 14:10, 27 sty 2019

Do góry
Taki widok miałam przed chwilą

Życie w wiejskim ogrodzie 13:53, 27 sty 2019

Do góry

Długie wieczory sprzyjają nadrabianiu zaległości w literaturze. Snują się nowe plany na najbliższy sezon a tych w głowie całe mnóstwo.

Życie w wiejskim ogrodzie 13:53, 27 sty 2019

Do góry

Nieśmiało gromadzą się nowości ogrodowe, będą i ciut większe. Póki co zima studzi realizację pomysłów.

Życie w wiejskim ogrodzie 13:52, 27 sty 2019

Do góry

Witajcie w nowym roku. Styczeń daje się mocno we znaki, po intensywnych opadach śniegu przychodzi odwilż i tak w kółko. Ogród w białej szacie pięknie się prezentuje ale jak jej ubywa człowiek myśli o wiośnie intensywniej choć ta pewnie nie przyjdzie do mnie tak szybko.

Z siewami pewnie wystartuję dopiero na początku marca. W tym sezonie będą to głównie warzywa i zioła. Rośliny ozdobne kupię na bieżąco wedle potrzeb i uznania.

Pierwsze rośliny kwitnące w donicach jeśli pogoda pozwoli pojawią się w kwietniu, są to zazwyczaj bratki i cebulowe. Nie mam jeszcze pomysłu na kolor przewodni na ten sezon, jakieś propozycje ?

Między polem, a lasem. 13:52, 27 sty 2019

Do góry
kawa8002 napisał(a)
TU przed tarasem także.

Zagladam do ciebie od poczatku i widze taras pytanie jakie to drzewo i czy jest przykryty bo nie widze dobrze.

Zima urocza tylko w tym roku bardzo kaprysna 2 dni slonca i mrozu 2 dni odwilz i tak w kolo. Narazie snieg jest i tak trzymac u nas pada snieg ale nieprzyjemny wiatr wiec siedze w domu.

Pozdrawiam Kawus
Tu narazie jest ściernisko... 13:17, 27 sty 2019

Do góry
Dzisiaj u nas odwilż na całego, 4 stopnie na plusie i pada deszcz. W ogrodzie szaro i buro, za to zaczynają wchodzić krokusy i tulipany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies