Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:14, 12 gru 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Jeszcze kilka dzisiejszych fotek, bo potem pewnie znów będzie posucha....

Ogrodowy salon, pięknie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:54, 12 gru 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Taka babcia to skarb
No ciekawe, czy moje dzieci też tak myślą. Zawsze chętnie z wnukiem zostaję, a On potrafi wykończyć człowieka swoją bezgraniczną energią, w zabawie trzeba mu przecież dorównać i jeszcze go czymś zaskoczyć.

...uDany ogród 17:49, 12 gru 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pierwsze skojarzenia na widok tych zdjęć - jak w bajce. A u mnie śniegu nie ma.

Gosiu uwielbiam ośnieżony świat, bardzo mi się podobają takie białe kubraczki na roślinach
Dziękuję, to miłe co napisałaś!
U nas trochę się stopiło w ciągu dnia, ale teraz znów sypie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:47, 12 gru 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko jesteś nieziemską babcią
Dziękuję Małgosiu zamęczyłam wnuka, po chwili znów domagał się dalszych zabaw.

Moja dzisiejsza zima.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:38, 12 gru 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Nie dziwię się wnusiowi. Sam bym chyba nie wytrzymał
Piękności. Słodkości.
U mnie tych piękności jest dużo więcej. Piękną zimę dziś rano miałam, latałam do wszystkich okien, a później złapałam aparat i pobiegłam do ogrodu nie tylko swojego bo i w "Przedziwnym ogrodzie" też byłam.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:38, 12 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Urocze!
Skąd Ty Kobieto bierzesz te wszystkie pomysły na wszelkiego roczaju upiększacze - i czas na ich wykonanie???
Jeszcze jak przeczytałam o 40 punktach dokarmiania ptaków ... no, nawet obejść to wszytko, żeby uzupełnić jedzonko to wyczyn nie lada.
Ja też mam głowę pełną pomysłów, ale nijak w czasie nie wyrabiam się z ich realizacją
Podziwiam szczerze
Za drzwiami do ogrodu... 17:36, 12 gru 2018

Do góry
Zaglądaj Bogusiu, półeczki jeszcze nie mają tegorocznego wystroju,tamte fotki wcześniejsze,ale coś wymyślę

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:35, 12 gru 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ale to piękne, artystka z ciebie

Ciekawe czy przyprószyło dziś u Ciebie ten zakątek? Może chociaż lekko musnęło śniegiem...

U mnie nie trzyma się śnieg - tak mam ciepło
Na razie tworze szkic konstrukcji salonu. Jak sie ociepli to zacznę budowę.
Dołem chce jeszcze z bloczków rynne/donice wymurować. Ale musi być ok 7-10 stopni na plusie więc jeszcze poczekam .
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:27, 12 gru 2018

Do góry
Mokry śnieg i temperatura ciut powyżej zera, to nie są moje ulubione klimaty.
Systematycznie posypuję rabaty popiołem drzewnym- topniejący śnieg wprowadzi potas w glebę. Szukam plusów.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:27, 12 gru 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, obejrzałam te Twoje cudeńka do schrupania. Na pewno są tak pyszne jak ładne. Pracy dużo ale jaki efekt. Pierniczki nie tylko są pyszne ale jaki zapach jest w całym domu. Prawda? Robiłam co roku pierniczki ale w tym roku muszę ograniczyć się do minimum bo mam trochę mało czasu na przygotowania do świąt. Niestety.
Też lubię obdarowywać innych upominkami własnej produkcji. Teraz robię bombki w prezencie dla najbliższych. Jak zrobię to pokażę.
Wiesz Dorotko, chciałabym zrobić na święta jakiś makowiec na spodzie kruchym lub innym. Nie taki zawijany. Jakiś prosty. Pomyślałam, zapytam Dorotkę. Może mi coś doradzi i podeśle jakiś przepis. Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam.
Basiu ja mam dużo czasu i już zaczęłam przygotowania do świąt. Wczoraj miałam wnuka, więc było 6 godzin intensywnej zabawy. Budowaliśmy namiot, który kiedyś sama uszyłam, robiliśmy ognisko na którym piekliśmy złowione ryby, a później pozwoliłam mu lukrować pierniczki. On bardzo lubi zajadać pierniczki, więc był bardzo dumny, z tych co sam polukrował.

Też robiłam bombki metodą decupage, ale one zostają u mnie. Za kilka dni pokażę gotowy stroik w kuchni, bo z myślą o kuchni je robiłam.

Mam sprawdzony przepis na makowiec zaraz Ci podeślę.

Pierniczki pachną u mnie w całym domu, w salonie już stoi dwie wioski zbudowane z pierników.
Pozdrawiam

Do raju daleko - u Ewy 17:26, 12 gru 2018

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 17:21, 12 gru 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Witaj Aniu piękne cudeńka robisz

Miło słyszeć tyle pochwał

A tu kuchenna półeczka w różnych odsłonach.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:21, 12 gru 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Derenie zimą - to tyle mocy dają jak się na ten kolor czerwony patrzy Ja dopiero w zeszłym roku zaczęłam z nimi przygodę, ale już rozmnażam je odkładami poziomymi, żeby na wiosnę mieć nowe sadzonki i dłuuuuuuuuugi szpaler z nich stworzyć

Szpalerków nie mam i w sumie bardziej je widzą sąsiedzi niż ja.

Do raju daleko - u Ewy 17:19, 12 gru 2018

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:18, 12 gru 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)

Osz jakie to ładne

Latem też takie było.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:16, 12 gru 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Wygląda na to, że wielką wtopę ogrodniczą zaliczyłam
Swoje derenie posadziłam za gęsto, wychodząc z założenia, że gałęzie muszą stworzyć gęstą masę, żeby ich kolor był widoczny z daleka. Do tego dałam między nimi ciemierniki i planowałam właśnie wycinać te najniższe gałęzie dereni, żeby ciemierniki miały miejsce.
Oh well...

Pod nimi trudno coś wsadzić, żeby wyglądało elegancko.
Te wysadzone spod brzóz urozmaiciły nieformalne nasadzenia z różności. Latem dają ładne jasne plamki.

Do raju daleko - u Ewy 17:12, 12 gru 2018

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 17:09, 12 gru 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
O nowe ozdoby kaktusowe, pięknie skomponowane z tym okienkiem...Takie 2 okienka też mam w sypialni... Tylko są białe.

Tak , moje też było białe...już nie jest i będzie może jeszcze inne,bo teraz to tak byle jak pomazane.
Do raju daleko - u Ewy 17:01, 12 gru 2018

Do góry
Wstawię Wam kilka zdjęć z dekoracji świetlnych z Gdańska.

Za drzwiami do ogrodu... 16:56, 12 gru 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Aniu bardzo ładnie wyglądają te wszystkie kaktusiki
A gdzie Ty tyle ich zamiescilas ?
Okno świetne. Nowe ?

Aniu to zaledwie trzy doniczki,spokojnie mieszczą się na jednym parapecie Te na zdjęciach w kienku ,to nie moje,ale muszę pomyśleć na zrobieniu obrazków z mojej sesji kaktusów i latem z rozchodników
Okienko nowe z Pep... ,plastikowe -białe było.Machnęłam farbą kredową byle jak na potrzeby sesji ,ale można łatwo zmyć bo nie utwardzałam .Docelowo może będę malować bardziej w szarościach,miało zawisnąć z lustrem w ogrodzie,ale jeszcze ostatecznego pomysłu nie mam.Kilka dziewczyn z O.takie okienka kupiło i od nich się dowiedziałam gdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies