Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:34, 08 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jutro będę obdarowywała pierniczkami.

Ależ pracy włożyłaś!!!
Pięknie
Słoneczny Ogród 12:50, 08 gru 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Pieknie polukrowalas ogrod

O tak właśnie, bo robiłam lukier ostatnio...

Ogród z widokiem na jezioro 12:46, 08 gru 2018

Do góry
jankosia napisał(a)
No dobrze, że chociaż ty wrzuciłaś trochę więcej zdjęć. Ale jeszcze nie skończyłaś dodawać, hę?
Super miałyście. Ale ta szkółka z palmami i kaktusami prawdziwy wyczes Przywiozłaś coś? W sensie jakieś nasionka albo szczepki? Tylko nie kłam

Jankosiu, miałyśmy zamiar zabrać łupy, ale atrakcje ostatnich dni spowodowały, że myślało się o zupełnie czymś innym. Zabrałyśmy skarby plaży i oceanu, zwłaszcza, że z CV jeszcze wolno robić to legalnie. A sadzonki rosły na ulicy

U nas pomiędzy kostką wyrasta zielsko i trawa, a tam palmy
Propozycja kompozycji do donicy

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:46, 08 gru 2018

Do góry
Zabrałam dziś trochę werbeny, ale większość jeszcze kwitnie...
Czy ja mogę ją wysuszyć na grzejniku?

p
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:59, 08 gru 2018

Do góry
iwka napisał(a)

Wracam do tego zdjęcia, bo przez sklerozę nie skomentowałam...choć skleroza twierdzi, że tak było

A więc chciałam wyrazić zachwyt nad wyściółkowaniem liśćmi.
Czy to nie wygląda cudnie naturalnie? I dodatkowo daje schronienie i pokarm wszelkim dżdżownicom i innym glebowym organizmom, a ziemię chroni przed erozją.
Też uwielbiam liście na swoich rabatach
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:35, 08 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Temu cyprysikowi dobrze by było w zyciu ulżyć i obciąć (albo chociaż mocno skrócić) tą pionową gałązkę po lewej stronie. Ta gałązka bardzo chce być drugim przewodnikiem. A to w przyszłości wróży problemy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:44, 08 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dla Bogdzi takie ptaszki choć wiem, ze wolałaby żywe. może jutro coś upoluję

Bardzo ładne choc nie sa zywe, dziekuję.
Moja glebo terapia 08:34, 08 gru 2018

Do góry
Hi hi hi no dzięki bardzo Aniu.

O technicznych aspektach piwniczki nie wiele mogę powiedzieć niestety, jak rodzice kupili działkę to ona tam już była.

Wygląda na wkopaną w nierówność terenu ale jak by co to zapraszam w sezonie mąż sobie oglądnie na żywo jak to wygląda

Bawarka 22:45, 07 gru 2018

Do góry
New Dawn i poziomki w grudniu po poludniu

Moja działka na Dębowym Lesie 22:24, 07 gru 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Aniu fosfor i potas absolutnie pod wszystko prócz kwasolubnych, bo im potrzebna tylko dobra ściółka i ewentualne mikoryzowanie.... i oczyszczenie z nawozów napakowanych w szkółkach. Tak więc pk śmiało dawaj pod drzewka, zioła róże, serby, trawy etc.

O to są suuper wieści.To teraz na wiosnę sporo będzie tych nasadzeń nowych to będę dawać pod każdą nową roślinkę i drzewka.Kwasolubów na razie nie planuję kupować i sadzić.

Toszka napisał(a)
Na razie, przed świętami to sobie głowy planami/mapami nie zawracaj. W styczniu na spokojnie odszukasz mapy i rozkminisz ziemię jaką masz. Wszystko na spokojnie. Styczeń długi, leniwy, zazwyczaj.

Nie wiem gdzie planujesz trawę. Jednak jeśli na pasie torfu to dobrze by było dodać mączki, obornika, wzbogacić miedzią. Sprawdzić ph i w razie czego nie żałować dolomitu.

Pamiętaj by okolice stawu tak rozplanować, abyś w przyszłości nie musiała roślin zbytnio nawozić, bo to zaowocuje przesiąkaniem nawozów wraz z wodami opadowymi. Finalnie zaowocuje to intensywnym zakwitaniem wody w stawie.

Może i masz rację . po świętach , czy w styczniu trochę będzie wolnego.Czasu mam jeszcze na sprawdzenie tej gleby.
Trawa będzie wszędzie.I na pasie torfu też.
O mączce bazaltowej mowa ?? Obornik dam tylko na nowy warzywnik pas kolo stawu , bo tam chcę trochę roślinami osadzić i na pas sadu i krzewow owocowych.
Po prostu nie mam go aż tyle.
A fundusze niestety kruche i nie z gumy, nie rozciągną się .
Dolomit mam i jeszcze dokupię.To na pewno.
A co to znaczy "wzbogacić miedzią " ??
O i dziękuję za te rady co do uważania z nawozami jak już kiedyś ,, obsadzę staw.Mąz jeszcze chce zarybić go.
To chyba już bardziej trzeba uważać ??

Dla ciebie chociaż kwitnące doniczkowe

Bawarka 22:12, 07 gru 2018

Do góry
Piekne sa jeszcze roze

Chopina kwiaty i tyyyle pakow jeszcze...

Tydzien temu kwitl jeszcze clematis, dzisiaj ma jeszcze sporo pokow i jednego kwiata.

I hiacynty pachnace w grudniu w ogrodzie

Bawarka 22:08, 07 gru 2018

Do góry
Tak bylo przez jeden dzien...

Pozostale dni, cala jesien byla piekna, jest do dzisiaj.
W listopadzie kwitly magnolie, jablonie i inne.

Kolorowe resztki kwiatow...Grudzien.

Kalina

Magnolie pekaja.

Bawarka 22:02, 07 gru 2018

Do góry
W pierwszej polowie pazdziernika, spadl ciezki, mokry snieg, tak do kolan. Padal przez cala noc...Polamal mi sporo drzew, przede wszystkim katalpe.
Juz wiem, ze juz jej nie lubie Jest to drzewo bardzo kruche, byle wiatr lamie jej galezie i trzeba ja pielegnowac i formowac od nowa. Jezeli jeszcze raz, zlamie sie chocby malutka galazka, wyrzuce katalpe z ogrodu. Na zdjeciu tego nie widac, ale z calej katalpy zostala polowa. Tu zdjecie robione w poludnie, snieg juz praktycznie stopnial.

Magnolia przy tarasie

Zamkniety byly wszystkie drogi, drzewa byly polamane, nie mozna bylo przejechac z jednej miejscowosci do drugiej.
Bawarka 21:54, 07 gru 2018

Do góry

Bawarka 21:45, 07 gru 2018

Do góry
Powiekszajac taras z tej strony domu, musialam zlikwidowac Rubensa. Byl drugim co do wielkosci i jednym z najstarszych w ogrodzie...Ile sie nameczylam z wykopaniem korzenia, to moje

Wyrzucilam go. Tak po prostu.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 21:45, 07 gru 2018

Do góry
Duduś: wywrócił fotel i na takim zasnął.
Gucio: " truskawka ", " ptaszek ", " wreszcie wzięła pranie ".

Bawarka 21:42, 07 gru 2018

Do góry
Ogrodowo? Tak, troche porobilismy. Nowy taras,powiekszylismy go z jednej strony, i przeciagnelismy dalej po calej dlugosci domu.

Leniuchy jedne...Taras kladlismy na stary taras, w ten sposob oszczedzilismy czas i wywoz starego tarasu, mniej pracy i calego tego przygotowywania miejsca.

Zrobilismy tez zadaszenie, z tego ciesze sie najbardziej Kupilismy nowe meble, dekoracje i pierdoly ogrodowe, juz lubie ten nowy taras

Bawarka 21:33, 07 gru 2018

Do góry
Moj kochany Potffor, moje cale szczescie i serce, choruje...Choruje tak, ze nie wiem czy uda mi sie go z tego wyciagnac...

Cztery łapki - zwierzęta domowe 21:29, 07 gru 2018

Do góry
Cudne koteczki
A wiecie, że czarnych kotów jest na świecie mało?
I jak się takiego ma, to jest to szczęście.
To jeszcze trochę moich pupili.
To Gucio w wersji: szufladkowej, wiertarka, a kuku i ozdoba choinkowa

Bawarka 21:27, 07 gru 2018

Do góry
eda napisał(a)
Hej dziewczynki u Kasi jest oki napewno niedługo się odezwie buziaki ❤

Edytko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies