Nie, pan sprzedawca nas zbił z tropu, otóż jak się dowiedział że chcemy kwiatki posadzić - obraził się i powiedział że to profanacja garka
No i poszłam sobie.
Wszystkie cisy odmian kolumnowych nadają się. Trudno stwierdzić która w realu będzie najwęższa.
Ciemnozielony i zwarty jest Wojtek i ten wydaje się być najlepszym "typem" na 30 cm.
Jest jeszcze 'Fastigiata. Pomimo, że kolumnowe, aby nie rozwalały się choćby pod śniegiem, trzeba je docinać i wiązać w niewidoczny sposób.
Imitacja będzie zawsze tylko imitacją, blacha która udaje dachówkę, beton który udaje kamień i plastik który udaje deski. Jestem przeciwna imitacjom.
Problemem jest to, że Kubakubik po prostu reklamuje konkretne artykuły, które sprzedaje albo sprzedają jego mocodawcy
Zwykły dąb nie polecam a to dlatego, że choruje na mączniaka i brzydko wygląda. Nic nie mam przeciwko czerwonemu, jedynie rośnie ogromny, a więc czy masz na niego dość miejsca?
A ja nie chwalę sobie kostki betonowej, jest brzydka generalnie w odbiorze, ale ma jedyną zaletę, że jest tania i dostępna. Ułożenie też jest tańsze. Ale co tanie to mało warte moim zdaniem. Jaka by nie była, zawsze będzie tylko namiastką prawdziwej kostki kamiennej.
To "wynalazek" niemiecki, weszła do nas od nich właśnie.