Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 12:20, 30 lis 2018

Do góry
Trawy powiązałam, nie wiem ile ich wszystkich mam ale już sporo.

Słoneczny Ogród 12:15, 30 lis 2018

Do góry
Dziś i wczoraj słonecznie, widniutko , przyjemnie- przyjemnie się z okna patrzy chciałam powiedzieć no bo trochę wieje...
Poranny szron.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:04, 30 lis 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Ale fajnie to wygląda. Nawet dekoracje świąteczne czy łańcuch można na to dac.
A to Ty dzisiaj cukiernikiem jesteś.
I mnie rano było -10. A śniegu prawie nie ma .
Pozdrowiki cieplutkie zostawiam
zawitka----Czym przybrać tort zamkn. 12:03, 30 lis 2018

Do góry
Do tego tortu szykuję temperowaną czekoladę i wiórki z niej róznej wielkości.Nie bardzo mi wyszły ale na pewno lepsze niż kupione bo nie wiadomo co w nich jest.

zawitka----Czym przybrać tort zamkn. 12:01, 30 lis 2018

Do góry
Nie wiem czy ktoś tu będzie zaglądał ale tego tematu nikt nie poruszał a wiem że taki już jest na O .

Pierwsza zaczęła Dorotka pokazując róże na torcie jaki zrobiła.

Zaczęłam i ja zabawę z masą cukrową kupioną. również po raz pierwszy temperowałam czekoladę do przybrania tortu jaki będe robić na urodziny 18 te Bratanicy.

Różnie swoje torty przybierałam ale zawsze wychodziłam z założenia że nic nas podtruwać nie może więc używałam wszystkiego ale bez sztuczności .teraz są masy tortowe różnego gatunku i ludzie cuda z tego robią .Moje torty można jesć a nie na nie patrzeć .Nie chcę nikogo urazić bo sama lubię popatrzeć jakie to zdolności ludzie mają ale zjeść bum się tego bała.

Zabawiłam się po rza pierwszy o to moje wyroby do dekoracji .Myślę że następne będa ładniejsze a efekt z tej zabawy będzie po 9 tym 12 2018}

To pierwsze róże będą na torcie ale z zaznaczeniem że nie chciałabym żeby ktoś to jadł ha ha Gospodyni będzie wiedziała jak to zrobić po cichutku .
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:26, 30 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Takie łańcuchy choinkowe witały nas w sobotę rano przed ogrodem

Fajnie to wygląda...masz co wykarmić
Ogród w cieniu brzozy 10:08, 30 lis 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Buu - u mnie dębolistna do tej pory się tak nie przebarwiła
Masz ją w słońcu?

Może jest jeszcze młoda? Moja jest posadzona od północnej strony domu, przy narożniku, ma słońce tak do 11h.

Październikowe pelargonie i pomidorki.

Ogród Muszelki 10:01, 30 lis 2018

Do góry
Serdecznie pozdrawiam i życzę pięknego weekendu!
Jutro jadę na ogród. Jestem ciekawa zmian, jakie przez tydzień na nim zaszły
U nas niewielki mróz -2 st.

Ogród w cieniu brzozy 09:58, 30 lis 2018

Do góry
Filomena napisał(a)

Bardzo mnie cieszy, że hortensje udane bo termin wysyłki był późny, zawsze szkoda straty roślin. Delikatna - masz na myśli love you kiss? Jeśli ta to cieszę się niezmiernie bo u mnie kwitła tylko dwa sezony - przemarza, a jest naprawdę bardzo wdzięczna.
Cudne nowości. Deep Purple pasowałaby, myślę, do Rotschwanz, która u mnie ma za ciemno i słabuje, może by skroić taki duet?

Też mam coś tam z linii everbloom, ale nie doczekałam kwitnienia na tegorocznych pędach - może mam za ciemno, a może pomylone odmiany? Och, jakżeż brakuje mi czasu, aby pochylić się nad każdym moim kwiatkiem ;(

W trawach Twoje hortensje wyglądają przepięknie. W jakich trawach? Stanowisko masz dla nich cieniste czy słoneczne?

Są i kwitną, dzięki łagodnej dla nich zimie, u mnie wszystkie w tym roku pokazały kwiaty, tylko Ayesha nie.
O nią mi chodzi, jest śliczna, ładnie się przebarwia, szukałam ale nie mam fotki, chcę ją przesadzić w bardziej widoczne miejsce, choć trudniejsze, jeszcze pomyślę na wiosnę.
Dobry pomysł, z tym podsadzeniem, może coś przegrupuję na rabacie, bo mam taką ciemną jak Rotschwanz, jest bez nazwy. To ta w tle, na pierwszym planie jest inna, jaśniejsza.

Te hortensje są obsadzone trzcinnikiem krótkowłosym, na razie on króluje na rabacie, hortensje są młode i niskie. Rosną przy zachodniej ścianie domu ale są częściowo osłonięte od południa.

Znalazłaś i zamówiłaś jakieś ciekawe nasionka?
Ogród w cieniu brzozy 09:34, 30 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czy cała seria everbloom kwitnie na pędach jednorocznych?

Mam tylko jedną z tej serii, druga jak pamiętam jest z innej, obie mam za krótko by coś pisać, tylko tyle, że w stosunku do zwykłych ogrodowych, to sukces, że kwitną od początku, ogrodowe kwitną z reguły po 3,4 latach, jak krzew się rozrośnie i wzmocni.
Na pędach dwuletnich, ale i jednorocznych kwitną mi piłkowane, dlatego oprócz najstarszej Bluebird mam inne.

Ta u dołu to Veerle, znacznie młodsza.

Dwuletnia Blueberry Cheesecake
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:31, 30 lis 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

A co u Ciebie Zawitka mrozu nie ma? Wiatr zimny wieje jak cholera. Wyjść się z domu nie chce.

Pozdrawiam
Ogród w cieniu brzozy 09:08, 30 lis 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Agatko, przemiłe zdjęcia rabat z września. Szkoda że tak mało bywasz a tyle u Ciebie przyciąga uwagę. Zachwyciłam się kaliną wonną mimo że na krzewy nie bardzo zwracam uwagę

czy mogę złożyć zamówienie na pestki tej smacznej dyni?

Ula, ale jestem i co mam ciekawego to zamieszczam, zdjęcia z ogrodów są wszystkim bardzo pomocne.
Nie zwracasz uwagi, bo brak miejsca? Krzewy jednak bardzo wzbogacają ogród, a jest ich taka różnorodność, tylko wybierać.
Z października, hortensja dębolistna.

Dynia, będę raczej mieć, to będą pestki z poprzedniego roku, są sprawdzone, z tych z tego roku nie wiadomo co by urosło.
Ogród Muszelki 08:57, 30 lis 2018

Do góry
O tych miejscach nie przeczyta się w przewodniku. Nikt ich nie poleca do zobaczenia. One trafiają się przypadkiem. Tak właściwie codziennie - gdy wybiera się szlaki... po prostu z mapy.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:44, 30 lis 2018

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:43, 30 lis 2018

Do góry
Ogród Muszelki 07:49, 30 lis 2018

Do góry
Na jednej z przełęczy.

Ogród Muszelki 07:15, 30 lis 2018

Do góry

Ogród Muszelki 07:09, 30 lis 2018

Do góry
Kapliczka w pobliżu schroniska.

Kiedyś będzie tu ogród 04:25, 30 lis 2018

Do góry
Aniu każda woda ściąga zwierzaki. Bardzo jestem ciekawa wyglądu stawu u ciebie. Ja muszę nad obsadzeniem swojego popracować.

W ogródku emerytki 23:44, 29 lis 2018

Do góry
Żeby nie było, że nic o roślinach
Moja hortka ogrodowa wyhodowana z patyczka
Tak wyglądała 28.08, a tak 29.11
Muszę zmienić ziemię, bo chyba nie dałam kwaśnej i listki łapią chlorozę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies