Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Anda 14:15, 14 sty 2019

No proszę, jakie ładne nasionka, znaczy opakowania

Pomidory w tym roku zamawiałam u Melanie Grabner. Znasz ją?
Ciekawa jestem, czy będą rzeczywiście takie dobre

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
yolka 17:47, 15 sty 2019

No faktycznie, masz jezioro
Basilikum 17:49, 15 sty 2019

Ewo nie znam tej pani ale juz troche pobuszowalam po jej stronie

dziewczyny i chlopaki co mmyslicie o takim logo firmy

wogole sie nie znam. Mam znajomego grafika ale zawalony jest po uszy robota (z czego ja sie w sumie ciesze, bo on dlugo czekal na taki czas ) No i zrobi i to logo ale musze mu pomoc i troche sama pomysly podsunac. Malowac nie umiem (jak na zalaczonym obrazku) i fantazji tez nie mam. W nazwie jest kubek i torba wiec na obrazku tez hyba powinny hmmm
pestka56 19:45, 15 sty 2019

Dobre będzie jak grafik uporządkuje i dobierze ładną czionkę-pisankę. Możesz mu dać napisane przez ciebie odręcznie, ale prosto (nie po łuku) żebyś ładniej napisała. Są programy, które potrafią z takiego pisma zrobić czcionkę (font) do korzystania w programach graficznych. On na pewno zna ten sposób.
Wg mnie to będzie bardzo piękne logo. Zrobiłabym na miejscu grafika tylko kreską, beż jakiego kolwiek koloru. Wtedy tematycznie będzie nawiązywać do rękodzieła, a graficznie będzie nowoczesne.

Basilikum 19:50, 15 sty 2019

Kasiu dziekuje. Tez mysle, ze jeden kolor bedzie ok (granatowy chyba najbardziej pasuje. Co do pisma, to mslalam o takim starym bawarskim. Znalazlam taka stronke, gdzie sobie mozna sciagnac do Worda tzcionke sciagnac http://moorstation.org/typoasis/blackletter/htm/tiptop.htm Ja po studiach juz nie potrafie ladnie pisac, co widac na zalaczonym obrazku
pestka56 20:05, 15 sty 2019

Z tą czcionką bym się nie zgodziła. Trudno przeczytać i jest gruba, ciężka. Przygniecie rysunek. Poszukam czegoś później żeby pokazać o jakiej ja bym myślała.
Chciałam ci też pokazać logo stajni mojej córki, bo kierunek podobny jeśli chodzi o grafikę

Stajnia niestety już nie istnieje. Dziecko zrezygnowało, a konie pasą się w zaprzyjaźnionym ranczo na Mazurach.
Basilikum 20:50, 15 sty 2019

pestka56 napisał(a)
Z tą czcionką bym się nie zgodziła. Trudno przeczytać i jest gruba, ciężka. Przygniecie rysunek. Poszukam czegoś później żeby pokazać o jakiej ja bym myślała.
Chciałam ci też pokazać logo stajni mojej córki, bo kierunek podobny jeśli chodzi o grafikę

Stajnia niestety już nie istnieje. Dziecko zrezygnowało, a konie pasą się w zaprzyjaźnionym ranczo na Mazurach.

ale sliczne to logo
z trzcionka ie bede sie klocic to dla niemcow ma byc a oni potrafia to czytac ale ja nie klotliwa jestem i upierac sie nie bede.
dana1s 09:08, 16 sty 2019

Izuś podoba mi się to logo, bardzo wpływa na wyobraźnię. Spojrzysz i już wiesz czego się spodziewać. Ja nie lubię granatowego, poszłabym w ciemny brąz na jutowym tle, ale to już Twoja decyzja
Logo stajni świetne!
pestka56 10:13, 16 sty 2019

Dzięki, Dziewuszki. To logo wymyśliła i narysowała moja córka Chodziło o pokazanie związeku człowieka z koniem i odwrotnie w oparciu o hodowlę koni w sposób umożliwiający koniom jak najbardziej naturalne korzystanie ze stosunkowo niewielkich przestrzeni jakie obecnie mają do dyspozycji małe prywatne stajnie. Koń jako wolne zwierzę, które współpracuje z człowiekiem bo lubi

Izo, ty najlepiej wiesz co będzie funkcjonować tam gdzie mieszkasz

Pamiętaj, żeby zastrzec nazwę i znak towarowy, czyli logo w urzędzie patentowym. U nas to kosztuje 400,00 zł. Mam nadzieję, że u ciebie to też nie jest jakaś zabójcza kwota, bo warto to zrobić.
ElzbietaFranka 20:58, 16 sty 2019

Basilikum napisał(a)
Ewo nie znam tej pani ale juz troche pobuszowalam po jej stronie

dziewczyny i chlopaki co mmyslicie o takim logo firmy

wogole sie nie znam. Mam znajomego grafika ale zawalony jest po uszy robota (z czego ja sie w sumie ciesze, bo on dlugo czekal na taki czas ) No i zrobi i to logo ale musze mu pomoc i troche sama pomysly podsunac. Malowac nie umiem (jak na zalaczonym obrazku) i fantazji tez nie mam. W nazwie jest kubek i torba wiec na obrazku tez hyba powinny hmmm

Witam Iza

Nie jestem zorientowana, ale masz zamiar zalozyc sklep z porcelana z Boleslawca i twoich szytych toreb - albo odwrotnie.
Nie napisze czy to co narysowalas jest dobre czy nie. Bo nie wiem czy dobrze mysle. I nie wiem o jakich wymiarach ma byc to logo, gdzie ma byc nadruk, wydruk, afisz.
Jak ten twoj znajomy ma duzo pracy postaw go przed faktem dokonanym wyslij logo i zapytaj czy takie moze byc. Zobaczysz, ze sie odniesie bo reka swierzbi zawsze.
Bedziesz miala pewnosc ze jest dobre czy nie. Tak robia to jest metoda.

Logo ma byc bardzo proste aby latwo rzucalo sie w oko i bylo zapamietane.

Pozdrawiam