To zależy od stanowiska. Najmniej prostokate są te całkowicie zimozielone morrowi variegata lub ice dance (ja ich nie jestem w stanie rozróżnic). W miejscach lekko ocienionych są zielone z minimalnym bialym paskiem. W miejscach słonecznych końcówki przybierają barwę zółto-zielona ale pasek najmniej widoczny.
Najbardziej pstrokate są ornitpohoda- evergold, u mnie niemal biały z cienkim zilonym paskiem, ptsie lapki odwrotnie - zielona z szerokim białym paskiem.
Szaro niebieskie są frosted curls i amazon mist, te jednak po zimie trzeba przyciąć, bo nadziemna część wymaraza zimą aby odrosnąć latem
Prognozy na Swieta fanatadtyczne, niech sobie teraz popada aby w czasie mojego urlopu było pieknie
moja kiku niemal nie kwitła, jednak z powodu nadmiaru wody w ubiegłym roku już w lipcu żółkła....
Paniprzyroda żeby nie było, ja tez myślałam źe brunnera w niezapominajkach rośnie ale czego oczekiwać o blondynki , ktora rozsady rzodkiewek szukała....
Ania nawiązująć do opuchlaków, były , są i będą, trzeba tylko im ograniczyć populacje.
W popzednim ogrodzie zniknął mi skalniak... Posadziłam dąbrówkę rozłogową z opuchlakami.... Wyżarły mi rośliny na skalniaku, wówwczas nie wiedziałam co to jest
Niektóre prognozy podają u mnie -2 , u mnie na wsi zawsze zimniej niż we Wrocławiu. Jeśli się ochłodzi to rano będzie śnieg... Bo cały czas leje ... Nicienie chyba są już na głębokości 50 cm
Polinka to dobry wybor carex rozprzestrzenia sie za sprawą mojej łopaty po całym ogrodzie
Juzia tego carexa nie znam
Kindzia - czy nie warto świąt spędzić w domu na wsi aby obejrzeć kwitnienie magnoli?
Kasiu moje buki jeszcze śpią, zarówno nowe jak i sadzone przed dwoma laty. Buki budzą się na początku maja, może w tym roku z tydzień wcześniej u mnie sie przebudzą ze snu zimowego, graby mają wczesniej liscie, najwcześniej graby fastigata. Widzę jednak że rokordzistkami są wiśnie pissardi
Buty to ja kofam, tylko nie na moich obolałych nogach. Ale piekne lakierowane szpileczki zawsze koło biurka stoją a ja biegam w baletkach między budynkami...
Czekam na lato, wyyyyysokie białe szpilki + niebieski + czerowny czekają na premierę.
Muszę sobie takie koturny kupic coby się odpowiednio w pracy prezentować
Mira żywopłocik a wlaściwie topiary z buków powinny być 3 metrowe.... Ale myśle o tych liściach u sąsiadow i nie wiem czy nie poprzestanę na 2-2,5 m.... Niech wypuszcza liście zdecyduję na jakiej wysokości je ciąć. Formowanie chyba za rok... Pomyśle....
Ustaw tak aby się Tobie podobało a nie nam! to ty będziesz się codziennie na to koło patrzyla i Tobie musi się podobac. Jesli sie nie uda.... Przesadzisz jesienią lub wiosną