Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Margarete 01:20, 16 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ana gdzie Ty teraz takie cisy kupisz? Przeciez Twoje zdjęcie "wymgajacego klienta" już we wszystkich szkółkach wisi

Ojej, tam nie martw sie Ana - Polska długa i szeroka, bedziesz kupowac u nas albo gdzieś pod Legnicą.....jak ten facet z filmu Bareji co to jego zona mówiła "ze wszystkie sklepy w okolicy ma juz pobrazane"...pamiętacie tę scenę z kurczakiem i scierką............to chyba była jedna z ostatnich ról naszego byłego powojennego amanta - pana Duszyńskiego...'-)
Ale masz rację że reklamowałaś płacisz cenę i chcesz mieć towar spełniający oczekiwania. I tyle.

ana_art 06:23, 16 kwi 2014

Margarete napisał(a)

Ojej, tam nie martw sie Ana - Polska długa i szeroka, bedziesz kupowac u nas albo gdzieś pod Legnicą.....jak ten facet z filmu Bareji co to jego zona mówiła "ze wszystkie sklepy w okolicy ma juz pobrazane"...pamiętacie tę scenę z kurczakiem i scierką............to chyba była jedna z ostatnich ról naszego byłego powojennego amanta - pana Duszyńskiego...'-)
Ale masz rację że reklamowałaś płacisz cenę i chcesz mieć towar spełniający oczekiwania. I tyle.

Małgosiu ale ja się nie martwię wszystko zostało załatwione grzecznie i kulturalne.

Madzenka 06:30, 16 kwi 2014

Ania nawiązująć do opuchlaków, były , są i będą, trzeba tylko im ograniczyć populacje.
W popzednim ogrodzie zniknął mi skalniak... Posadziłam dąbrówkę rozłogową z opuchlakami.... Wyżarły mi rośliny na skalniaku, wówwczas nie wiedziałam co to jest
ana_art 06:39, 16 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ania nawiązująć do opuchlaków, były , są i będą, trzeba tylko im ograniczyć populacje.
W popzednim ogrodzie zniknął mi skalniak... Posadziłam dąbrówkę rozłogową z opuchlakami.... Wyżarły mi rośliny na skalniaku, wówwczas nie wiedziałam co to jest
ale ja dokładnie to piszę od jakiegoś czasu i u siebie i na 'opuchlakach' ... nie ma co panikować ale ograniczać i nauczyć się z nimi żyć inaczej nasze codzienne ogrodowanie będzie koszmarem, a ma być przyjemnością
MarzenaG 12:19, 16 kwi 2014

ana_art napisał(a)
ale jakie to źródła sprawdzone?

Ale zbieg okoliczności też w sobotę zastanawiałam się nad cisami z mrówki, ale w niedzielę spotkałam sie z ogrodnikiem znajomym i raczej odradzał zakupy w takich sieciówkach, bo to nie wiadomo "skąd". Najlepiej kupować w polskich szkółkach Polecam jako "sprawdzone miejsce"
beta 12:24, 16 kwi 2014

Aniu, czy pamiętasz po ile były jaśminowce w Tesco?
Milka 12:24, 16 kwi 2014

ana_art napisał(a)
ale ja dokładnie to piszę od jakiegoś czasu i u siebie i na 'opuchlakach' ... nie ma co panikować ale ograniczać i nauczyć się z nimi żyć inaczej nasze codzienne ogrodowanie będzie koszmarem, a ma być przyjemnością

Aniu, jak mądrze
ana_art 12:56, 16 kwi 2014

beta napisał(a)
Aniu, czy pamiętasz po ile były jaśminowce w Tesco?
wybacz, ale nie pamiętam
ana_art 12:56, 16 kwi 2014

irena_milek napisał(a)

Aniu, jak mądrze
Czasami mi się zdarza
Mala_Mi 13:44, 16 kwi 2014

Czytam perypetie cisowe... grrrr.... ja zaryzykowałam kopane z gruntu za większą cenę.. jak padną to sie ochlastam, bo uruchomiłam mój zapas gotówki na czarna godzinę... Kupowałam w szkółce, skądś przywieźli.. korzenie też trochę pokaleczone, ale dużo nowych przyrostów kureniowych w doniczkach... może nie padną, a krewetek nie będę szukać dla spokoju sumienia, kupię larwan i podleję Już lałąm, ale na kilka miesc brakło... trzeba jechać kompleksowo, bo ja mi zaatakowało dziadostwo wszytkie rozchodniki, to zło czai się wszędzie.